Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

27.05.2021

   Члени клубу «Іванна» зібралися на інформаційну годину за участі пані Наталії, провідного спеціаліста Центру в справах сім’ї та молоді, яка розкрила важливі питання: хто ж такі громадські радники? Хто може ним стати і чому їх ще називають параюристами?

 
 

   На сьогодні громадський радник, альтруїстично допомагаючи людям, посилює правові можливості малих українських громад. Під час дискусії спеціаліст представила досвід спільноти громадських радників, які реалізовують соціальні ініціативи у громаді.
 
 

25.05.2021

 
«Ґендерна експресія»
 
   На дорослу розмову «Ґендерна експресія» з Оленою Шевченко, головою громадської організації «Інсайт», зібралися учасники гендерної book-студії вільного спілкування "Рівність між рівними".
 
 
 

   Пані Олена розповіла про ґендерну репрезентацію і саморепрезентацію та як вони впливають на формування особистості. Відбулося жваве обговорення, чому ґендерна ідентичність особистості розглядається не тільки як різновид рольової ідентичності, а й як форма соціальної ідентичності.

 
 

27.02.2020

«Масляна іде, весну веде»
Пізнавальна година

   Є таке свято, веселе і радісне, називають його Масляна. Вона знаменує кінець зими, це не може не радувати. А вже як люблять це свято діти! Кожен день цього тижня має свою назву, яка говорить про те, що в цей день потрібно робити.
 
 

    Юні користувачі, які завітали в бібліотеку на пізнавальну годину, дізнались багато цікавого про  Масляну та розповіли про традиції свята, які підтримуються в їх родинах.
     Завершився захід майстер класом «Зайчик на пальчик» (різновид ляльки мотанки), який уособлює благополуччя та достаток, береже від бід. А наостанок усі поласували смаколиками, які приготували дітям бібліотекарі.
 
 

     Свято пройшло завзято і весело,  школярі  надовго зарядилися позитивною енергією!




 
 

21.02.2020

«Цікаве Мовознавство»
Літературний компас

      Будь-яка держава в процесі свого становлення й розвитку так чи інакше стикається з мовним питанням. І, як правило, рано чи пізно надає перевагу єдиній державній, тобто офіційній, мові. Давня істина: культура може розвиватись тільки рідною мовою.
       Бібліотекарі в Міжнародний день рідної мови розповіли про історію появи свята, значення рідної мови у житті кожної людини. Рідну мову людина повинна вивчати протягом всього життя, повинна її вдосконалювати, розвивати, збагачувати.
 
 
 

    Тож наші читачі подивились відео-урок, як уникнути суржику й двомовності  і чому необхідно виховувати дітей у родині саме українською мовою.
   «Літературний компас»  спрямував членів клубу до виставки «Українська мова – мова єднання», яку бібліотекарі підготували для читачів бібліотеки з надією, що колись в Україні будуть знати декілька мов, а говорити -  українською.
      Всіх бажаючих запрошуємо до бібліотеки підвищити рівень свого мовлення!
     
 
 

19.02.2020

«Починаючи з Рюриковичів»
Інформаційна година

Кожний народ, маючи свою історію, має і свої історичні святині - герб, прапор, гімн. З цієї нагоди з вихованцями дитячого садка  була проведена інформаційна година.

Бібліотекарі  ознайомили дітей з державною та народною символікою України  та розповіли цікаву історію виникнення Тризуба, бо  з давніх часів тризуб шанується, як  свого роду оберіг.   У тризубі відображено триєдність життя: Батько - Мати - Дитя. Вони символізують собою Силу - Мудрість - Любов.
Для дітей    була проведена гра-вікторина  та конкурс малюнків, де  кожен з них  намагався достовірно зобразити герб на асфальті.  Було приємно дізнатися, що підростаюче покоління знає та цікавиться історією своєї країни, її символами та традиціями.
Тож бібліотека завжди рада гостям та запрошує усіх охочих на цікаві зустрічі!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter