Бібліотека ім. В. Кучера

12.12.2017

«Як не стати жертвою злочину»
Година запитань і відповідей

«Поряд із законами державними є
ще закони совісті, що заповнюють
упущення законодавства»

Адам Сміт

В бібліотеці відбулася година запитань і відповідей «Як не стати жертвою злочину» за проектом «Молодь. Право. Закон» для учнів 8 класу ЗОШ №218.

В заході взяли участь юрист Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району -  Овсієнко Наталією Федорівною та особливий гість – священник Храму св. мучеників Адріана та Наталії отець Василій.

До уваги читачів була представлена тематична виставка «Закон і право для всіх єдині».
Пані Наталя розповіла присутнім, як треба себе поводити, аби не стати жертвою злочину дома, на вулиці та звернула увагу на правила  безпеки під час поїздки в транспорті. Учні із захопленням, за «підказкою» книг розв’язували  цікаві задачі та вирішували різні правові ситуації.

Отець Василій згадав з присутніми про десять християнських заповідей, дотримуючись яких, людина йде праведним шляхом й живе в любові, дружбі та взаєморозумінні з оточуючим світом. Учасники заходу від Храму св. мучеників Адріана та Наталії отримали подарунки.
 

26.11.2017

«Голодомор. Ми пам'ятаємо»
Година-реквієм

На підвіконні палахтить
Скорботи полум’я священне –
То свічка пам’яті горить
За всіх безвинно убієнних.

Наталка Тривайло

Четверта субота листопада в Україні визнана Днем пам'яті жертв голодоморів. З цієї нагоди у бібліотеці ім. В. Кучера відбулася година-реквієм «Голодні очі дивляться у вічність» для любителів гри у шахи клубу «Королівський гамбіт».Учасники заходу згадали про жахливі події  1932-1933 років на Україні.

Бібліотекарем було презентовано: тематична виставка «Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни» та мультимедійний матеріал: «Голодомор 1932-1933р.р.», «Голод», «Голодомор.Ми пам’ятаємо».
Всі бажаючі могли ознайомитися з літературою та взяти почитати.
 

19.11.2017

«Андрій Малишко та його життєві ролі»
Поетично - музичний вечір

«А смерть він зустрів
наче птиця, -
В польоті, у небі мрій...
І сниться Вкраїні, сниться
Жайворонком в небі Андрій»
Нагнибіда М.

19 листопада у бібліотеці ім. В. Кучера пройшов поетично - музичний вечір  «Андрій Малишко та його життєві ролі»,  присвячений до 195-річчя від дня народження видатного українського поета Андрія Самійловича Малишка, чиє життя знаменне не багатоліттям, а його творчістю.

Виставка-ювіляр «У нього кожне слово-це перлина, це праця, це натхнення, це людина» ознайомила відвідувачів з художнім світом, створеним  поетом, як великий і щедрий дар рідній Україні, своєму народові.

У ході зустрічі присутні переглянули мультимедійну презентацію  «Життя та творчість Андрія Малишка», прочитали улюблені поезії  та прослухали найвідоміші пісні на слова поета: «Рушник», «Стежина», «Київський вальс» та інші.
 

24.10.2017

"Загадкова Японія"

 Віртуальна подорож
за проектом: «Читаючи, подорожуй світом!»

 

«Парк Кіото – Японія в Києві…
Сад каміння і сакури цвіт.
Відчуваю у кожному вияві
Екзотичного краю привіт»

Лавинюкова Тетяна 
 
24 жовтня бібліотека  ім. В.Кучера запросила  юних читачів здійснити віртуальну подорож «Загадкова Японія». Із задоволенням  школярі «подорожували» по  Японії та знайомились з природою, історією та самобутністю  культури японського народу, в якій унікально поєднуються  традиційне й сучасне суспільство, чого не зустрінеш у будь-якій іншій культурі.
Увазі користувачів  працівники бібліотеки  представили тематичну виставку «Країна Вранішнього Сонця».
Читайте цікавинки про Японію та пізнавайте історичні та сучасні традиції цієї екзотичної країни!
 

22.10.2017

Від козаків – до наших днів»
Літературно-історичний вечір

Сини Твоєї Батьківщини,
В них сила духу непоборна!
Козацтво – слава України,
Це гордість наша всенародна!

Яніна  Мельник


14 жовтня багате на свята. В цей день ми відзначаємо - свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського Козацтва, 75-річчя утворення Української Повстанської Армії (УПА) та День захисника Вітчизни.

22 жовтня в бібліотеці ім. В. Кучера  в рамках роботи клубу «Золотий вік»  відбувся літературно-історичний вечір «Від козаків – до наших днів».Учасники заходу  дізнались , що усі ці свята дуже взаємопов’язані й виникали послідовно. Витоки  цих свят варто шукати в славному козацькому минулому нашої країни.

Бібліотекарем було презентовано мультимедійний матеріал: «Історія українського козацтва», «День в історії. Створення УПА» та «Та час згадати нашу славу, брате!». Гості бібліотеки із зацікавленістю ознайомились з виставкою «Пам’ятай - ти нащадок героїв!» та залюбки прослухали козацькі пісні.
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter