Бібліотека ім. В. Кучера

09.10.2019

«Лине слава козацька з далеких віків»
Літературно-історичний вечір

І не буде переводу
Українському народу
Доки із глибин сторіч
Долина козацький клич.

Яна Яковенко

З нагоди святкування Козацької Покрови та Дня захисника України у бібліотеці зібралися члени клубу «Золотий вік» на літературно-історичний вечір «Лине слава козацька з далеких віків». Саме ці свята пов’язані з славним козацьким минулим нашої країни та військовою мужністю захисників Вітчизни сьогодення.
 
Розкладка «Козацькому роду – нема переводу», презентована бібліотекарем, познайомила з виданнями козацької доби.
Переглядаючи мультимедійний матеріал «Українське козацтво» присутні пригадали найвизначніших гетьманів, військову атрибутику, побут та звичаї  українського козацтва.
Завершальним акордом заходу став виступ гурту «Молоді серця» із улюблених козацьких пісень.
 

07.10.2019

«Чи я знаю свої права і обов’язки?»
Тренінг
      До Дня юриста України за проєктом «Я маю право!» у бібліотеці відбувся тренінг «Чи я знаю свої права і обов’язки?». В заході взяли участь юрист Центру сім’ї та жінок Деснянського району Пушкарьова Ольга Миколаївна та учні 9 класу ЗЗСО № 218.
    У напрямку морально-правового виховання  відбулась жвава, злободенна для підліткового віку дискусія, присвячена основним правам та обов’язкам громадян України, правам дитини, нормам правової поведінки, проблемам свободи, обов’язку, відповідальності.
 
 
 

    Увазі користувачів була представлена тематична виставка «Правам людини - європейський рівень».
    Будь-яка людина, починаючи з самих юних років, стикається із ситуаціями, коли необхідно знати свої права і обов’язки. Ті люди, які добре засвоюють уроки життя стають більш щасливими, розуміють свої помилки, аналізують і намагаються їх більше не робити.

 
 

29.09.2019

«Колись ми юними були, а зараз осінь
наступила…»

Літературно-музичний вечір 

Напередодні Міжнародного дня людей похилого віку у бібліотеку на літературно-музичний вечір «Колись ми юними були, а зараз осінь наступила…» завітали члени клубу «Золотий вік».

Учасники заходу переглянули мультимедійні матеріали: «4 вправи для перевірки швидкості роботи мозку», «Кольоровий тест, який визначає ментальний вік людини» та з задоволенням взяли участь у «кольорових тестах», проведених бібліотекарем.
Читачі з цікавістю ознайомилися з тематичною розкладкою літератури «Друга половина життя – усім у радість щоб була…», а також поділилися своїми власними рецептами підтримки здоров’я.
 

26.09.2019

«Увага! Булінг!»
Психологічний тренінг

       У рамках Всеукраїнського тижня з протидії боулінгу в бібліотеці відбувся тренінг за проєктом «Бібліотека як освітній простір» за участю працівників Центру у справах сім’ї та жінок  Деснянського району та учнів ЗЗСО № 218. Психологічний грамотності школярів навчали: директор Центру  у справах сім’ї та жінок Бачек Тетяна Леонтіївна та психолог Степанюк Оксана Юр’ївна.
 
 

       Учасники заходу більше дізналися про булінг,  його види та наслідки. Психологи разом із учнями розібрали схему булінгу.     Школярі зрозуміли, яку відповідальність за вчинення дій мають ті, хто чинить моральний, матеріальний чи психологічний тиск на оточуючих.
 
 
 
       Учні продемонстрували кмітливість й винахідливість під час тренінгу, й розібралися, як слід правильно діяти під час цькування. Присутні з зацікавленістю ознайомилися з літературою тематичної розкладки «Зупинимо боулінг разом!» та отримали тематичні інформаційні закладки.

 
 

17.09.2019

«Алла Горська – душа шістдесятництва»        
 Мистецький екскурс
                                                    
 «Ярій, душе. Ярій, а не ридай.
У білій стужі сонце України.
А ти шукай — червону тінь калини
на чорних водах — тінь її шукай,
 де жменька нас».

 Василь Стус

        До 90-річчя від дня народження Алли Олександрівни Горської, української художниці на мистецький екскурс до бібліотеки завітали учні ЗЗСО № 218.

Учні дізналися багато цікавого про творчість однієї з найяскравіших особистостей покоління «шістдесятників» та про її трагічну долю, як дисидентки, активної учасниці українського правозахисного руху 60-х років.
   Учасники заходу з захопленням переглянули мультимедійний матеріал «Душа українського шістдесятництва» та «Українська художниця, правозахисниця та дисидентка – Алла Горська».     Історичні факти про трагічні події в житті мисткині викликали біль у користувачів.

    Присутні з зацікавленістю прослухали огляд літератури книжкової виставки та отримали тематичні інформаційні буклети.

 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter