Бібліотека ім. В. Кучера

ЛЮБІТЬ ПОЕЗІЮ ПРИРОДИ, БЕЗМЕЖНІСТЬ МОРЯ І СТЕПІВ

6.06.2010
 

Любіть поезію природи, безмежність моря і степів
 
  До Всесвітнього дня навколишнього середовища в рамках клубу «Золотий вік» в бібліотеці ім. В. Кучера відбулася літературно – музична година „Прилетіло літечко на рожевих крилечках.”
 Учасники клубу з болем говорили про те, як знищуються зелені насадження та гинуть тварини, забруднюється навколишнє середовище. Поетеса О.А.Штепа  читала свої вірші присвячені природі „Не можу йти я супроти природи”, „Ліс манив тремтливими березами”, „Запах полину” та інші. Всі учасники масового заходу спільно з гуртом „Гомін” співали пісні присвячені літу та барвам природи, обговорювали матеріали книжкової виставки  „В твій край з весни злітаються лелеки”.
  На наступне засідання клубу „Золотий вік” бібліотека запрошує у вересні місяці.
 
 alt
 alt
 
 

День скорботи

16.05.2010

День скорботи

 

alt "День скорботи" відбувся  в Биківнянському лісі, що під Києвом, на місці поховань більше, як 100 тисяч жертв тоталітарних репресій.

Детальніше...

 

Ім'я тобі - Жінка

 
Ім'я тобі - Жінка

 

  З нагоди Міжнародного жіночого дня 8 березня в читальному залі бібліотеки ім. В. Кучера відбулася літературно - музична година "Ім'я тобі - Жінка". Подібне свято проходить не вперше, воно давно вже стало традиційним і, очікуваним. 8 березня, як прихід весни, день любові і поклоніння прекрасній  статі. Чоловіки, які приймали участь у святі, стверджували що справжня жінка завжди асоціюється із поняттям матері, подруги, наставниці, гарної господині, вона завжди гарна і самобутня. Святковий настрій створили яскраві виступи: поетеси О. А. Штепи, яка читала свої ліричні вірші; народних колективів "Чумаки", "Гомін" і гостей з народного хору Баришівського району Київської області Полєвої О. І. та  Краснощок  В. І. Концертна програма дуже сподобалась гостям і членам клубу "Золотий вік". Гостей свята чекала приємна можливість познайомитись з книжковою виставкою "А жінка в світ приходить для любові" та взяти книги додому.

                                          
 

А в небі зірок багато, а тільки твоя - єдина

А в небі зірок багато, а тільки твоя - єдина
 

 В день святого Валентина в читальному залі бібліотеки ім. В. Кучера в рамках роботи клубу "Золотий вік" відбулося літературно - музичне свято "А в небі зірок багато, а тільки твоя - єдина". Люди літнього віку, згадуючи минуле ділилися своїми спогадами про перше кохання, що прийшлося на суворі воєнні та повоєнні роки. Незважаючи на важкі часи, що випали на їхню молодість, вони з радістю розповіли про ті романтичні почуття, про трепетне відношення та повагу один до одного, які їм вдалося зберегти і до сьогоднішніх днів. Можливо саме тому вони з задоволенням читали ліричні вірші та слухали і співали пісні про кохання спільно з колективами народної пісні "Жайворонок", "Чумаки" та "Гомін", а після презентації виставки ""Любов, що водить сонце і світила" взяли читати художні твори про любов.

 
 alt
 alt
 alt
 

                  

 

А за тую волю золотую, пролляв народ свою кров святую

 
А за тую волю золотую, пролляв народ свою кров святую

   24 січня 2010 року у рамках роботи клубу  "Золотий вік", в бібліотеці ім. В.Кучера, відбувся літературно - музичний захід "А за тую волю золотую, пролляв народ свою кров святую" присвячений Дню Соборності України. Члени клуба, більшість з яких люди пенсійного віку, читали вірші, обмінювалися думками про сучасне та минуле України. Працівниками бібліотеки була проведена презентація  виставки "Кращі з кращих за свободу сміливо стали без вагань", музичні колективи "Чумаки" та "Гомін" заспівали стрілецькі пісні. Під час проведення літературно-музичного свята користувачі бібліотеки ознайомилися з важливими історичними подіями на Західній Україні та усвідомили  вплив стрілецької пісні на формування культури нашої держави.



 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter