Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

27.01.2012

«Мадонна», «Ты меня любиш», «Ненаглядный мой» – слова цих пісень тронули душу кожного хто їх чув. А написані вони одним автором – Риммою Казаковою.

27 січня в бібліотеці ім. С.Олійника відбувся поетичний вечір „Быть женщиной, что это значит?”, присвячений 80-річному ювілею відомої російської поетеси Римми Казакової. Учасники заходу, члени клубу „Іванна”, мали нагоду ще раз згадати неперевершені рядки віршів великої поетеси, почути записи пісень на її слова, які звучали у виконанні відомих артистів. Зацікавлено слухали відвідувачі про маловідомі сторінки життя Римми Федорівни, подивилися фрагменти з кінострічки, прослухали бібліографічний огляд. На закінчення вечора гості бібліотеки читали вірші, які пам’ятають ще змолоду: «Мы молоды», «Этюды об отцах и детях», «Страна Любовь», «Быть женщиной».Сюрпризом для прихильників таланту поетеси пролунала розповідь читачки Лук’янової Н.К., яка продемонструвала фотокартки та поділилася своїми враженнями від зустрічі з поетами – шестидесятниками: Р.Казаковою, Євгеном Євтушенко та іншими літераторами, – зустріч відбулася на поетичному вечорі в Політехнічному музеї в Москві. Ці вечори, засновані понад 100 років тому, відомі віршами в авторському виконанні, відродила в 60-ті роки та зробила традиційними поетеса, добра, чуйна людина Римма Федорівна Козакова.

 

alt altalt

 

Софія Київська – символ духовного надбання українського народу

15.09.2011

15 вересня в бібліотеці ім. С.Олійника в рамках проекту „Відкриваємо Україну” відбувся захід „Софія Київська – символ духовного надбання українського народу” за романом  Павла Загребельного „Диво”.  Присутні почули оповідь краєзнавця-любителя Шунько Є.С.   про найкоштовнішу перлину українського зодчества – Софію Київську, яка своєю величчю і незнищенністю підпирає українське небо. Небо духовності. Бібліотекар Маєвська І. В. провела огляд літератури, представленої на тематичній полиці „Собор української душі”.   Вечір супроводжувався демонстрацією слайдів з видами храму, прослуховуванням аудіо книги видатного українського письменника Павла Загребельного «Диво». Гості відчули, як рядок за рядком умілою рукою майстра створювався твір, що став літературною сенсацією.  Присутні  після заходу ще тривалий час обговорювали майстерність автора книги та інші  твори про Софію. 
 alt
 alt
 
 

Вірменьська культура

4.07.2011

 alt З 1 по 4 липня в Україні проходили дні культури республіки Вірменія. З нагоди цієї події в бібліотеці ім. С. Олійника відбулася літературна бесіда „Маленькі етюди про кохання та жіночу вірність” за творами видатного вірменського письменника Стефана Зорьяна. В заході взяли участь 11 осіб, в основному жінки. Присутні ознайомилися з творчістю відомого майстра історичних романів, оповідань та повістей на сучасну тематику. Але більше вразили присутніх його обробки вірменських народних казок, що прозвучали в записах  Армена Джигарханяна. В цих казках, які розраховані не лише на дитячу аудиторію, читачі побачили відгуки декількох епох. Бесіда супроводжувалася показом слайдів про творчий шлях С. Зорьяна та виданнями його книжок. На завершення бібліотекар Гребенчук Т. В. Провела огляд літератури, представленої на тематичній розкладці.


 

 

Пріоритет – чисте довкілля

 
16.04.2011
 
  16 квітня в Україні відзначається День довкілля. В бібліотеці ім. С. Олійника 21 квітня відбулася інформаційна година „Пріоритет – чисте довкілля”. 
   Розпочався захід бесідою про сучасний стан та проблеми охорони довкілля. Учасники, а серед них були люди різних поколінь,  ще раз пересвідчилися, що збереження людської цивілізації залежить від наших знань про природу і дій, спрямованих на поліпшення навколишнього середовища. Багато корисного пізнали присутні з матеріалів однойменної тематичної викладки з книг та періодичних статей. Найбільше зацікавили присутніх „Екологічний атлас Києва” та книга І. К. Латиша та І. А. Падалки „Перлини України”, в якій порушуються  питання збереження природних багатств країни для майбутніх поколінь. Довго читачі бібліотеки обговорювали  наболілі питання: наслідки Чорнобильської трагедії, аварії на Японський  АЕС та інші… 

 


 

Брати Ге. В чому істина?

23.03.2011

Брати Ге. В чому істина?

  Мистецька година „Брати Ге. В чому істина?”, присвячена ювілейним датам братів  Ге: Миколи Миколайовича  та   Івана Миколайовича, відомим українським митцям, пройшла 23 березня в бібліотеці імені С. Олійника.  Учасників заходу, членів жіночої спільноти бібліотеки, об’єднала любов до прекрасного. Вже не перший  раз вони беруть участь в святі мистецтв. Присутні мали нагоду познайомитися з життєвим шляхом талановитих братів, здійснити віртуальну подорож по музеях світу, де зберігаються  шедеври живопису  пензля  Миколи Ге.

  Дізналися присутні й про творчий доробок молодшого брата, зокрема про Івана Ге – драматурга. Подивилися фільм про дитинство та юні роки братів, які пройшли на Чернігівщині.  На закінчення заходу  був  проведений  огляд літератури, представленої  на  тематичній розкладці. Захід пройшов в рамках проекту «Відкриваємо Україну».
 
 title
 
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter