Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

05.10.2018

«Вогник людської душі»
Години спілкування
 
     До Міжнародного дня людей похилого віку, в бібліотеці протягом тижня відбувалися години спілкування «Вогник людської душі».
 
 

   Бібліотекарі інформували користувачів про соціально-правові аспекти захисту, які надає наша держава особам старшого віку.
    Відповісти на більшість питань допомогла тематична підбірка «З пошаною й турботою».

 
 

02.10.2018

«Вчитель – це не професія, це покликання»
 Профорієнтаційний десант
 
      2 жовтня відбувся «профорієнтаційний десант», влаштований бібліотекарями для учнів 10 класу ЗНЗ № 147.
 
 
 

   Робота, що пов’язана з викладанням, завжди вважалася дуже складною, але водночас і поважною. Разом з учнями ми розглянули аспекти роботи вчителя, яка вимагає повної самовіддачі, цілковитої витрати розумових, фізичних та духовних сил.
Значну увагу було приділено творчій спадщині українських просвітителів, осмисленню особливості розвитку рідної школи й педагогічної науки, формуванню мислення та зростанню рівня національної культури.
 Бібліотекарі запросили учнів ознайомитись з діючою в бібліотеці профорієнтаційною виставкою «В життя зі школи стежку обираємо» та  роздали інформаційні буклети.
 
 

01.10.2018

«Язичницькі святилища древніх слов’ян»
Хвилина цікавих повідомлень
 
1 жовтня до бібліотеки на хвилину цікавих повідомлень «Язичницькі святилища древніх слов’ян» за проектом «Пам’ятай! Відроди! Збережи!» завітали користувачі різного віку.

Бібліотекарі розповіли  про загадковий період історії , коли ще християнство не стало основною релігією. Духовність древніх слов’ян, які мали  самобутню культуру і поетичне світобачення, близьке до пізнання природи і в сучасному вигляді збагачує народну творчість і частково дійшло до наших днів.
Користувачі ознайомились з цікавим відеоматеріалом «Береже оселю Род» про маловідомі загадкові сторінки української культури.

Учасники заходу усвідомили, що язичництво це світогляд, тобто цілісна система уявлень про світ та місце людини в ньому.

Ми і надалі будемо знайомити користувачів з історичною та культурною спадщиною України.
 

28.09.2018

«Мені випала щаслива акторська доля»
Мистецький вечір
 
28 вересня до бібліотеки ім. С. Олійника завітали члени клубу «Іванна».
Мистецький вечір «Мені випала щаслива акторська доля» був присвячений 120-річчю від дня народження української актриси Наталії Михайлівни Ужвій.
Учасники заходу ніби заново познайомилися з особистістю непересічної жінки, талановитої актриси, грою якої захоплювалося безліч шанувальників.
 
Увазі присутніх була запропонована тематична підбірка літератури, а також відео - матеріали,  що розповіли про творчий шлях актриси. З глибоким хвилювання переглядали присутні кадри з фільму «Радуга», який приніс Україні першого Оскара.
 
Вечір нікого не залишив байдужим. Учасники заходу висловили сподівання на подальші зустрічі та нові зустрічі.
 

27.09.2018

«Читай! Формат не має значення»
Літературний майданчик
 
До бібліотеки завжди йдуть читачі. Звертаються і за допомогою, і за порадою, і просто бажають відпочити із книгою в руках «у місті читання». Адже саме тут кожен може віднайти душевний спокій, моральне оновлення і можливість оволодіти тим коштовним ключем, що відкриває таємничі двері величезної скарбниці знань. Скористувалися цією можливістю і учні 5 класу школи 147 та завітали на літературний майданчик «Читай! Формат не має значення», присвячений Всеукраїнському дню бібліотек.
Бібліотекарі розповіли історію та цікаві факти про виникнення свята й традиції святкування дня бібліотек, про найбільші бібліотеки стародавнього і сучасного світу, пояснили дітям, чому потрібно читати книги і не звертати уваги на формат видання.

Тематична підбірка «Хранителька того, що зветься «Слово»» допомогла учасникам заходу зорієнтуватись в різноманітності книжкового світу, як скарбниці творчого надбання людства.

Весела вікторина - змагання «Що ти знаєш про бібліотеку?», допомогла повторити та засвоїти учням пройдений матеріал й дізнатись безліч нової інформації.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter