Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

Пріоритет – чисте довкілля

 
16.04.2011
 
  16 квітня в Україні відзначається День довкілля. В бібліотеці ім. С. Олійника 21 квітня відбулася інформаційна година „Пріоритет – чисте довкілля”. 
   Розпочався захід бесідою про сучасний стан та проблеми охорони довкілля. Учасники, а серед них були люди різних поколінь,  ще раз пересвідчилися, що збереження людської цивілізації залежить від наших знань про природу і дій, спрямованих на поліпшення навколишнього середовища. Багато корисного пізнали присутні з матеріалів однойменної тематичної викладки з книг та періодичних статей. Найбільше зацікавили присутніх „Екологічний атлас Києва” та книга І. К. Латиша та І. А. Падалки „Перлини України”, в якій порушуються  питання збереження природних багатств країни для майбутніх поколінь. Довго читачі бібліотеки обговорювали  наболілі питання: наслідки Чорнобильської трагедії, аварії на Японський  АЕС та інші… 

 


 

Брати Ге. В чому істина?

23.03.2011

Брати Ге. В чому істина?

  Мистецька година „Брати Ге. В чому істина?”, присвячена ювілейним датам братів  Ге: Миколи Миколайовича  та   Івана Миколайовича, відомим українським митцям, пройшла 23 березня в бібліотеці імені С. Олійника.  Учасників заходу, членів жіночої спільноти бібліотеки, об’єднала любов до прекрасного. Вже не перший  раз вони беруть участь в святі мистецтв. Присутні мали нагоду познайомитися з життєвим шляхом талановитих братів, здійснити віртуальну подорож по музеях світу, де зберігаються  шедеври живопису  пензля  Миколи Ге.

  Дізналися присутні й про творчий доробок молодшого брата, зокрема про Івана Ге – драматурга. Подивилися фільм про дитинство та юні роки братів, які пройшли на Чернігівщині.  На закінчення заходу  був  проведений  огляд літератури, представленої  на  тематичній розкладці. Захід пройшов в рамках проекту «Відкриваємо Україну».
 
 title
 
 
 

В бібліотеці ім. С.Олійника пройшла година – спомин „У вічній пам’яті народній не завершилася війна"

7.05.2010

У вічній пам’яті народній не завершилася війна

  У бібліотеці ім. С. Олійника пройшла година-спомин „У вічній пам’яті народній не завершилася війна”, присвячена 65-йрічниці перемоги у Великій Вітчизняній війні. В заході взяло участь 16 учнів загальноосвітньої школи № 213. Присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиноюмовчання, а потім ще раз згадали ті буремні воєнні роки. Адже чим далі віддаляєнас час від подій тієї війни, тим вагомішим постає перед сучасникамибезсмертний подвиг покоління, яке розгромило фашизм і врятувало людство відрабства.
  Під час заходу звучали записи пісень „Священная война”,  „Пісня про Дніпро”,"День победы”.
  Війна – завжди прокляття, завжди біль людський. З цією думкою, із закликом боротисяза мир у всьому світі завершила годину учениця Дарія Герасименко, прочитавши вірш „Народи! Пильнуйте мир”.
 

 

Про серйозне – жартома

08.04.2010

Про серйозне – жартома 

  

  З нагоди дня народження Степана Олійника, українського поета – гумориста, в бібліотеці пройшла година гумору ”Про серйозне – жартома”.
  З нагоди дня народження Степана Олійника, українського поета – гумориста, в бібліотеці пройшла година гумору ”Про серйозне – жартома”.Присутні ще раз поринули у світ народної сміхової культури: байок, анекдотів, прислів’їв та приказок. Звучали записи жартівливих творів Григорія Квітки - Основ’яненка, Степана Руданського у виконанні Народного артиста України Анатолія Паламаренка.
Також звучали фрагменти запису гумористичних оповідок Остапа Вишні, Павла Глазового та Євгена Дударя – майстрів слова, які продовжили традиції класиків українського гумору.
  Життєві історії Степана Олійника супроводжувалися його віршами у виконанні працівників бібліотеки та учасників заходу. Так, читачі бібліотеки Г.А.Арестова прочитала славнозвісну „Дорогу даму”, а В.С.Клюєва – „Номенклатурного Мацапуру”, а на закінчення вечора - Якименко М. А. прочитав гуморески Степана Івановича „Сам себе перехитрив”, „У клубі” та декілька власних творів.  

 

 alt
 alt
 

Поезія – це свято, як любов (Олійника)

 
  19 березня  в бібліотеці імені Степана Олійника з нагоди 80-річчя від дня народження Л. В. Костенко, української поетеси та громадської діячки, пройшла година поезії „Поезія – це свято, як любов”.  В заході брали участь учні 147-ї загальноосвітньої школи. Присутні мали нагоду ближче доторкнутися до  життєвого та творчого шляху талановитого майстра слова. Адже під час заходу звучали записи віршів у виконанні самої поетеси, демонструвалися фотокартки з її архіву.
   Багато віршів Ліни Костенко покладено на музику, то ж звучали записи її пісень у виконанні відомої співачки Зої Слободян. Не залишили байдужими учнів уривки з поеми Ліни Василівни „Маруся Чурай” у виконанні артистки Нелі Даниленко.  Закінчилася година оглядом літератури та презентацією бібліографічного покажчика „Життя іде і все без коректур”, який склали  працівники ЦРБ №141 до ювілею поетеси. 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter