Бібліотека ім. В. Кучера

15.03.2015

«Жінка і весна»
Весна, як жінка. Жінка, як весна:
Буває ніжна, а бува примхлива,
То зазвучить грайливо, як струна,
А то раптово вибухне, мов злива!..

Р. Вишгородський


Коли настає весна і на вулицях з’являються перші весняні квіти, в кожному домі відзначається  свято – 8 березня. Саме в цей день людство вшановує жінку -  жінку-світоч, жінку-трудівницю, жінку-берегиню життя на землі.
 
Ось і  ми зібралися в бібліотеці ім. В.Кучера на літературно-музичну годину «Жінка і весна»,  щоб привітати жінок, наших мам, бабусь,сестер. Бібліотекар Юрченко К.Л. розповіла про історію святкування Міжнародного жіночого дня 8 березня,  присутні з  інтересом   подивились фільм «Міжнародний жіночий день».

На завершення  активісти  клубу «Золотий вік» подарували  гостям гарний настрій і романтичні враження  виконанням  поетичної вистави "Жінки – королеви весни".  Закінчилося свято музичним привітанням    квартету  гурту  «Гомін».
 
 

22.02.2015

«На варті наших душ - Небесна сотня»
... Не діждалась мати свого сина,
 Посивіла за єдину мить.
                              у небесній сотні її сила,
                              Її щастя в небо десь летить…

 
Вічна пам'ять Героям!
 
У бібліотеці ім. В.Кучера відбулася  відео - година "На варті наших душ - Небесна сотня".
Захід розпочався хвилиною мовчання та запалюванням свічки. Під звуки старої лемківської пісні «Гей, пливе кача...» у виконанні «Піккардійської Терції» присутні пригадали всіх героїв Небесної Сотні поіменно, для яких пісня стала гімном.
 
Також учасники   пригадали хронологію подій, спостерігаючи за кадрами документального фільму «Перший фільм. Небесна сотня», коли об’єднані поривом душі, люди встали за волю.
 
Небесна сотня вже рік молиться за Україну. Ми молимося за них, а вони сподіваються, що нам вистачить віри. Віри в себе. І пам’яті – про ті небесні сотні, якими українська земля пожертвувала за право бути.
 
 
 
 
 

18.02.2015

«Павло Вірський – реформатор української народно-сценічної хореографії»
  Протягом всієї історії українського народу розвивався і збагачувався новими відтінками і настроями, український народний танець. Ви знайдете в ньому все: м'який гумор, велич перемог і героїзм боротьби, радість творчої праці і завзяту веселість. Життя українського народу була радше драматичним, ніж веселим. Про це можна судити по піснях і танцях. Саме в стихії українського танцю повною мірою проявився унікальний талант Павла Вірського, українського хореографа, балетмейстера, організатора Національного ансамблю танцю України. За роки роботи в Ансамблі народного танцю України він поставив близько ста окремих номерів.
   До 110 років від дня народження Павла Павловича Вірського в бібліотеці ім. В.Кучера відбулася відео-година «Павло Вірський – реформатор української народно-сценічної хореографії», з демонстрацією документального фільму  «Такий, як є Павло Вірський» . Відвідувачі з захопленням дивилися  хореграічні постановки «Гопак»,«Повзунець», "Ми з Україною".
 
 

15.02.2015


"Так ніхто не кохав.Через тисячі літ
Лиш приходить подібне кохання…
В день такий розквітає весна на землі
І земля убирається зрання"
В.Сосюра
Засяяли посмішки на обличчях, у руках дітей та дорослих замайоріли червоні сердечка – валентинки. 14 лютого ми всі радо зустрічаємо День святого Валентина. У наш час День святого Валентина – це день закоханих. Також на це свято прийнято висловлювати свої почуття любові і прихильності друзям, родичам, коханим.
 
15 лютого  в читальному залі  бібліотеки ім. В.Кучера відбувся поетично – музичний вечір «Любов єднає душі і серця» в рамках клубу «Золотий вік». Була представила презинтація про святкування цього дня в різних країнах. . І в кожній країні вони різні:  в Англії – ворожать, в Італії – дарують солодощі, у Франції – коштовності,в Японії – шоколад, а в Польщі – моляться до чудодійної ікони. Квітковою емблемою свята вважається червона троянда.
Святковий настрій створили яскраве виконання пісень та романсів, читання віршів про кохання учасниками заходу. Заключним акордом вечора став виступ членів гурту «Гомін», який виконав віночок українських народних пісень про кохання.
 
 

19.01.2015

«Від Різдва - свята гожого, до Водохреща Божого»
 
Січень - місяць щедрий на народні свята, які дійшли до наших днів і цих традицій ми намагаємося дотримуватися. Це пам'ять. А починається вона з шани до родини, до Батьківщини, до вшанування традицій, звичаїв свого народу. А в нашого народу чудові різдвяні обряди: колядки, щедрівки і вечорниці. Люди ходили від хати до хати, щоб побажати один одному всього найкращого. 19 січня до бібліотеки ім. В.Кучера завітали з колядками учасники гурту «Гомін», щоб привітати користувачів та працівників з новорічними святками. Так почалась народознавча година «Від Різдва - свята гожого, до Водохреща Божого».  З народними звичаями та обрядами  ознайомила бібліотекар Кулида О.В. та презентувала  тематичну виставку «Три свята до нас прийшли».
 
Так нехай же буде більше світлих свят, які об’єднують людей та дарують їм радість та надію! Насолоджуйтесь зимовими святами!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter