Бібліотека ім. В. Кучера

15.04.2018

«Моя радість, життя моє — пісні!»
Вечір – бенефіс
 
У бібліотеці ім. В. Кучера відбувся вечір – бенефіс з нагоди 80-річчя з дня народження багаторічного керівника клубу «Золотий вік» Нижника Михайла Федоровича. Члени клубу, друзі згадували його життєвий та творчий  шлях  в етнографічному хорі «Гомін»  ім. Леопольда Ященка.
Бібліотекарі теж не залишились осторонь і привітали іменинника від свого імені, від ЦБС та подякували за багаторічну співпрацю у проведенні масових заходів. Для ювіляра звучали вірші, пісні, жарти.  Особливо усіх зачарувало музичне привітання барда  Ігоря Турського.

Тепла, творча, дружня атмосфера свята залишила в серцях присутніх радісний настрій, позитивні емоції.

 

11.04.2018

«Ніхто не забутий, ніщо не забуте»
Тематичний перегляд
 
До Міжнародного Дня визволення в’язнів фашистських таборів в бібліотеці ім. В. Кучера відбувся тематичний перегляд «Ніхто не забутий, ніщо не забуте».
Здається, так давно тривали  ці історичні події… Але тільки не для тих, хто пройшов крізь жахіття фашистських катівень. Біографії цих людей – справжні уроки мужності. Всього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло більше 14 тисяч концтаборів.

Пам’ятаймо усіх жертв нацизму – закатованих в’язнів та всіх загиблих в роки Другої Світової війни!

 

10.04.2018

«Мистецтво бути здоровим»
Тренінг
за проектом «Здоров’я  людини – здоров’я  нації»
 
«Добути і зберегти своє здоров’я
може тільки сама людина».
М. Амосов
 
До Всесвітнього дня здоров’я в бібліотеці ім. В.Кучера відбувся тренінг «Мистецтво бути здоровим».

Захід був проведений спільно з клубом «Золотий вік» для учнів ЗОШ №218.
Школярі ознайомились з загальними рекомендаціями щодо складу ідеального раціону харчування, необхідних фізичних навантажень, гігієни, тренування холодом, позбавлення від шкідливих звичок та залежностей.

Учасники заходу із цікавістю ознайомились з виставкою «Для всіх відкриті чудеса здорового життя…» та переглянули мультимедійний матеріал  «Ми обираємо здоровий спосіб життя».

 

22.03.2018

«Творець мирного атома»
Інформаційна година

«Життя людини не вічне, але наука
і знання переступають пороги століть...»
І. В. Курчатов

22 березня до 100-річчя Національної академії наук України в бібліотеці ім. В. Кучера з учнями 6 класу школи №152 пройшла інформаційна година «Творець мирного атома», присвячена академіку Ігорю Васильовичу Курчатову, чиє ім’я носить одна із вулиць Лісового масиву. Школярі дізналися, що  Курчатов – людина-легенда, ім`я якої асоціюється з наукою - атомною фізикою. Так воно і є: вченого називають одним із батьків атомної енергетики.

Гості із зацікавленістю   переглянули мультимедійні матеріали про великого фізика-ядерника та  ознайомилися з тематичною розкладкою «Українські сторінки в біографії головного ядерника».
 

18.03.2018

«Що таке щастя - це долі дарунок»
Бібліотечний уікенд

«Шукаємо щастя по країнах, століттями,
А воно скрізь і завжди з нами…
Щастя – завжди знаходиться в тобі самому…»
Григорій Сковорода

До Міжнародного дня щастя в бібліотеці ім. В. Кучера у рамках клубу «Золотий вік» проведено святковий бібліотечний уікенд «Що таке щастя – це долі дарунок».

У процесі спілкування гості заходу дізналися, що ініціатива святкування дня щастя надійшла з невеличкої гірської країни в Азії — Бутану. Вважають, що саме жителі Королівства Бутан є найщасливішими людьми в світі.
 
До уваги  присутніх була представлена тематична виставка «Жінка – це запрошення в щастя» та мультимедійний матеріал «Міжнародний день щастя».
Учасники заходу мали нагоду зачитати вислови «про щастя» відомих письменників  Л. Українки, В. Стуса, Л. Толстой, П. Коельо та інших.


Дарував щастя всім присутнім гурт «Гомін», звучали: радісні пісні, гуморески, вірші. Цей день символiзує рiвне право на щастя кожного мешканця Землі.
 

15.03.2018

Слово, пісне, душа Кобзарева,
"ви окраса й суть мого життя"
Літературно-мистецький вечір

«Кобзарем його ми звемо,
Так від роду і до роду:
Кожний вірш свій і поему
Він присвячував народу.»
Максим Рильський

Працівники бібліотеки ім. В. Кучера спільно з педагогами і учнями Християнської гімназії «Грейс» провели літературно-мистецький вечір «Слово, пісне, душа Кобзарева, ви окраса й суть мого життя».

До уваги учасників була представлена тематична виставка «Тарас Шевченко – сучасний і вічний» .

Учні гімназії з натхненням  зачитували та декламували напам’ять улюблені вірші великого поета, виконували пісні на його слова відчуваючи, які емоції він вкладав у кожен рядок, у кожне слово своїх творів.

Виразне та чуттєве читання віршів Тараса Шевченка надовго залишиться в пам’яті гостей заходу.
 

14.03.2018

«Їх називають «совість часу»
Патріотична хвилинка
Усі епохи і світи
Як полотно на нашій голці,
Бо ми з тобою добровольці
Цієї божої чоти.
О. Бик

14 березня до Дня українського добровольця у бібліотеці ім. В. Кучера відбулася патріотична хвилина «Їх називають «совість часу» для членів клубу «Королівський гамбіт». Це - свято справжніх патріотів. Людей, які свідомо, за покликом серця у важкий для своєї країни час стали на захист суверенітету і територіальної цілісності України.

Своєю самовідданою службою і героїчними вчинками вони доводять, що готові за Батьківщину віддати своє життя.

Всі бажаючі ознайомилися з тематичною розкладкою «Героїв стежина-від батька до сина».
 

26.02.2018

«Прощай море»
Літературні читання роману за програмою 
«Василь Кучер: перлини творчості письменника»

26 лютого 2018 р. в бібліотеці ім. В. Кучера пройшли літературні читання роману «Прощай море».

Характерною особливістю твору  є те, що письменник не «лакує» дійсність, як це не раз траплялося в повоєнних романах про село, а засуджує  негативне, стає на боротьбу з різними антиподами християнської моралі.
В романі йдеться про великі резерви, про творчі сили, необхідні для рішучого піднесення господарського та культурного життя на селі, простежуються дві сюжетні лінії: зміцнення керівних кадрів сільського господарства та особисте життя Павла Коваля та Катрі Чумак.

Запрошуємо всіх охочих долучитися до творчості Василя Кучера!
 

25.02.2018

«Тризуб-державний герб України»
Інформаційна хвилина

25 лютого виповнилося 100 років першому офіційному Державному гербу України. З цієї нагоди в бібліотеці ім. В. Кучера відбулася інформаційна хвилина «Тризуб-державний герб України» у рамках клубу любителів  гри у шахи «Королівський гамбіт».
Члени клубу дізналися  про історію  Державного Герба України – одного із трьох її офіційних символів поряд з прапором і гі́мном.

А на закінчення заходу прослухали тематичний перегляд документів «З історії тризуба та гривні».
 

18.02.2018

«Рідна мова, чиста, як роса»
Літературно-музичний вечір

Велична, щедра і прекрасна мова,
Прозора й чиста, як гірська вода,-
Це України мова барвінкова, –
Така багата й вічно молода.

Юлія Косинська

У рамках клубу «Золотий вік» відбувся літературно-музичний вечір «Рідна мова, чиста, як роса» до Міжнародного дня рідної мови.

Учасники клубу дізналися, що 21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови.

Гості заходу з цікавістю ознайомились з виставкою «Моя колиско, мова українська» та  із задоволенням переглянули мультимедійний матеріал «День мови».

У виконанні  членів  гурту «Молоді серця»  прозвучали   пісні на вірші українських поетів про мову: Л.  Костенко, А. Малишка, В. Сосюри і В. Симоненка.

Шануймо рідну мову, як найбільшу святість!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter