Бібліотека ім. С. Олійника

«Свято Стрітення Господнього: що ми знаємо про нього»

Година духовного спілкування
за проектом «Два храми духовністю єдині»


15 лютого – свято Стрітення Господнього, яке завершує цикл зимових свят. То ж  з нагоди цього свята до бібліотеки ім. С. Олійника завітали  учні школи № 147 та протоієрей храму святих великомучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Священик розповів про свято Стрітення: його походження, традиції, повір’я та обряди, відповів на численні запитання школярів.
 
 
Бібліотекар провела огляд літератури з даної теми, що представлена на виставці «Цілющі джерела духовності».
На завершення зустрічі всі присутні отримали в подарунок книжки про життя святих та солодощі. 

 

26.09.2019

Бібліотека-територія нових ідей та спілкування…»
Інформаційна година
        До Всеукраїнського дня бібліотек у бібліотеку завітали учні ЗЗСО № 147 на інформаційну годину  «Бібліотека-територія нових ідей та спілкування…»
 
 

       Бібліотекарі розповіли, як наразі сучасна бібліотека є культурно-освітнім та дозвіллєвим центром для громади району.
 
 

       Цікавою родзинкою заходу стала фотосесія, яка пройшла у теплій, невимушеній творчій атмосфері показавши, що і в бібліотеці можна знайти натхнення та позитив.



 
 

26.09.2019

«Осінній цикл - українські традиції»
Народознавча година
 
     Напередодні свята «Здвиження» до бібліотеки завітали учні ЗЗСО № 213 на народознавчу годину в якій взяв участь священик Храму святих мучеників Адріана та Наталії - отець Василій.
      Отець Василій розповів, що «здвиження» - це одне з головних свят у східній християнській традиції. Походить воно з першої половини IV століття, коли у Єрусалимі було знайдено хрест, на якому розіп’яли Ісуса Христа.
 
 
 

      З цікавістю дітлахи  переглянули книжечки, які розповідають про українські свята, традиції та звичаї. На завершення зустрічі маленькі читачі отримали в подарунок книжки та солодощі.

 
 

19.09.2019

«Ми за Мир!»
Година - роздум

Напередодні Міжнародного дня миру в бібліотеці відбулася година - роздум «Ми за Мир!» для учнів ЗЗСО №147.

«МИР ПОТРІБЕН, як ніколи!» – такими словами розпочала годину – роздум бібліотекар. Міжнародний день миру дає кожному з нас заклик до примирення, порозуміння, спільної роботи. Цього дня низько схиляємо голову перед людьми, які підтримують найцінніше на цій планеті - мир, людське життя, право мати над головою мирне небо.
Школярі ознайомилися з історією свята, а також бажаючі розповіли, що знали про цей день. Бліц - опитування показало наскільки глибоко усвідомлюють діти, що Мир – головна цінність для будь-якої людини, що потрібно захищати ідеали, зміцнювати дружні відносини між державами, спільними зусиллями працювати для досягнення миру в усьому світі.
Після інтелектуального спілкування діти своїми руками зробили «голуба» - символ миру та закликали: «Нам потрібне мирне небо!», «Мир і дружба!», «Мир у всьому світі!» і з радістю прикрасили «Дерево Миру».

Тематична підбірка «Мир без війни» зацікавила юних читачів, адже представлена література актуальна як ніколи для України і для сучасного світу, який страждає від міжнаціональних конфліктів і війн.
 

20.08.2019

«І оживе добра слава, слава України»
Бібліотечний бульвар
 
      20 серпня, напередодні  Дня Незалежності України та Дня державного прапора, в бібліотеку завітали користувачі на бібліотечний бульвар «І оживе добра слава, слава України».
 
 
 

       Бібліотекарями була підготована тематична виставка «Наша вітчизна у світі єдина: велика, могутня, свята Україна». Книги немов  «розповідали»  про людей, яким ніколи не була байдужа наша Україна: починаючи з Київської Русі і до наших часів, про походження української національної символіки, багатовікові  традиції використання жовто-блакитних прапорів, тризуба, гербів на українських землях.
      Також була підготовлена доповідь – хронограф, в якій читачі відкрили для себе нові імена та більше дізнались про особистостей, про яких чули вже не раз. Їх діяльність визначила хід історії боротьби за свободу і незалежність України.
      Ми повинні пам’ятати імена всіх славетних українців, які жили і працювали на благо України в часи далекі і близькі.
 
 

02.08.2019

«Три вогники світлофора»
Гра - мотиватор

2 серпня, напередодні Міжнародного дня світлофора, в бібліотеці пройшла гра - мотиватор «Три вогники світлофора», присвячена незамінному доброму другові - світлофору.

Знайомство зі світлофором кожен з нас починає ще в дитинстві, не припиняючи цю корисну дружбу все життя. Бібліотекарі розповіли юним користувачам про історію винаходу світлофора, навчили розуміти «дорожню абетку» та ознайомили дітей з правилами поведінки автомобілістів і пішоходів.
Маленькі та дорослі користувачі з задоволенням розігрували сценки, присвячені правилам безпечної поведінки на дорозі. Щоб краще закріпити знання, які отримали під час заходу, діти взяли участь у захоплюючій грі «Дозволяється -Забороняється», в якій було запропоновано стати «дорослими» і пройти вулицями міста, не порушуючи правил дорожнього руху.
Цікавим для маленьких читачів став творчий конкурс малюнків «Мій друг світлофор».

Сподіваємося, що дітлахи «подружилися» з правилами дорожнього руху й дороги будуть для них безпечними.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter