Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

14.12.2018

«Є право – є надія»
Юридична консультація
 
До бібліотеки на юридичну консультацію з спеціалістом Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району завітали члени клубу «Іванна».
Юрист відповіла на безліч питань, а саме про соціальний захист малозабезпечених сімей з дітьми, військовослужбовців, їхніх родин та пенсіонерів. Фахівець роз’яснила, як правильно складати документи, зокрема: заяви, скарги, претензії, у випадку порушення законних прав громадян.

Учасники заходу висловили юристу свою щиру подяку за те, що вона допомогла визначити шляхи вирішення їх проблем.
 

11.12.2018

«День Збройних сил України – це мужності й геройства свято»
Профорієнтаційна бесіда

     До бібліотеки завітали учні 10 класу ЗЗСО № 147 на профорієнтаційну бесіду «День Збройних сил України – це мужності й геройства свято» за проектом «В життя зі школи стежку обираємо» з представником Деснянського районного військового комісаріату.
 

    Юні читачі разом з бібліотекарем розглянули виставку «В життя зі школи стежку обираємо», мета якої - допомогти молодій людині визначити свій професійний шлях, розібратися у своїх інтересах і здібностях.
   Дмитро Леонідович розповів, що у військових колективах збройних сил на юнаків чекають широкі можливості професійної реалізації, фізичного вдосконалення та соціального захисту.
    За відгуками школярів, зустріч виявилася дуже цікавою та пізнавальною: отримана інформація на порозі дорослого життя допоможе надалі у самовизначенні при виборі професії.

 
 

05.12.2018

«Подумай про майбутнє – обери життя»
Урок – застереження
 
5 грудня до бібліотеки завітали учні 8 класу ЗЗСО № 147 на урок – застереження «Подумай про майбутнє – обери життя», присвячений до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.
Разом з юними читачами бібліотекарі розглянули актуальну тему. Адже  світ, у якому ми зараз живемо, сповнений багатьма проблемами. Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД та зробити все можливе, щоб зберегти себе і своїх рідних від цієї хвороби.

Важливо навчитись не тільки самостійно приймати рішення, але й усвідомлювати відповідальність за своє життя.

За допомогою виставки – заклик «Подумай про майбутнє» бібліотекарі разом з учнями зробили висновок, що здоров` я - одне з основних джерел щасливого та повноцінного життя, а чистота у взаєминах - найкращі методи профілактики СНІДУ.
 

04.12.2018

«Українське козацьке бароко в культовій архітектурі»
Історико-мистецький екскурс
 
До бібліотеки завітали учні 5 класу ЗЗСО №147 на історико-мистецький екскурс «Українське козацьке бароко в культовій архітектурі» за проектом ЦБС «Пам’ятай! Відроди! Збережи!».

Бібліотекарі розповіли юним користувачам, що у бароковій архітектурі втілено найвищі мистецькі досягнення доби. Цей стиль часто називають «козацьким», оскільки в культурі потужно виявилися козацький дух, козацький характер, козацькі смаки.
Пам'ятками козацького бароко стали  київські та чернігівські кам'яні церкви, які були відновлені за кошти  відомих особистостей  із представників українського козацтва.

Про літературні джерела з даної теми учні дізнались, ознайомившись  з виставкою «Від прекрасного – до вічного» та тематичною підбіркою «Козацьке бароко».
 

30.11.2018

«Письменник з душею істинного українця»
Вечір – портрет
 
      30  листопада на вечір-портрет до 240-річчя від дня народження Г. Ф. Квітки - Основя`ненка завітали в бібліотеку члени клубу «Іванна».
   Разом з бібліотекарями читачі згадали творчість першого українського прозаїка, талановитого драматурга, засновника соціально-побутової комедії.
 
 

     Головним творчим принципом Квітки - Основя`ненка було те, що він «писав з натури», як письменник та літературний критик активно виступав на захист художніх особливостей української літературної мови. Його творчий доробок здобув визнання сучасників та зберіг свою літературну цінність і до наших днів.
   Всім учасникам заходу припала до душі тематична розкладка «Від містичного – до реального».

 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter