Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

26.06.2019

«Закон на сторожі дитинства»
Година правової інформації

Напередодні святкування Дня Конституції в бібліотеку завітали вихованці дитячого садочка № 534 на годину правової інформації «Закон на сторожі дитинства».

Бібліотекарі ознайомили дітлахів з їх конституційними правами і обов’язками, змогли прищепити такі поняття, як Добро, Право та Мораль. Діти мали можливість закріпити нові знання за допомогою підбірки з мультфільмів «Великі права маленької людини».
На тематичній виставці «Право, обов’язок, свобода та відповідальність» представлені книги, які висвітлюють історію української конституції та конституційного процесу в Україні з найдавніших часів до сьогодення.
 
Пропонована література допоможе усім бажаючим розглянути основні етапи становлення та розвитку української конституційної ідеї.
 

07.06.2019

«Дружба - велика сила»
Урок дружби
 
               Напередодні Міжнародного дня друзів бібліотекарі завітали до літнього табору в ЗЗСО №207. Бібліотекарі щиро привітали дітей зі святом та розповіли, що Міжнародний день друзів, який відзначається нині, заснований саме для того, щоб ми нагадали своїм друзям про те, як вони важливі для нас. Можливо, це свято для когось стане чудовим привидом для того, щоб зателефонувати або написати друзям, а потім зібратися галасливою компанією і поділитися хорошими новинами та приємними спогадами.
                 Свято почалося. Чого тут тільки не було: веселі конкурси та розваги, вікторини та ігри, разом прочитали повчальні оповідання про дружбу, згадали чимало прислів’їв, приказок, афоризмів про друзів. Всі отримали масу позитивних емоцій та гарний настрій.   
                Святковий захід до Міжнародного дня друзів пройшов весело, цікаво та драйвово!!!



 
 

30.05.2019

  «Мова. Нація. Держава.»
 Профорієнтаційний урок
 
«…без усякої іншої науки ще можна обійтися,
без знання рідної мови обійтися не можна…»
 Срезневський І.

 
  До Міжнародного дня журналіста бібліотекарі завітали в ЗЗСО №147 на профорієнтаційний урок «Мова. Нація. Держава.» за проектом «За українську мову!»
   З давніх часів виникла потреба обмінюватись інформацією, цій меті служить така дисципліна, як журналістика.
 
 

    Бібліотекарі окреслили загальні риси журналістської професії та особистості журналіста, як людини, яка відповідає за надруковане слово, наголосили на відповідальності за вибір майбутньої професії.
   Журналіст повинен пам’ятати, що державна мова – це основний засіб спілкування в усіх сферах діяльності. Свого часу говорилося: «Буде держава – буде й мова». Тож якщо хочемо мати справжню державу, подбаймо про українську мову. Без української мови не буде української держави. Школярі висловили свої враження, яким вони бачать журналіста: відповідальним, різнобічно поінформованим та розумним.
  Бібліотекарі запросили дітей до бібліотеки познайомитись з фаховою літературою.
 
 

28.05.2019

«Діти – майбутнє України»
 Інформаційна година

       Напередодні Міжнародного дня захисту дітей, бібліотекарі провели для учнів молодших класів ЗЗСО № 147 інформаційну годину «Діти - майбутнє України».
 
 

       Бібліотекарі розповіли, що 1 червня, у всьому світі традиційно відзначають Міжнародний день захисту дітей. Кожна дитина має право бути захищеною, розвиватися і навчатися для кращого майбутнього. І нині це не лише веселе свято для дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі.
          З виданнями про права дітей можна ознайомитись, скориставшись літературою, представленою на тематичній розкладці в бібліотеці. 



 
 

18.05.2019

«Добрі сусіди – справжнє надбання»
Бібліочаювання
 
        У день сусіда читачі бібліотеки завітали на бібліочаювання  «Добрі сусіди – справжнє надбання».
        Бібліотекарі підготували презентацію «У вимірі Людяності».
 
 

     «Ліпший сусід близький, аніж брат далекий» - так говорять в народі. Потрібно, щоб сусіди робили один одному сотні тисяч різних маленьких послуг: забирали пошту, доглядали за дітьми, щось купували в магазині. Хочеться, аби такі стосунки існували в світі. Далі бібліотекар додала, чому б тоді не почати з сусідньої квартири або ліпше з себе?
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter