Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

29.09.2017

«Усі дороги ведуть до бібліотек…»
День відкритих дверей
до Всеукраїнського дня бібліотек


Всеукраїнський день бібліотек - це свято не тільки бібліотечної громади, а й всіх наших читачів та шанувальників скарбниці людських знань «Її Величності Книги».

В рамках проведення свята в бібліотеці ім. С. Олійника для читачів різних вікових категорій була підготовлена тематична виставка  «Бібліотека, як  сучасний інформаційний та комунікативний центр району», яка  діяла з 25 вересня по 2 жовтня.

29 вересня до бібліотеки вперше завітали учні 2-го класу СНВК «Лісові дзвіночки». Діти відвідали бібліоекскурс та бібліотечний урок «Бібліотека на все життя».
Найактивнішу участь у заході взяв «юний журналіст», який презентував присутнім самостійно підготовлений відео-матеріал «Бібліотека. Що там роблять діти?». Юні користувачі дізнались, за якою системою розташовані книги на поличках та правилами поведінки в бібліотеці. Весела вікторина «Книга - наш друг» допомогла дітям краще зрозуміти, як правильно користуватись книгою.
Для членів клубу «Іванна» була проведена віртуальна екскурсія «Найбільші бібліотеки світу». Учасники заходу поринули в світ найбільших найдревніших та найкрасивіших сучасних бібліотек. Віртуальна подорож надихнула наших користувачів та бібліотекарів до креативного підходу в проведенні майбутніх заходів.

Цей день яскраво показав актуальність діяльності сучасних бібліотек та бібліотечних працівників.
 

27.09.2017

Бути туристом – то найвищий клас»
за проектом  «Читаючи подорожуй світом!»
Урок - гра

27 вересня в бібліотеці ім. С. Олійника до Всесвітнього дня туризму, відбувся урок-гра, для учнів школи №147. Відвідувачам бібліотеки був представлений тематичний перегляд літератури  «Бути туристом – то найвищий клас».

Учасники заходу були враженні цікавим історико-географічним матеріалом про дивовижні подорожі країнами Східної Європи: Чехією, Польщею, Румунією, Угорщиною, Молдовою та Білоруссю.
 
Учні з  із задоволенням взяли участь у вікторині «Галявина веселих туристів».  Діти активно відповідали на поставлені запитання та проявили неабияку ерудицію. В результаті віртуальних подорожей, учні  ознайомились не тільки з історією, традиціями  та культурою країн Східної Європи, а й дізнались про правила поведінки туристів.
 
Сподіваємося, що захід  спонукатиме юнацтво до подальшого відвідування бібліотеки та нових цікавих відкриттів.
 

21.09.2017

«Велика праведниця і заступниця людей»
Народознавчий урок
за проектом « Два храми духовністю єдині »

21 вересня з нагоди свята Різдва Пресвятої Богородиці на зустріч зі священиком  храму Адріана і Наталії  отцем Василем до бібліотеки ім. С. Олійника завітали учні 4 класу школи  № 213.

Отець Василь розповів присутнім  про історію виникнення свята  Різдва Пресвятої Богородиці, його витоки та традиції. Юні читачі уважно слухали і брали активну участь в розмові.

Бібліотекарі підготували підбірку літератури з даної теми, яка викликала цікавість у користувачів.

На завершення заходу всі присутні отримали в подарунок солодощі.
 

12.07.2017

«Вічний поклик Ади Роговцевої»
Мистецька хвилинка

В бібліотеці ім. С. Олійника 12-21 липня  проходить виставка – портрет до 80-річчя від дня народження відомої української акторки Ади Роговцевої, для користувачів ми провели мистецьку хвилинку, де було представлено виставку та згадали самі відомі ролі Ади Роговцевої в фільмах "Вічний поклик", "Салют, Маріє!», "Приборкання вогню" та її творчість в театрі ім. Л. Українки.

Вона зараз працює в театрі Сузір`я та в театрі на Лівому березі в фотопроекті  «Щирі».

Про себе каже так: «Мрія мого життя - добробут України, щастя дітей і онуків. Життєвий принцип - любов до людей, до природи. Найприємніше в роботі - творчість, спілкування. В людях ціную порядність, культуру ».
 

30.06.2017

День нової книги

30 червня 2017 р. в бібліотеці ім. С. Олійника пройшов День нової книги, до уваги користувачів були запропоновані новинки літератури, що надійшли до бібліотеки.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter