Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

10.02.2015

10 лютого в бібліотеці імені С. Олійника на відзначення 80 – річчя від дня народження українського поета, мешканця нашого району М. Д. Сома  проведено біографічний нарис «Хотів би я стати дощем весняним…».

В заході взяли участь дев’ятикласники ЗОШ №147. Учні мали нагоду познайомитися з життєвим шляхом Миколи Даниловича, пройнятися його поетичним словом. На заході звучали вірші поета у виконанні  учнів  та бібліотекарів. Багато поетичних рядків Миколи Сома покладено на музику,  присутні  з великим задоволенням послухали «Вишиванку», «Думу про землю», «Без вітру не родить жито» та інші пісні на слова поета.
 
 
 
 

30.01.2015

30 січня до бібліотеки ім. С. Олійника завітали учні ЗОШ №147 на народознавчу годину: „Зимові свята: обряди, ритуали ”. Захід відбувся в рамках проекту „Два храми, що духовністю єдині ”. Отець Василь, диякон  храму св. мучеників Адріана та Наталії розповів учням про цикл зимових свят, їх походження та символіку. Дізналися учні й про те, як відзначали ці свята наші пращури, про обрядовість та традиції, що сягають тисячоліть. Гість  підкреслив, що без минулого немає майбутнього. І від того як ми шануватимемо свої традиції залежатиме наша духовність, наша цивілізованість. На згадку про зустріч всі присутні одержали подарунки.
 
 
 

20.11.2014

20 листопада до бібліотеки ім.  С. Олійника завітали старшокласники ЗОШ №147 на годину - спомин „Війна очима учасників подій” (лейтенантська проза) Захід відбувся в рамках проекту „Треба жити й пам’ятати”. Присутні мали нагоду ширше познайомитися з творами, автори яких будучи молодими офіцерами, пізнали труднощі похідного життя, фронтове братство та героїзм. Звучали уривки з творів письменників – фронтовиків, учні згадували повісті та оповідання цих авторів, які їм  найбільше запали в душу. Багато з цих творів екранізовано, то ж  фрагменти з фільмів „Иваново детство” за повістю В. Богомолова та „Аты – баты шли солдаты” за повістю В. Бикова не залишили байдужим нікого.
 
 
 

7.11.2014

7 листопада члени клубу „Іванна” зібралися на своє чергове засідання „Мистецький тріумф Кіри Маратової”, присвячений 80-й річниці від дня народження одного з найбільш неоднозначних, неординарних режисерів світу. На вечір  були запрошені також члени клубу любителів кіно, організованого в ЦРБ №141. Захід проходив в дружній атмосфері. Члени двох клубів мали змогу пізнати нові, досі невідомі факти з життя Кіри Юріївни, поспілкуватися та поділитися своїми думками та враженнями про її творчість. На закінчення присутні переглянули фільм „Два в одном”, удостоєний премії „Ніка” як кращий фільм країн СНД.
 
 
 

25.03.2014

21 березня в бібліотеці імені С. Олійника відбулася зустріч з науковцями музею Десятинної церкви. Співробітники музею Мельник М. К. та Чорний С. В. розповіли про історію зародження та етапи розвитку християнства в Київській Русі, починаючи від рівноапостольної княгині Ольги. Цікавою була розповідь про дві святині, які відіграли не аби яку роль в історії християнства – Десятинну та Андріївську церкви: історію їх побудови та сучасний стан. Розповідь супроводжувалася демонстрацією слайдів, на яких учасники заходу могли побачити креслення проектів церков, фрески та ікони, що прикрашають ці  храми нині та інші цікаві матеріали. Закінчився вечір відповідями на численні запитання присутніх користувачів бібліотеки.

 
 
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter