Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

03.04.2015

3 квітня в бібліотеці імені С. Олійника на чергове засідання зібралися члени клубу «Іванна».
«Інтелектуальний, а тому небезпечний» - так називався літературно-мистецький вечір і таким був для влади Василь Голобородько, письменник, лауреат Шевченківської премії. Його вірші вивчали в американських і канадських інститутах, їх включали до поважних антологій світової поезії. Але на батьківщині творів Голобородька майже не друкували.
 
 
Про ці та інші факти життя поета дізналися присутні. Звучали вірші поета, в яких ніби ожив стародавній світ української пісні, обрядів, адже в своїх творах автор використовує елементи фольклору. На закінчення вечора бібліотекар Гребенчук Т. В. ознайомила присутніх з матеріалами тематичної розкладки.
 

21.03.2015

«Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі» - з цією думкою талановитої української поетеси Ліни Костенко погодяться і ті, хто має талант і сам пише вірші, і ті, хто просто любить поезію.
 
 
Ось і в бібліотеці імені С. Олійника зібралися члени клубу «Іванна», щоб поміркувати над силою мови і розвитком творчих можливостей кожної людини. Тому що поезія – це не просто римовані рядки, а й показник рівня суспільної культури. В ході вечора слухачі дізнались, що за ініціативою ЮНЕСКО в 1999 році було встановлено святкування Всесвітнього дня поезії 21 березня. Мета установи свята – дати новий імпульс і нове визнання всіляким поетичним рухам. Завідувач бібліотеки Т.А. Діденко ознайомила присутніх з виставкою «Чарівність поетичної правди». Але основний час вечора був присвячений читанню «ліричних істин». Учасники вечора Клюєва В. С., Кулинич Г. М., Гайдай В. Ф. читали свої авторські вірші та улюблені вірші українських і зарубіжних поетів.
 
Сюрпризом для присутніх була презентація збірки поезій мешканця Лісового масиву В. С. Колотовкіна «Людям и богиням».
 
 

13.03.2015

„ Що в імені твоїм… ”
 
Багато різних імен є в світі. Усі вони різні, та кожне  має своє походження та значення. І одне з них – Євдокія. Саме в переддень народження святої мучениці Євдокії, 13 березня в бібліотеці імені С. Олійника відбулася зустріч учнів ЗОШ №147 з настоятелем храму преподобного Івана Рильського ієреєм Євгеном Нікітіним. Священик розповів учасникам заходу про походження цього імені. Отець Євген зупинився на життєвому шляху святої Євдокії, її шлях до Христа та мученицьку смерть за віру. Бібліотекарі підготували тематичну розкладку „Що в імені твоїм…”, на якій усі бажаючі могли дізнатися про своє ім’я, його значення    та походження.  На закінчення зустрічі гість  відповів на запитання користувачів бібліотеки та подарував усім присутнім іконки та солодощі на згадку.
 
 
 

20.02.2015

20 лютого у бібліотеці імені С. Олійника  відбулася зустріч читачів, учнів ЗОШ №147, з настоятелем храму преподобного Івана Рильського ієреєм Євгеном Нікітіним. Захід був організований в рамках проекту „Два храми, що духовністю єдині ”  і  мав назву „Зимобор і різдвяної пори завершення”. Читачі бібліотеки мали нагоду  долучитися до народних традицій  святкування Стрітення Господнього. Отець Євген розповів присутнім: про історію виникнення свята, обряди та вірування, пов’язані з ним. Повідав священик і про магічну силу стрітенської святої води. На закінчення гість  відповів на численні запитання учасників заходу,  учні прочитали вірші українських поетів присвячених  Стрітенню, бібліотекарі ознайомили відвідувачів з  книжковою етно-розкладкою: «Стрітення – українські традиції».
 
 
 

13.02.2015

"И быть живым, живым и только"

13 лютого в бібліотеці імені С. Олійника для членів клубу „Іванна” розчинив двері поетичний салон. Захід присвячено 125-річчю  від дня народження лауреата Нобелівської премії, російського поета, прозаїка Бориса Пастернака. Присутні познайомилися з цікавими маловідомими фактами життя та творчості поета, почули його вірші , написані в різні періоди життя. Учасники заходу поділилися своїми враженнями від  роману Б. Пастернака „Доктор Живаго”, адже дехто з них читав цей твір, виданий наприкінці 50-х років минулого століття за кордоном в „кишеньковому” форматі та привезений нелегально радянськими туристами – учасниками фестивалю молоді та студентів у Відні. На закінчення вечора бажаючі  прочитали свої улюблені твори поета.
 
 
 
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter