Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

14.05.2015

14 травня в бібліотеці імені С. Олійника, згідно проекту „Подолаємо гендерне насильство разом”,  пройшов вечір запитань та відповідей „Жіночі права крок за кроком та мирне розв’язання конфліктів”. На запитання старшокласників ЗОШ №147 відповідали співробітники Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району – психолог Овсієнко Н. Ф. та юрист Белах Л. Ф. Учнів цікавили проблемами прав жінок та чоловіків у суспільстві та в сім’ї, гарантії захисту цих прав.
 
Наталія Федорівна зазначила, що в житті кожної людини виникає багато конфліктних ситуацій. І від того, як вчинить людина в даному випадку, залежить подальша її доля. Фахівці дали учням  корисні поради у вирішенні даних проблем, як в психологічному так і в юридичному аспекті. На завершення зустрічі присутні були ознайомлені  з тематичною розкладкою літератури з даного питання.
 
 

 

6.05.2015

„Уклін живим – загиблим слава!”

6 травня з нагоди 70-ї річниці перемоги у другій світовій війні в бібліотеці імені С. Олійника відбулася зустріч учнів 10 класу ЗОШ №147 з ветераном війни, полковником Миром Сергійовичем Муравйовим. Мир Сергійович поділився з десятикласниками спогадами про ті буремні роки. Не встиг закінчити  десятирічку, був призваний на війну. З боями дійшов до Кенігсберга. За мужність та звитягу нагороджений орденами та медалями. В повоєнні часи Мир Сергійович свій досвід передавав молодому поколінню – викладав у Київському училищі зв’язку. Школярі підготували ветеранові невеличкий концерт та вручили йому квіти. Бібліотекар Гребенчук Т. В. На завершення заходу познайомила учасників заходу з літературою  даної тематики, представленою на виставці.
 

 

23.04.2015

„Він мав талант людяності...”, - писав про нього молодший брат Григір. Під такою  ж назвою 23 квітня в бібліотеці імені С. Олійника відбувся вечір - портрет, присвячений 95-річчю від дня народження українського письменника, Лауреата премії ім.     Т. Г. Шевченка Григорія Тютюнника. В заході взяли участь члени клубу „Іванна”. Присутні мали нагоду пройтися життєвим шляхом митця, дізнатися про цікаві, маловідомі факти його біографії. Зацікавили учасників заходу відеозаписи спогадів товаришів Григорія Михайловича. Та все ж  найбільше враження на присутніх справили сторінки книги  „Не зміліє пам’яті криниця”, написаної дружиною Григорія Тютюнника О. Ф. Черненко. Спогади Олени Федотівни є дорогоцінними сторінками до життєвих  та творчих біографій братів Тютюнників, адже написані зі свідчень родичів, односельців. На завершення заходу бібліотекар Гребенчук Т. В. Провела бібліографічний огляд тематичної полиці.

 

24.04.2015

24 квітня до бібліотеки імені С. Олійника завітали десятикласники ЗОШ № 147 на тренінг-семінар „Гендерні стереотипи”. Семінар відбувся в рамках проекту „Подолаємо гендерне насильство разом”. В заході взяла участь співробітник Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району, психолог Овсієнко Н. Ф. Наталія Федорівна познайомила школярів з поняттям „гендерні стереотипи”. Під час вправи „мозковий штурм” учні висловили традиційні та власні уявлення про чоловіка та жінку, їх спільні та відмінні риси, а потім відмітили, як ці уявлення змінюються зі змінами в суспільстві. Завідуюча бібліотекою Діденко Т. А. познайомила присутніх з матеріалами, розміщеними на тематичній виставці.
 
 

9.04.2015

Великдень природи, Великдень душі

9 квітня до бібліотеки імені С. Олійника завітали учні ЗОШ №147. В рамках проекту „Два храми, що духовністю єдині” напередодні свята Великодня викладач творчості недільної школи храму святих мучеників Адріана та Наталії О. С. Бойко провела майстер-клас з виготовлення святкових поробок. Кожен учень самостійно виготовив Великодню листівку та написав привітання зі святом воїнові АТО. Всі листівки будуть направлені в зону конфлікту разом з іншою гуманітарною допомогою. Наприкінці заходу присутні прослухали огляд літератури, завдяки якій всі бажаючі змогли поглибити свої знання про традиції свята Великодня.
 
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter