Бібліотека ім. В. Кучера

07.10.2018

«Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра»
Літературно-історичний вечір  
«Гей, ви, козаченьки, -
вітер в чистім полі,
Научіть нащадків
так любити волю».
В. Крищенко
 
Напередодні Дня Українського козацтва та Дня захисника України в бібліотеці відбувся літературно-історичний вечір «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра» для членів клубу «Золотий вік».
Учасники заходу з цікавістю ознайомились з презентованою бібліотекарем тематичною виставкою-інсталяцією, а також взяли активну участь у вікторині «Що я знаю про Українське козацтво?».
Читачі бібліотеки переглянули мультимедійний матеріал «Історія Українського козацтва» та дізнались про роль козацтва в історії українського народу, яке прославилося безсмертними подвигами у боротьбі за віру, народність і Вітчизну.

Завершилося свято виконанням українських козацьких пісень.

Сьогодні українці продовжують традиції козацтва - з такою ж силою люблять і оберігають свою землю і не забувають про козацьке коріння.
 

30.09.2018

«Стань читачем бібліотеки сьогодні!»
  Акція

      У  Всеукраїнський День бібліотек в бібліотеці ім. В. Кучера у працівників, читачів та гостей закладу - святковий гомінкий настрій. Протягом дня йшла мова про книгу, як про «саму вірну подругу».
 
 
    До участі в  акції «Стань читачем бібліотеки сьогодні!» працівники бібліотеки ім. В. Кучера та бібліотеки ім. Ю. Гагаріна  залучили дітей та дорослих в парку біля кінотеатру «Кіото».
 
 
    Жителі Лісового масиву особисто познайомились з бібліотекарями  та отримали  рекламні флаєра про послуги бібліотек. В результаті живої розмови багато нових користувачів було залучено до інтелектуальної читацької аудиторії.

Ласкаво просимо всіх охочих до бібліотеки!

 
 

27.09.2018

«Ярослав Мудрий - засновник першої
                       бібліотеки в Київській Русі»                     

Інформаційна година
 
У бібліотеці ім. В. Кучера напередодні відзначення Всеукраїнського дня бібліотек відбулася інформаційна година «Ярослав Мудрий - засновник першої бібліотеки в Київській Русі» для учнів ЗОШ №218.
Бібліотекарем було презентовано: тематичну виставку «Цей мудрий світ-бібліотека» та мультимедійний матеріал «Доля бібліотеки Ярослава Мудрого», «Загадки бібліотеки Ярослава Мудрого».
Учасники заходу із зацікавленістю прослухали розповідь бібліотекаря, присвячену історії бібліотеки Ярослава Мудрого за літописними свідченнями.

Шукачі скарбів вірять, що у майбутньому комусь таки пощастить розшукати цінні фоліанти з колекції князя Ярослава – один із найбільших загублених скарбів давньої України.
 

09.09.2018

«Наталя Ужвій - поетеса української сцени» 
Арт-година
                                                                                                                                                                             
                                                                        «…Я вся в театрі, коли в мене немає вистави,                                                                               одразу я никну, в’яну й сама собі стаю           
                                                                              непотрібною»
.
                                                                                                                                             Н. Ужвій

В бібліотеці ім. В. Кучера для членів клубу «Золотий вік» було проведено арт - годину: «Наталя Ужвій - поетеса української сцени» до 120- річчя від дня народження  народної артистки України.
 
 
 
     Учасники заходу ознайомились з  тематичною виставкою - інсталяцією та із зацікавленістю переглянули мультимедійний матеріал про життя та творчість народної артистки України. Учасники заходу пригадали фільми та театральні вистави за її участю.
 
 

    Для усіх присутніх залишилася добра згадка про талановиту жінку – як різнобічно обдаровану постать, щиру людину зі складним тернистим, нелегким життям.
 
 

26.08.2018

«Любов, як спіритичний сеанс…»
Творча зустріч
 
26 серпня в бібліотеці ім. В. Кучера  пройшла творча зустріч з сучасною українською  поетесою  Ольгою Подольською.

Авторка презентувала  свою нову збірку віршів «Вишневий настрій – 2». Кожен  поетичний рядок книги пронизаний щирими, добрими, світлими відчуттями, які передаються читачеві.
Учасники заходу мали можливість  поринути у світ лірики сучасної поетеси, світ чуттєвий, сповнений любові та особистих переживань. Уміння віднайти і опоетизувати звичайний життєвий факт і привернути до нього увагу інших – особливий талант поетеси.
 
Тож нехай  її щире поетичне слово озветься любов’ю і у Вашому серці!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter