Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

13.02.2019

«Гендерна обізнаність – навіщо?»
Заняття – тренінг
 
На заняття – тренінг «Гендерна обізнаність – навіщо?» з циклу заходів «Гендерна рівність – крок в європейське майбутнє» у рамках проекту «Подолаємо гендерне насильство разом» завітали до бібліотеки учні 10 класу ЗЗСО № 213.

Бібліотекарі разом з учасниками розглянули актуальне питання про гендерну обізнаність, що означає це поняття, та чи потрібна гендерна рівність взагалі? Адже необхідно зрозуміти, що гендерна обізнаність стосується не тільки бажання жінки бути реалізованою, можливо це бажання всього суспільства жити в розвинутій країні, де функціонує громадянське суспільство.
Мозковим штурмом стали «інтерактивні вправи» за допомогою, яких кожен з учасників включився в навчальний процес та вільно висловив власну думку на задану тему.

Учнів вразила тематична виставка «Подолаємо гендерне насильство разом», її обґрунтоване розкриття, різноманітність інформаційних джерел та висвітлення гендерної ситуації.

Наостанок кожен з учасників розповів свої враження від тренінгу, поділився пропозицією вирішення гендерної рівності та обґрунтував власну позицію.
 

01.02.2019

«Фестиваль весни або Чуньцзе»
Віртуальна подорож
 
Напередодні Китайського Нового року у бібліотеці для учнів 7 класу ЗЗСО № 147 відбулася віртуальна подорож «Фестиваль весни або Чуньцзе», присвячена до року Китаю в Україні.

Бібліотекарі підготували презентацію, яка допомогла зрозуміти, що для китайців Новий рік пов'язаний з початком весни, пробудженням природи і починається новий відлік. В цей період китайці будуть зустрічати новий - 4717 рік.
Бібліотекарі поділилися цікавими фактами, про які вони дізнались на міжнародному фестивалі посольства КНР в Україні, розповіли про свої незабутні враження від виставкової зони та спілкування з представниками китайської культури, що покращило розуміння китайських традицій.
Читачам бібліотеки була презентована тематична виставка «Велична нація. Стародавній Китай».

Юні користувачі з цікавістю поринули в загадковий світ святкування Чуньцзе, дізнались багато цікавого та зарядились гарним настроєм та позитивом.
 

25.01.2019

«Відомі світові імена»
Творчий вечір
 
25 січня в бібліотеці для членів клубу «Іванна» відбувся творчий вечір «Відомі світові імена» до ювілеїв видатних письменників року.

Бібліотекарі разом з учасниками заходу обговорили творчість Д. Селінджера, В. Коллінза, У. Моема та інших зарубіжних письменників, згадали біографічні сторінки - як вони любили, переживали часом і трагічні миті, як складалося особисте життя, хто давав їм натхнення в нелегкій праці.
Тематична підбірка «Життя письменників – в їхніх творах...» прикрасила читальну залу й доповнила атмосферу творчої зустрічі.

Захід нікого не залишив байдужим. Зі словами щирої вдячності член клубу «Іванна» вручила в дарунок бібліотеці книги, які зацікавлять широке коло читачів.
 

22.01.2019

«Ми різні, ми рівні...»
Інтерактивний урок
 
    22 січня в бібліотеці розпочався цикл заходів «Гендерна рівність – крок в європейське майбутнє» у рамках проекту «Подолаємо гендерне насильство разом».
   До бібліотеки на перший інтерактивний урок «Ми різні, ми рівні...» завітали учні 10 класу ЗЗСО № 147, який складався з інформаційної та практичної частини. 
 
 
 

  Бібліотекарі разом зі старшокласниками розглянули питання гендерної рівності, адже людство складається не просто з людей, а з особистостей, які мають чоловічу чи жіночу стать. Хоча насправді різниця між окремими індивідами набагато суттєвіша, ніж різниця між статтями. Це добре чи погано?
  Роздумам та обговоренню цього непростого питання був присвячений інтерактивний урок, тема якого: «Ми різні, ми рівні...». Учням було запропоновано різноманітні вправи, які проводились у вигляді послідовних логічних кроків, обговорені проблемні питання та розставлені правильні акценти. Школярі щиро поділилися своїми враженнями, відчуттями, думками.
   Увазі користувачів була представлена тематична виставка «Подолаємо гендерне насильство разом».

 
 

19.12.2018

«Чудотворцю Миколай, нас усіх оберігай!»
Народознавча година
 
        19 грудня до бібліотеки вперше завітали учні 1 класу СНВК «Лісові дзвіночки» на народознавчу годину «Чудотворцю Миколай, нас усіх оберігай!».
 
 

       Бібліотекарі розповіли дітям про те, що Святий Миколай - один із улюблених святих в усьому світі. Християни вірять, що він робить безліч чудес, допомагаючи віруючим, тому шанобливо називають ще й Миколою Чудотворцем. Діти взяли участь у вікторині «Знайди чарівну книгу». Бібліотекарі заздалегідь продумали цікаві питання, які спонукали дітей проявити своє ставлення до книг.
 
 

      Хенд-мейд дійство «Казкового сніговичка» стало святковим подарунком для малечі. Дехто з дітлахів оформив його, як ялинкову прикрасу, а інші - у формі мальовничої листівки.
       Дітям було затишно і комфортно побувати в святковій атмосфері бібліотеки, а їхні сяючі очі та вдячність надихають нас вигадувати щось нове та цікаве.

 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter