Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

15.11.2023

    Бібліотека  ім. С. Олійника відвідала учнів молодшої школи № 147 та розповіла історію появи книги. Діти разом з бібліотекарями вирушили у захопливу подорож у світ слова та літератури.  
 
 
 
   У ході заходу діти дізналися, як змінювалася книга від печерних малюнків до сучасних видань. Дітлахи з цікавістю поринули у книжковий світ літератури та дізнались багато нового про важливість читання та набули порад, щодо обрання своїх перших книжок. 
 
 
 
   Бібліотекарі провели майстер-клас «Долоні доброти» до Міжнародного дня добра, де дружньо разом з дітками зробили усміхнене сонечко. Захід став чудовим об’єднанням навчання та креативності,  в якому діти відкрили для себе чарівний світ книг та проявили себе творчо.
 

13.11.2023

      У бібліотеці ім. С. Олійника відбувся тренінг з домедичної допомоги «Тактична медицина». На заході була присутня опіковий хірург Мойса Марія Миколаївна, яка розповіла та продемонструвала на практиці декілька способів накладання компресійних пов’язок на рану, прийоми тампонування глибоких ран, методи використання гемостатичних препаратів.
 
 
 

   На тренінгу розглянули, які речі мають завжди бути у аптечці, як ефективно ними користуватися. Навчали гостей основним принципам тактичної медицини, продемонстрували накладання турнікету, розповіли про наявну у бібліотеці літературу, якою вони зможуть поглибити ці знання. Навички першої медичної допомоги є необхідними для кожного, особливо в умовах війни. По завершені тренінгу кожен учасник отримав важливі знання, які можуть стати потрібними у непередбачуваних обставинах.
 
 

26.10.2023

   З нагоди Дня української писемності та мови бібліотека ім. С. Олійника завітала до школи № 147 на мовознавчий марафон «Слово заради майбутнього».
 
 
 
   Бібліотекарі розповіли, що мова пройшла різні шляхи творення, так деякі з них взяли початок у народних обрядах і віруваннях, адже мова – одне із багатьох див, створених людьми. Юні користувачі з ентузіазмом прийняли участь в марафоні, який допоміг сформувати розуміння того, що українська мова – наш скарб без якого не може існувати ні народ, ні Україна, як держава.
 
 
 
 
   Під час мовознавчого змагання пролунало багато українських пісень про рідну мову, віршів, загадок та легенд.
    На майстер-класі діти в жовто-блакитних фантазіях відобразили гордість за нашу країну.
 

11.10.2023

 
З нагоди Міжнародного дня дівчат бібліотека ім. С. Олійника завітала до учнів школи № 147 на годину роздум «Дівчата у світі: маленькі історіі великих вчинків». Бібліотекарка розповіла захоплюючі історіі з життя юних дівчаток та привела приклади успішних жінок, які досягли великих цілей, зробили важливий внесок у різні сфери діяльності, про жінок-вчених, якими пишається весь світ. Бажаючі поділились своїми думками щодо прав та проблем дівчат. Під час тренінгу «Як стати впевненою в собі?» учасники вивчали та розвивали навички самовпевненості. Практичні вправи навчали реагувати на страхи та незручності і бути сильнішими в майбутньому.
 
 

05.10.2023

 
В бібліотеці ім. С. Олійника був створений мистецький простір «Магія рукоділля та культурного спадку» за участю членів  клубу «Іванна». Відвідувачі мали нагоду розглянути красу та деталі представлених полотен, які втілюють в собі багато вікових традицій. Майстрині поділилися досвідом та дали практичні поради в створенні особистих робіт.
Бібліотекарі розповіли про розмаїття декоративного мистецтва, де художнє вишивання посідає одне з провідних місць. Дякуємо кожному хто взяв участь у цій творчій годині.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter