Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

05.04.2019

«Чудо в черевику»
Літературне рандеву
 
До бібліотеки завітали учні ЗЗСО № 147 на літературне рандеву «Чудо в черевику», присвячене до 111-річниці від дня народження Степана Олійника.

Бібліотекарі розповіли про життя і творчість українського сатирика і гумориста Степана Олійника, про його творчу особистість, як майстра дотепного і іронічного слова, який увесь свій талант віддав в ім’я добра, супроти зла.

Школярі читали відомі гуморески, які вчать вмінню узагальнювати, бути спостережливими, кмітливими; виховують у дітей бажання вчитися, цікавитись  літературою та розвивати любов до краси поетичного слова.
Діти з задоволенням взяли участь в інтелектуально - пізнавальній грі, за допомогою якої вони ще раз мали змогу пересвідчитись: наскільки важливо добре вчитися та бути старанними учнями. Адже тільки у наполегливій праці, відповідальному ставленні до навчання можна досягти позитивних результатів, а не сподіватися на випадкове чудо в черевику.

Діти висловили щиру вдячність за «літературні цікавинки» та з нетерпінням чекають на наступні зустрічі в бібліотеці.
 

02.04.2019

«Читати – світ пізнавати»
Свято дитячої книги

У Міжнародний день дитячої книги бібліотекарі завітали до дитячого садочка № 534 та влаштували свято книги «Читати – світ пізнавати» за проектом «За українську мову!».

Бібліотекарі розповіли про історичний шлях української книги. Книга поруч з нами від самого дня народження. Перші казки, оповідання та вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. Улюблена книга – перший вчитель дитини. Саме книга плекає в нас любов до рідної України, навчає рідної мови, доносить до нас глибину і красу слова, допомагає усвідомити його велику силу.
Дітлахи з задоволенням взяли участь у пізнавальній вікторині «Була б книга без мови?». Свято пройшло весело, цікаво, корисно. Діточки відкрили для себе нові знання, згадали свої улюблені книжечки.

Всі малюки отримали квитки на перегляд цікавого мультфільму українською мовою «Кіт на прізвисько Котяра», які нам подарували працівники Посольства Аргентинської Республіки в Україні.
 

28.03.2019

«Романтичний герой»
Вечір-портрет

20 березня до бібліотеки завітали учні ЗЗСО № 147, а 28 березня члени клубу «Іванна» на вечір – портрет «Романтичний герой», присвячений 380 – річчю від дня народження Івана Мазепи, за проектом «Україна – історія, сьогодення, майбутнє!».
Бібліотекарі разом з учнями та членами клубу ознайомились з життєвим шляхом Мазепи, ім’я якого належить до тих  історичних постатей, про які збереглося багато спогадів. Особисте життя гетьмана склалось не дуже вдало, навіть трагічно. Це добре прослідковується в художніх творах: поемі Степана Руданського «Мазепа, гетьман український», трилогії Богдана Лепкого «Мазепа», поемі Володимира Сосюри «Мазепа» та ін.
Учасники  клубу взяли активну участь в заході та розповіли про своє бачення знаменитої постаті в історії України.
 

20.03.2019

«Щастя – це…»
Естафета
 
На естафету в Міжнародний день щастя до бібліотеки завітали учні ЗЗСО №147 та ЗЗСО № 213.

Бібліотекарі розповіли про відзначення Міжнародного дня щастя. Дата святкування була обрана не випадково, 20 березня - День весняного сонцестояння, коли сонце світить однакову кількість часу на всiй територiї земної кулi. Цей день символiзує рiвне право на щастя кожного мешканця Землi.

«Сонячний настрій» подарувала всім гостям бібліотеки презентація «Сім кольорів відтінків веселки - щастя».

На тематичній виставці «Чарівна мрія або де живе Щастя…» були представлені твори  видатних авторів та репродукції картин - кращих зразків світового мистецтва.
Сюрпризом для наших юних користувачів стала участь у вуличному флешмобі «Обійми мене», який нагадав жителям і гостям столиці, що щастя стосується кожного і завжди приймає несподіваної форми. Родзинкою естафети стали «листівки-щасливки» з побажанням всього хорошого, які відволікли учасників від буденності та зробили хмурий день трішечки барвистішим. У відповідь перехожі розповідали про те, як вони розуміють поняття «щастя» та що означає «щастя» в їх особистому житті.
 
 

06.03.2019

«Міжнародний день прав жінок і миру»
Вечір запитань і відповідей
 
         Напередодні свята до бібліотеки на вечір запитань і відповідей «Міжнародний день прав жінок і миру» з циклу заходів «Гендерна рівність – крок в європейське майбутнє» у рамках проекту «Подолаємо гендерне насильство разом» завітали учні 9 класу ЗЗСО № 213.
 
 

     Спеціаліст Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району разом з юними користувачами розглянули питання про те, який зміст ми традиційно вкладаємо в поняття «жіночий день» і чи вартий він того, щоб бути вихідним? Юрист зауважила, що ООН щороку формулює тему цього дня. У 2019-му це – «Думай про рівність, створюй з розумом, втілюй інновації задля змін».
    Бібліотекарі розкрили тему виставки-дискусії про важливість ґендерної складової в соціальній політиці держави, ролі та впливу військових конфліктів на жінок і чоловіків, проаналізували основні прояви ґендерної дискримінації та нерівності в суспільстві, які по-різному відбиваються на становищі жінок та чоловіків.

 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter