Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

29.12.2023

 
Бібліотека ім. С. Олійника провела майстер-клас із малювання «Зимова казка». Маленькі художники вкладали у кожен малюнок частинку свого серця, а бібліотекарі допомагали, надихали та сприяли виникненню справжніх шедеврів. Тепло та радість переплелися в творчому натхненні, де кожен відчував себе частиною особливого дійства.
 
 

25.12.2023

 
У бібліотеці ім. С. Олійника відбулося засідання клубу «Іванна», приурочене до 190 річчя від дня народження видатної Марко Вовчок – фатальній постаті української літератури. Бібліотекарі розкрили найяскравіші сторінки її життя та представили найвизначніші твори.
Творчість Марії Вілінської є важливою частиною нашої культурної спадщини та надзвичайно цікавою для дослідження. У своїх творах вона часто акцентувала увагу на жіночому питанні, розкриваючи його з різних сторін та не залишалась осторонь від соціальних сфер, висловлюючи свої патріотичні переконання через літературні образи. Захід став чудовою нагодою поглибити знання про світ літературних витоків, обмінятися враженнями та виразити своє бачення разом з іншими прихильниками літератури.
 

24.12.2023

 
Напередодні Різдва бібліотека ім. С. Олійника влаштувала незабутній захід «Чари Різдва» для маленьких читачів.
Бібліотекарі розповідали про важливість родинного об’єднання під час свят, традиції прикрашати дім, виготовляти різдвяні листівки та готувати особливі страви. Спільне читання різдвяних казок, захоплюючі розповіді та святкові вірші від дітей подарували всім веселі враження та радісні моменти.
Діти не лише збагатили знання про традиції Різдва, а й навчилися створювати чарівні подарунки своїми руками на майстер–класі «Різдвяний гостинець для найрідніших». Кожна дитина створила власний слоїк, який наповнила цукерками, любов’ю та теплими побажаннями до рідних.
 

01.12.2023

   У Всесвітній день боротьби зі СНІДом бібліотека ім. С. Олійника спільно з учнями старшої школи провели інформаційну годину «Знання, як засіб профілактики СНІДу» та розглянули останні наукові відкриття та сучасні методи профілактики, висвітлили питання обізнаності щодо СНІДу та його попередження.
 
 
 
 
 
   Під час тренінгу «Розкрий міфи – збережи життя» було чудово бачити активність школярів та бажання ділитися знаннями і думками, вивчати взаємодіяти з питань СНІДу.
 
 
 
 
   Учні продемонстрували знак солідарності з людьми, що живуть з ВІЛ, вдягнувши червоні стрічки. Отримані знання стимулюють працювати над підвищенням свідомості про цю серйозну проблему. Будьмо обізнані та обережні!


 
 

24.11.2023

   У рамках Міжнародної акції «16 днів проти насильства» бібліотека ім С. Олійника разом з учнями старшої школи, обговорюючи проблему насильства, порушили табу та поговорили відверто про причини і наслідки.
 
 
 

   У ході заходу юнацтво взяли участь у дебатах, де вони відтворили різні ролі: агресора, жертви, свідка. Ця інтерактивна гра дозволила їм глибше зрозуміти важливість теми та висловити свої погляди на цю проблему. Учасники заходу погодились, що право на свободу від насильства – одне з основних прав жінок та чоловіків. Особливою частиною тренінгу був флешмоб «Жовта стрічка», який є символом підтримки ненасильницького супротиву на окупованих територіях.
 
 

   Такі важливі заходи, безумовно, не лише сприяють формуванню відповідального ставлення до проблеми насильства, але і підкреслюють важливість об`єднання для створення безпечного та дружнього оточення.

 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter