Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

17.05.2017

«Незнана Японія…»
Туристична подорож

- В яку країну ви їдете?
- В Японію.
-… Це все рівно, як на іншу планету.

С. І. Правдюк

17 травня до бібліотеки ім. С. Олійника завітали учні школи № 147 на туристичну подорож. Захід відбувся з нагоди відзначення року Японії в Україні.
Японія приваблює до себе, не тільки цікавою архітектурою, неповторними пейзажами і своєрідністю народних звичаїв, а й досягненнями в галузі науки, техніки, економіки, культури та мистецтва, якими вони збагатили історію людства.
Учні школи  вирушили  в дорогу по сторінках літератури, яка представлена на виставці «Незнана Японія», познайомилися з країною визначних пам’яток, починаючи з найважливіших, зокрема з мистецтвом орігамі. Дітям була запропонована весела вікторина  про традиції Японії.

Також був проведений майстер – клас з виготовлення японської ляльки.
 

05.05.2017

„У граніті, у бронзі, у серцях”
Година пам’яті

5 травня, напередодні Дня пам’яті та примирення, присвяченого жертвам Другої світової війни, в бібліотеці ім. С. Олійника відбулася година пам’яті „У граніті, у бронзі, у серцях”.

В ході заходу було зазначено, що ця війна - найбільш кровопролитна і руйнівна трагедія за всю історію людства. Учасники заходу, учні школи № 147, дізналися про факти, що стали відомими широкому загалу лише через багато років.
Про солдатський подвиг, який врятував світ від нацизму, написано чимало правдивих художніх творів. То ж увазі присутніх були запропоновані уривки з повістей П. Автомонова, В. Бикова, І. Шамякіна. Не залишили байдужими учнів епізоди фільму „Дитинство Івана” за повістю В. Богомолова „Іван”. Історію юного героя – розвідника, їх ровесника, вони запам’ятають надовго.
 

28.04.2017

„Блукаюча зірка Ісаака Бабеля”
Засідання клубу „Іванна”

28 квітня до бібліотеки ім. С. Олійника завітали члени клубу „Іванна” на літературний вечір „Блукаюча зірка Ісаака Бабеля”. Одеса дала життя багатьом талановитим людям, які по – різному увічнили це місто. Один з них – Ісаак Еммануїлович Бабель. Він зробив Одесі безцінний подарунок – свої „Одеські оповідання”, які відобразили культуру, побут та звичаї того  часу, а головне – знаменитий „одеський говір”.
Читаючи оповідання відомого одесита, присутні були вражені його  влучними  спостереженнями за життям дореволюційної Одеси. Зацікавили учасників заходу також фрагменти фільму „Исаак Бабель: роковой треугольник”, який висвітлює одну зі сторінок життя письменника.
 

26.04.2017

«На розпеченім серці реактора»
Презентація книги


Прошли года. Комбат, построй.
Поверку сделай батальона.
Ведь он сражался как Герой.
За жизнь, спасенне народа.

В. А. Гудов

26 квітня, в річницю аварії на Чорнобильській АЕС в бібліотеці ім. С. Олійника відбулася презентація книги В. А. Гудова „731 спецбатальйон”.
Володимир Гудов був учасником і свідком ліквідації аварії на  ЧАЕС в складі 731 окремого батальйону спеціального захисту. Ті страшні події він освітив  в своїй книзі. На сторінках  засвідчена біль утрат і гордість за звершення людей у небаченій боротьбі. Звучить пересторога - атом не прощає легковажності  та безвідповідальності. Автор подарував свою книгу бібліотеці з надписом: „ Живите и помните, чтобы подобное не повторилось”.
Книга вчить молоде покоління мужності, чесності, вірності обов`язку, виховує і виховуватиме в юнаків і дівчат найкращі людські якості. Розмова пройшла з школярами СШ №147 відверто, довірливо і не залишила нікого байдужим.
 

22.04.2017

«Книги – дивовижний сад, де  кожен шукає плоди на свій смак»
Зустріч - діалог

22 квітня з нагоди Всесвітнього дня книги та авторського права бібліотека С. Олійника запросила любителів книги на зустріч – діалог « Книги – дивовижний сад, де кожен шукає плоди на свій смак».

В заході  взяли участь користувачі різних поколінь.
У ході розмови порушили цікаву тему співвідношення сучасності і минувщини, торкнулися творчості відомих та нових, сучасних авторів. Учасники мали змогу зануритися у світ цікавих книг. Гості вечора поділилися своїми роздумами про книги, які найбільше вразили їх. Розгорнулась дискусія на тему «30 книг, які потрібно прочитати до 30 років».

Присутніх дуже зацікавили книги з тематичної виставки. Оживлене спілкування, тепла аудиторія сприяли бажанню гостей до подальших  зустрічей.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter