Бібліотека ім. В. Кучера

07.10.2018

«Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра»
Літературно-історичний вечір  
«Гей, ви, козаченьки, -
вітер в чистім полі,
Научіть нащадків
так любити волю».
В. Крищенко
 
Напередодні Дня Українського козацтва та Дня захисника України в бібліотеці відбувся літературно-історичний вечір «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра» для членів клубу «Золотий вік».
Учасники заходу з цікавістю ознайомились з презентованою бібліотекарем тематичною виставкою-інсталяцією, а також взяли активну участь у вікторині «Що я знаю про Українське козацтво?».
Читачі бібліотеки переглянули мультимедійний матеріал «Історія Українського козацтва» та дізнались про роль козацтва в історії українського народу, яке прославилося безсмертними подвигами у боротьбі за віру, народність і Вітчизну.

Завершилося свято виконанням українських козацьких пісень.

Сьогодні українці продовжують традиції козацтва - з такою ж силою люблять і оберігають свою землю і не забувають про козацьке коріння.
 

30.09.2018

«Стань читачем бібліотеки сьогодні!»
  Акція

      У  Всеукраїнський День бібліотек в бібліотеці ім. В. Кучера у працівників, читачів та гостей закладу - святковий гомінкий настрій. Протягом дня йшла мова про книгу, як про «саму вірну подругу».
 
 
    До участі в  акції «Стань читачем бібліотеки сьогодні!» працівники бібліотеки ім. В. Кучера та бібліотеки ім. Ю. Гагаріна  залучили дітей та дорослих в парку біля кінотеатру «Кіото».
 
 
    Жителі Лісового масиву особисто познайомились з бібліотекарями  та отримали  рекламні флаєра про послуги бібліотек. В результаті живої розмови багато нових користувачів було залучено до інтелектуальної читацької аудиторії.

Ласкаво просимо всіх охочих до бібліотеки!

 
 

27.09.2018

«Ярослав Мудрий - засновник першої
                       бібліотеки в Київській Русі»                     

Інформаційна година
 
У бібліотеці ім. В. Кучера напередодні відзначення Всеукраїнського дня бібліотек відбулася інформаційна година «Ярослав Мудрий - засновник першої бібліотеки в Київській Русі» для учнів ЗОШ №218.
Бібліотекарем було презентовано: тематичну виставку «Цей мудрий світ-бібліотека» та мультимедійний матеріал «Доля бібліотеки Ярослава Мудрого», «Загадки бібліотеки Ярослава Мудрого».
Учасники заходу із зацікавленістю прослухали розповідь бібліотекаря, присвячену історії бібліотеки Ярослава Мудрого за літописними свідченнями.

Шукачі скарбів вірять, що у майбутньому комусь таки пощастить розшукати цінні фоліанти з колекції князя Ярослава – один із найбільших загублених скарбів давньої України.
 

09.09.2018

«Наталя Ужвій - поетеса української сцени» 
Арт-година
                                                                                                                                                                             
                                                                        «…Я вся в театрі, коли в мене немає вистави,                                                                               одразу я никну, в’яну й сама собі стаю           
                                                                              непотрібною»
.
                                                                                                                                             Н. Ужвій

В бібліотеці ім. В. Кучера для членів клубу «Золотий вік» було проведено арт - годину: «Наталя Ужвій - поетеса української сцени» до 120- річчя від дня народження  народної артистки України.
 
 
 
     Учасники заходу ознайомились з  тематичною виставкою - інсталяцією та із зацікавленістю переглянули мультимедійний матеріал про життя та творчість народної артистки України. Учасники заходу пригадали фільми та театральні вистави за її участю.
 
 

    Для усіх присутніх залишилася добра згадка про талановиту жінку – як різнобічно обдаровану постать, щиру людину зі складним тернистим, нелегким життям.
 
 

26.08.2018

«Любов, як спіритичний сеанс…»
Творча зустріч
 
26 серпня в бібліотеці ім. В. Кучера  пройшла творча зустріч з сучасною українською  поетесою  Ольгою Подольською.

Авторка презентувала  свою нову збірку віршів «Вишневий настрій – 2». Кожен  поетичний рядок книги пронизаний щирими, добрими, світлими відчуттями, які передаються читачеві.
Учасники заходу мали можливість  поринути у світ лірики сучасної поетеси, світ чуттєвий, сповнений любові та особистих переживань. Уміння віднайти і опоетизувати звичайний життєвий факт і привернути до нього увагу інших – особливий талант поетеси.
 
Тож нехай  її щире поетичне слово озветься любов’ю і у Вашому серці!
 

23.08.2018

«Прапор – державний символ України»
Інформаційна хвилина
 
« Синій, як море, як день, золотий —
З неба і сонця наш прапор ясний.
Рідний наш прапор високо несім!
Хай він, уславлений, квітне усім!»

О. Олесь
 
23 серпня в бібліотеці ім. В. Кучера відбулася  інформаційна хвилина «Прапор – державний символ України» для користувачів різних вікових категорій  до Дня Державного Прапора України.
 
Читачам була представлена тематична розкладка літератури. Відвідувачі бібліотеки  дізналися про тернистий і складний шлях формування  українського прапора, що став справжнім символом свободи і гідності нашого народу. Під синьо-жовтим прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і незалежність.

Бережімо та шануймо наш Прапор – найважливішу національну святиню!
 

19.08.2018

«Плекаймо надію на нові врожаї, нові здобутки!»  
Народознавча година
 
«Кажуть люди: «От і Спас-
йде вже літечко від нас.
Та всього залишив Спас
добрим людям про запас.
Літо красне, прощавай,
В душах нам тепло лишай…»
О. Роговенко
 
19 серпня в бібліотеці ім. В. Кучера для членів клубу «Золотий вік»  відбулася народознавча година «Плекаймо надію на нові врожаї, нові здобутки!» до свят Медовий Спас та Яблучний Спас.
Учасники заходу із зацікавленістю ознайомились з виставкою-інсталяцією «Прийшов Спас – пішло літо від нас», а також із задоволенням взяли участь у проведенні «Яблучної вікторини».
Завдяки перегляду мультимедійного матеріалу «Три Спаси: звичаї та обряди», учасники заходу дізналися про унікальні традиції відзначення у різних куточках України православними християнами святкових днів.

Наприкінці заходу учасники гурту «Молоді серця» з радістю виконали віночок українських народних пісень.

Спас - одне з найпоетичніших і найулюбленіших свят українців.
 

07.07.2018

«У ніч на Івана Купала дівчина зілля копала…»
      Святкова народознавча композиція    
 
Легенький вітер так незвично пролетів,
І таїною шелестіли понад вечір трави.
Ти таємничість світу зрозумій
В чарівну ніч, в ніч на Купала…

Поліщук А.
 
З нагоди свята Івана Купала, в  бібліотеці ім. В. Кучера у рамках  засідання клубу «Золотий вік» відбулася святкова  народознавча композиція «У ніч на Івана Купала дівчина зілля копала…».

До уваги користувачів  було представлено яскраву тематичну розкладку народознавчих видань «А наша Купайлиця та навколо славиться».
Учасники заходу дізналися про особливості  українських купальських обрядів і пов’язаної з ними символіки та атрибутики.

Особливий інтерес у слухачів викликала розповідь про чарівне купальське зілля, традиційний дівочий вінок та його захисну силу, поетичні та чарівні легенди про свято Купала.

Наприкінці заходу учасники гурту «Гомін» виконали віночок колоритних купальських пісень.
 

03.06.2018

«На білому світі столиць є чимало,
а Київ у світі один»

Літературне асорті
 
«Осяяний промінням слави,
золотоверхий, величавий,
ген-ген розкинувся довкола
на вічних пагорбах і долах
мій рідний Київ, місто-сад,
моя столиця, Святоград.»

О. Палійчук
 
3 червня у бібліотеці ім. В. Кучера в рамках клубу «Золотий вік» відбулося літературне асорті «На білому світі столиць є чимало, а Київ у світі один» до Дня Києва.
Бібліотекарем було презентовано літературно-ілюстративну  виставку «Вічне місто на схилах Дніпра».
Переглядаючи мультимедійний  матеріал «Історія Києва. Містом Ярослава», гості заходу поринули в часи правління князя Ярослава Мудрого, насолоджуючись красою та величчю стародавнього міста.

Учасники заходу поділилися своїми спогадами про Київ років їхньої молодості та враженнями про сучасний мегаполіс, читали вірші про рідне місто.

Завершився захід піснями про Київ у виконанні В. А. Тимощука.
 

30.05.2018

«Творить добро на цьому світі не запізнись!»
                                        Бібліотерапія                                                 
                                         за проектом «Здоров’я  людини – здоров’я  нації»
    
      До 100-річчя Товариства Червоного Хреста України в бібліотеці
ім. В. Кучера відбувся захід «Творить добро на цьому світі не запізнись!» спільно з Деснянською районною організацією Товариства Червоного Хреста України для юнацтва.
 
 
 

    Школярі ЗОШ №218 дізнались, що  Товариство Червоного Хреста України – це громадська організація, яка займається  захистом  життя людини, попередженням та полегшенням людських страждань під час збройних конфліктів, стихійного лиха, катастроф та аварій, наданням  допомоги медичній службі збройних сил і органам охорони здоров’я…
 
 
 

    Під час тренінгу «Перша домедична допомога» учні продемонстрували кмітливість та винахідливість, обговорили особливості першої долікарської допомоги та її значення у збереженні життя людини.
       Старшокласники прослухали інформацію про способи реанімації людини у разі зупинки серцебиття та дихання та відпрацювали  дії за допомогою манекенів.
Учасники «бібліотерапії»  зацікавленістю ознайомились з тематичною розкладкою «100 років милосердя» та  мультимедійним матеріалом «Товариство Червоного Хреста України».

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter