Бібліотека ім. В. Кучера

20.05.12

ДЕНЬ СКОРБОТИ

Ввійшло в традицію працівників бібліотеки ім. В.Кучера організовувати виїзне засідання клубу „Золотий вік”  в Національний заповідник „Биковнянські могили”, щоб поклонитись пам’яті жертв політичних репресій. Ми приходимо сюди, щоб згадати тих, хто тут загинув, згадати їх сім’ї, згадати їх трагедію. Завжди  підтримуємо і розуміємо важливість оприлюднення правди про ті часи. Цей меморіал існує для того, щоб показати правду всьому світові, з надією – що це більше ніколи не повториться знову. Панахидою та мітингом вшанували пам’ять  жертв політичних репресій тридцятих років.
 
alt 
alt
 
 

11.03.2012

ЖІНКА – ОДВІЧНА ЗАГАДКА ПРИРОДИ

Серед весняних перших днів

 8 березня всіх дорожче.

На всій землі для всіх людей,

Весна і Жінка схожі.

 

8 березня – перше весняне свято, свято жіноцтва.  З цієї нагоди 11 березня в читальній залі нашої бібліотеки відбулося літературно-музичне свято „Жінка – одвічна загадка природи”. Чоловіки, які приймали участь в масовому заході привітали одвічних берегинь справжньої любові та родинного затишку.

Святковий настрій створили яскраві виступи: піаніста  Толстов  І.С. та поетеси О.А.Штепи, а талановиті учні гімназії №117 ім. Л.Українки показали фрагменти вистави „Лісова пісня” Л.Українки від якої гості були в захваті .

Працівники бібліотеки підготували  тематичну добірку матеріалів  „Царство жінки- це царство ніжності, тонкості і кохання”.

 

alt 

alt 

alt 

 

12.02.2012

12.02.2012

„Почему ее называют „звездой №1” ? Она умела все.Умела петь,
танцевать, играть драматические сцены... Ни у кого не было такой
солнечной красоты – красоты, которая покоряла людей. В Орловой
была необыкновенная радость жизни. Женственнось была ее
содержанием – ее маской. Она была пленительна, в ней было
сокрушительное очарование”.(В.Я. Вульф)
 

 

alt

В бібліотеці ім. В.Кучера відбувся літературно-музичний вечір „Секрети успіху та кохання щасливої жінки” до 110 років від дня народження російської актриси Любові Петрівни Орлової .Учасники заходу,  члени клубу „Золотий вік”, мали нагоду ще раз згадати про неперевершену актрису. Зацікавлено слухали відвідувачі  про  маловідомі сторінки життя Любові Орлової, подивилися фрагменти з кінострічок „Веселі хлоп”ята”, „Цирк” та „Волга-Волга”, артисти аматорських гуртів „Гомін” та „Молоді серця” виконали пісні із цих фільмів. Гості бібліотеки ділились спогадами про кінострічки, де головні ролі виконувала Любов Орлова та про той історичний період нашої країни. На закінчення вечора прослухали бібліографічний огляд „Любов і маска”. 

 

 

15.01.2012

15.01.2012 ТРИ СВЯТА ДО НАС ПРИЙШЛИ

Так літературно-музичним вечором „СРІБЛЯСТИЙ  ІНІЙ НА ДИВО СИНІЙ , СВЯТА  ЗИМОВІ  ДАРУЄ  ЗНОВУ”  почалося святкування Старого Нового року на базі клубу "Золотий вік" у бібліотеці  ім. В.Кучера. На засідання члени клубу прийшли зі своїми онуками, які взяли участь у колядках та щедрівках.

Зимовий цикл свят є найбільш популярним і очікуваним в народі. Вони пов"язані з приємними сюрпризами, надіями на чарівне виконання бажань.  Веселі зимові свята відмічають і дорослі, і діти. Вони супроводжуються пустощами, розвагами, жартами і піснями. У ці дні загадують бажання, замовляють подарунки, гадають на майбутнє. Ансамбль "Діброва" та гурт "Гомін" привітали усіх присутніх з Новим роком та Різдвом Христовим, святим Василем та Водохрещем, побажали щастя, здоров”я, достатку, миру та спокою.

 

Детальніше...

 

Биківнянський ліс

15.05.2011 року

altДень скорботи

Україно! Ти – моя молитва,

Ти моя розпука вікова...

Гримотить над світом люта битва

За твоє життя, твої права.

(В.Симоненко)

   Щорічно у День пам’яті жертв політичних репресій в Биковнянському лісі, що під Києвом, на місці поховань більше, як 100 тисяч жертв тоталітарних репресій працівники бібліотеки організували виїздне засідання клубу „Золотий вік” в Національний заповідник „Биковнянські могили”, для того, щоб згадати та вшанувати пам’ять тих, хто був безневинно страчений сталінським режимом та провели масовий захід „Ми будем довго пам’ятати і Вам забути не дамо”. Під час проведення цього заходу члени клубу та учасники гурту „Гомін” виконали ряд історичних пісень та згадували ті трагічні роки свого життя та історії України.

 

 

ДВА ТИЖНІ СВЯТОК

ДВА ТИЖНІ СВЯТОК

Від Різдва, свята гожого
До Водохреща Божого
Різдвяні свята святкують-
Три куті люди смакують.
 
За проектом "Відкриємо Україну" частини другої  "Мандруємо центром і північчю України" в бібліотеці ім. В. Кучера на базі клубу "Золотий вік" провели літературно-музичний вечір "Три свята до нас прийшли".
Святковий настрій масового заходу створили колядками і щедрівками  ансамбль "Жайворонок" та гурт "Гомін".
Працівниками бібліотеки була проведена презентація виставки "Три свята до нас прийшли".
 

А пісня - це душа. З усіх потреб потреба.

20.12.2010


              А пісня - це душа. З усіх потреб потреба
                                                                         
Лиш пісня в серці ширить межі неба.
                                                                          На крилах сонця сяйво їй лиша -
                                                                          Чим глибше пісня, тим ясніш душа.
                                                                                                                              Іван Драч

     За проектом "Відкриємо Україну" частини першої "Мальовнича  Західна Україна" в бібліотеці ім. В. Кучера на базі клубу "Золотий вік" провели літературно - музичне свято "Пісня - душа народу". 

  Тісною родиною живуть на Західній Україні українці, словаки, угорці, німці, румуни... У злагоді і мирі, як брати і друзі, за принципом духовності: "Люби ближнього свого, як самого себе". І поруч - пісня. Величава і проста, як самі гори. Вічна супутниця в труді і святі. Мелодії сплітаються в барвистий вінок  життя. Пісня колискова, весільна, лірична супроводжує нас від народження до останньої межі. Вона ріднить нас тремтливими своїми звуками, живе в душі кожної людини і, як вічне світло, осяває нам  життя. Святковий настрій масового заходу створювали виступи квартету "Журавушка" та гурту "Гомін", які співали пісні західного регіону України.

   Гості свята ознайомились злітературою тематичної розкладки "Пісня живе поміж нас". 

 

Невмирущий подвиг переможців

7.11.2010  

Невмирущий подвиг переможців

      6 листопада Київ відзначав 67 річницю визволення від німецько-фашистських загарбників.

     До свята в бібліотеці ім. В. Кучера в рамках клубу "Золотий вік" відбулася літературно-музична композиція "Пам'ять живе в серцях українців". Для читачів дітей - війни дане свято викликало почуття радості, безмежної гордості за подвиг воїнів та, водночас, гіркий сум за сплачену страшну ціну Перемоги. На масовий захід був запрошений квартет "Журавка" з Святошинського району, який презентував для членів клубу концертну програму "Невмирущий подвиг переможців» та гурт "Гомін", які співали українські народні патріотичні пісні.

       Всі присутні мали можливість ознайомитись з тематичною розкладкою мтеріалів, якіють історичні події з 1941 по 1943 роки - "Ми будем довго пам'ятати і Вам забути не дамо". охоплю

      МИ  СХИЛЯЄМО  ГОЛОВИ  ПЕРЕД  СВЯЩЕННОЮ  ПАМ'ЯТТЮ  ЗАГИБЛИХ

 

 

 

До свята Покрова Пресвятої Богородиці

17.10.2010

До свята Покрова Пресвятої Богородиці

   17 жовтня в клубі «Золотий вік», що працює в бібліотеці  ім. В. Кучера,  до свята Покрова Пресвятої Богородиці, покровительниці запорізьких козаків відбувся театралізований вечір «Ми козацького роду нащадки».
   Читачі бібліотеки, які нещодавно  створили ансамбль під звучною назвою «Жайворонок» (керівник Кованчук В.Д.). презентували для членів клубу музичний концерт «Україна – козацька держава».В програму концерту були включені козацькі  пісні різних регіонів країни. В заході також брали участь артисти аматорського гурту «Гомін», у виконанні яких учасники вечора почули гумористичні вірші   та  музичні мініатюри етнічного характеру. Велике задоволення отримали відвідувачі:  в очах  ветеранів світились іскорки радості, звучали жарти…Бібліотекарі підготували для гостей  бібліографічний огляд  "Демократичні традиції в Україні", в якому  була представлена література  про розвиток  демократичних ідей від стародавніх часів до наших днів. Особлива увага  в огляді  приділена політичним діячам козацької доби.
 

Життя тільки починається!!!

19.09.2010

  Життя тільки починається!!!

   З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку в літературній вітальні бібліотеки ім. В.Кучера в рамках роботи клубу "Золотий вік" відбулося свято пісні та поезії "Мої роки, моє багатство..."

  Люди літнього віку активно приймали участь у масовому заході, з задоволенням читали вірші та співали пісні з дуетом "Діброва" та членами гурту "Гомін".

   Гості свята ознайомилися з документами тематичної розкладки "Новини пенсійного законодавства" та обговорювали  проблеми людей похилого віку.

   Запрошуємо на наступне засідання клубу "Золотий вік" 17 жовтня 2010року  в 12.00 на літературно-музичну годину "Ми козацького роду нащадки".

 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter