Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

30.10.2018

«Книги, які варто прочитати…»
День нової книги
 
Кожна нова книга в бібліотеці - це подія, це завжди таємниця і нове знайомство, здатне принести ні з чим незрівнянне задоволення.

У бібліотеці пройшов День нової книги «Книги, які варто прочитати…» для різних категорій читачів.
Бібліотекарі ознайомили користувачів з новинками літератури та «здійснили мандрівку» сторінками нових історій та сюжетів книг українських та зарубіжних авторів.

Запрошуємо всіх до бібліотеки та сподіваємося, що ви знайдете для себе багато цікавих новинок!
 

26.10.2018

«Дивовижний світ мереживних візерунків»
 Мистецький вечір 
 
     Петриківський розпис - самобутній пласт культури українського народу, визнаний у світі, як феномен національного мислення та художнього уявлення.
26 жовтня в бібліотеку завітали на мистецький вечір «Дивовижний світ мереживних візерунків» члени клубу «Іванна».
 
 

    Бібліотекарі підготували презентацію «Петриківський розпис», витоки якого сягають з давнини та зберігають тісний зв'язок з традиціями народної творчості минулого і набувають нового змісту, нових  якостей і рис сьогодення. Цікавою родзинкою презентації стала розповідь про відому художницю з Петриківців Галину Назаренко, яка розписала храм у Києві, присвячений великомученику Юрію (Георгію) Переможцю у петриківському стилі. Розпис у храмі відповідає християнським канонам і звичаям, тож кожна квітка і колір мають своє символічне значення. Своє бачення про художницю Галину Назаренко, майстриню пензля, висловили також наші користувачі, захоплюючись її унікальним даром, сприйняттям навколишнього світу.     
 
 

    Тематична підбірка «Петриківські орнаменти крізь час…» допомогла читачам дізнатись, як оволодіти всіма «секретами» народного розпису й виконувати його так, як це вміють уславлені майстрині.
    Мистецтво Петриківського розпису стало своєрідним «брендом» України, який заслуговує на світове визнання.

 
 

19.10.2018

«Козацьке серце столиці України»
Віртуальна мандрівка
 за проектом «Пам’ятай! Відроди! Збережи!»

 
Україна багата на цікаві історичні події, автентичну культуру та архітектуру.
Треба побачити на власні очі ту красу архітектурних споруд, яка створювалася століттями ще з давніх часів козаччини.
19 жовтня в бібліотеку на віртуальну мандрівку «Козацьке серце столиці України» завітали юні користувачі.
 
 

    Разом з бібліотекарями читачі здійснили віртуальну мандрівку крізь час, в урочище, з якого бере свій початок легендарна річка Либідь, де в природному середовищі козацького селища «Мамаєва Слобода» розташована триверха дерев’яна церква в ім’я Покрови Пресвятої Богородиці.
    Крок за кроком пройшли від створення храму до сьогодення, який є перлиною українського церковного зодчества, яскравої пам’ятки мистецького доробку минулих віків.
    Тематична виставка «Від вічного до прекрасного» та віртуальна мандрівка спонукає користувачів бібліотеки дізнаватись більше про архітектурну спадщину України.
   
 
 

17.10.2018

«Покрова – свято козацьке»
Патріотичний урок
 
   До бібліотеки на патріотичний урок «Покрова – свято козацьке» завітав 10 клас ЗЗСО № 213.
Гість бібліотеки - представник Деснянського районного військового комісаріату Гришков Дмитро Леонідович разом з юними користувачами згадав  славні сторінки історії виникнення козацтва, яке було виключно українським явищем.
 
 
 
    День українського козацтва та День захисника України співпадає із святом Покрови Пресвятої Богородиці. На Запорізькій Січі була церква святої Покрови і козаки, вважали святу Покрову своєю покровителькою.
  Більш детально ознайомитись з історичною минувщиною та сьогоденням українського козацтва учням допомогла тематична підбірка «З голосу нашої Кліо».
 
 

05.10.2018

«Вогник людської душі»
Години спілкування
 
     До Міжнародного дня людей похилого віку, в бібліотеці протягом тижня відбувалися години спілкування «Вогник людської душі».
 
 

   Бібліотекарі інформували користувачів про соціально-правові аспекти захисту, які надає наша держава особам старшого віку.
    Відповісти на більшість питань допомогла тематична підбірка «З пошаною й турботою».

 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter