Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

31.05.2023

 
До Всесвітнього дня без тютюну бібліотека ім. С. Олійника провела виховну годину «Бережи себе» для учнів школи № 147.

Бібліотекарі розповіли про шкідливі наслідки вживання тютюну, види залежності та про переваги здорового способу життя, про методи боротьби з цією шкідливою звичкою. Гра - вгадайка «Міф чи факт?» допомогла розставити пріориотети : здоров’я чи паління, спільний плакат «Курити – майбутнє гасити» дав змогу бажаючим написати, чому він не курить.
Нехай цей Всесвітній день без тютюну стане початком нового етапу в житті учнів – етапом здоров’я і самовдосконалення. Разом ми зможемо створити світ, де тютюн не визначає наші вчинки, а ми визначаємо своє здорове майбутнє.
 

25.05.2023

 
Про історію столиці України – Київ, розповідали своїм користувачам у бібліотеці ім. С. Олійника.

Бібліотекарка підготувала для присутніх, цікаву бесіду про історію Києва, презентувала мандрівку «Києве мій» з якої діти дізнались про історію заснування та розбудову Києва.
Діти активно взяли участь у вікторині «Про історію столиці знати кожному годиться» та показали блискучі знання історії вулиць у Деснянському районі.

Завершальною частиною заходу були настільні ігри, що стимулювали мислення та поглиблювали знання з історії міста.
 

17.05.2023

 
Сьогодні учні школи № 207 і колектив бібліотеки ім. С. Олійника зібрались разом, щоб вшанувати і поговорити про один з найважливіших символів нашої країни - українську вишиванку. Бібліотекарки представили книги про традиції, обряди та розкрили символічний зміст орнаментів на українських вишиванках. Завершили подію майстер-класом з малювання своїх власних орнаментів на паперових вишиванках.
День української вишиванки відкрив магію рукоділля, культурного спадку та становлення вишивання справжнім національним надбанням українців.
 

15.05.2023

 
Бібліотека ім. С. Олійника завітала до учнів школи № 147 з нагоди Міжнародного дня спільного життя. Цей день є свідком боротьби за рівність, в тому числі, за рівність прав жінок та чоловіків. У рамках проєкту "Жіночий вимір перемоги" обговорили з молоддю питання гендерної рівності та необхідності продовжувати боротись за справедливість для всіх. Підняли проблеми стереотипних уявлень про ролі статей, проблему насильства та приклади сучасних сильних жіночих образів. На завершення було проведено молодіжний конкурс "marshmallow challenge", який сприяє розвитку командної роботи та співпраці учасників.

 

12.05.2023

 
Напередодні Дня Матері бібліотека ім. С. Олійника провела для учнів школи № 147 годину спілкування «Мати – берегиня роду».
Дітлахи із задоволенням послухали казку Ірини Мацко «Мамине серденько», яка надихнула їх намалювати своїх матусь. Учасники переглянули фотографії із сімейних альбомів, почитали вірші, поспівали пісні та склали листи-подяки своїм матерям.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter