Бібліотека №151

29.11.2018

«Бібліотека-територія рівних можливостей»
Вечір доброти
 
29 листопада до бібліотеки №151 завітали мешканці району, якими опікується Соціальний центр для сім’ї, дітей та молоді Деснянського району на вечір доброти, організований до Міжнародного дня людей з особливими потребами.
В затишній та теплій атмосфері, яку створили організатори вечора учасники заходу відчули теплоту сердець та підтримку один – одного.

Бібліотекарі розповіли цікаву інформацію про видатних людей, які перемагаючи недуги здоров’я, зробили для людства багато корисного, пройшли нелегку дорогу добра.

З великою радістю відвідувачі бібліотеки спільно складали вірш про душевний промінь доброти та взяли участь в майстер-класі «Зроби новорічну прикрасу своїми руками».

 

24.10.2018

«Любій малечі про цікаві та важливі речі…»
День нової книги
 
Бібліотека запросила на День нової книги учнів молодших класів ЗЗСО №277.

Бібліотекарями школярам були представлені книги для дітей сучасних українських письменників, серія книг «Дитяча іронічна поезія».
До серії книг «Дитяча іронічна поезія» увійшли твори видатних письменників, які писали й пишуть різними мовами, жили і живуть у різних країнах та умовах. Іронічне ставлення до себе та до життя - не лише гра слів та думок, іронія - універсальний захист від світової невлаштованості і несправедливості. Ці книги адресуються  також дорослим читачам, які хочуть, щоб їхня дитина навчилась сміхом перемагати внутрішні негаразди - страхи, слабкість, невпевненість.

Особливу зацікавленість читачі виявили до нової серії книг «Українські народні казки з вузликами», що стануть в пригоді маленьким розумникам, їх батькам. Діти та дорослі ще раз для себе відкриють красу української  мови,  глибину та мудрість народної казки.
 
Захід пройшов креативно, повчально та цікаво.
Запрошуємо всіх охочих до читання нової літератури!
 

28.09.2018

«Стань користувачем бібліотеки сьогодні!»
РR – акція
 
28 вересня працівники бібліотеки № 151 провели акцію до Всеукраїнського дня бібліотек. До акції долучилися школярі та мешканці нашого району середнього й старшого віку, які люблять книгу та небайдужі до бібліотеки. Всі учасники заходу радо відповідали на питання вікторини «Книга – твій друг» та привітали бібліотекарів зі святом, запустивши в небо різнокольоровий салют із кульок.
Користувачам старшого покоління було проведено огляд книг виставки-реклами «Бібліотека - джерело духовної культури».

Запрошуємо всіх охочих до бібліотеки!
 

09.07.2018

«Там, де добрі люди, там біди не буде»
Родинний ранок
 
В  бібліотеці №151 відбувся родинний ранок, присвячений українському Дню родини, за проектом «Бібліотека – територія єднання». У заході взяли участь діти різних вікових категорій із родин, якими опікується Центр сім’ї, дітей та молоді Деснянського району.

Бібліотекарі ознайомили дітей із традиціями українців шанувати сім’ю та родинні зв’язки, передаючи духовні цінності від батьків до дітей.
Із задоволенням юні користувачі взяли участь в тематичних голосних читаннях, складали «Родинні перлинки», читали вірші про сім’ю та з гордістю розповідали про свою улюблену родину.

Учасники заходу разом із бібліотекарями здійснили «культурологічну мандрівку» різними країнами світу, щоб  дізнатись про найголовніші родинні цінності інших народів.
 
Зберігаймо та шануймо наші родини!
 

18.05.2018

«Що ми знаємо про Європейський союз?»
Інформаційно – пізнавальна година
 
18 травня в бібліотеку № 151 завітали учні школи №276 на інформаційно-пізнавальну годину «Що ми знаємо про Європейський союз?» до Дня Європи.

Бібліотекарі поділилися знаннями про створення Європейського союзу, а учні з великою цікавістю сприймали інформацію про те, що стало основою для появи свята - Дня Європи. Також всі учасники заходу здійснили віртуальну подорож до наших найближчих країн-сусідів, щоб дізнатися про їх культуру й традиції, цікаві факти з історії цих держав.
З особливим натхненням учні випробували власну ерудицію у вікторині.
День Європи для українців – це день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.
 

15.05.2018

«Бережи і шануй»
Інформаційна хвилина
за проектом «Бібліотека – територія єднання»
 
     У Міжнародний день сім’ї бібліотека №151 провела інформаційну хвилину «Бережи і шануй», учасниками якої стали користувачі бібліотеки.
Бібліотекарі розповіли про історію проголошення Асамблеєю ООН в 1993 році 15 травня Міжнародним днем сім’ї. Запровадження свята було викликано стурбованістю світової спільноти сучасним становищем родини та її значення у процесі виховання покоління, що підростає. 
 
  
 
   Головним напрямком роботи бібліотеки є виховання культури сімейного читання, підтримка авторитету сімейного читання, відродження традицій сімейного читання, спрямовані на підвищення іміджу родини, що читає, формування у родини спільності інтересів на основі книги і читання.
Бібліотекарі провели огляд сімейних традицій різних країн і народів світу, бо сімейні традиції формують світогляд людини і його ставлення до життя та передаються від покоління до покоління.
Сім’я є джерелом любові, поваги  солідарності та прихильності, тим, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.
 
 

25.04.2018

«Мирний атом повинен служити людям»
Вечір – спомин
 
«О, земле втрачена, явися
бодай у зболеному сні,
і лазурово простелися,
і душу порятуй мені.»

В. Стус
 
25 квітня  бібліотека №151 в партнерстві із громадською організацією «Фонд інвалідів Чорнобиля Деснянського району» та школою №277 провела для учнів старших класів вечір – спомин «Мирний атом повинен служити людям», присвячений 32 річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
Бібліотекарі презентували книжкову виставку та провели екскурс у Чорнобиль  ядерної катастрофи та сьогодення через огляд художніх та науково-публіцистичних книг.

Вчителі наголосили, що ця трагедія повинна бути уроком для людства і ніколи не повинна повторитися.
До сліз пробирали одкровення гостей вечора: голови громадської організації «Фонд інвалідів Чорнобиля Деснянського району» Ягодкіна Анатолія Гнатовича, інспектора по соціальним питанням фонду – Павленко Ніни Олександрівни, які працювали на ЧАЕС і були  свідками тих подій, а зараз опікуються життям і здоров’ям такої ж категорії людей , як і самі – Ліквідаторами.

Із захопленням слухали  присутні Людину-Героя, полковника МВД, пожежника Даниленко Володимира Григоровича, який з першої хвилини аварії боровся з чорнобильським лихом.

«Ви, молоде покоління, живіть і пам’ятайте тих, хто своєю працею на ЧАЕС, втративши здоров’я і життя - врятовував майбутнє», - звернувся до учасників заходу полковник Даниленко.

Будемо гідними подвигу цих людей!
 

17.04.2018

«Українка, яка співом підкорила світ…»
Музична година
за проектом «Пам’ятай! Відроди! Збережи!
 
17 квітня в бібліотеку №151 завітали родини на музичну годину «Українка, яка співом підкорила світ», присвячену 65- річчю від дня народження співачки українського походження Квітки Цісик. Українка з неповторним голосом, яка прославляла свій народ через українську пісню, американка за паспортом та українською душею.
В бібліотеці лунали пісні із двох її альбомів українських пісень, які не мають рівних в Україні.
 
Бібліотекарі підготували та провели змістовний огляд життєвого та нелегкого творчого шляху співачки, голос якої впізнавали в усьому світі. Музичну годину доповнив перегляд тематичного документального фільму.
 
Квітка Цісик залишила пісні, щоб ми не забували, що вони у нас найкращі в світі. І спробуймо, не втрачаючи Батьківщини, любити її так, як любила її співачка.
 

10.04.2018

«Допоможи собі сам»
Бібліотерапевтичний усний журнал
 
10 квітня в бібліотеці №151 відбувся бібліотерапевтичний усний журнал  «Допоможи собі сам», присвячений Міжнародному Дню здоров’я для матусь небайдужих до свого здоров’я та здоров’я своїх дітей.
Головним питанням учасників заходу, стурбованих сьогоднішньою епідеміологічною ситуацією в країні, стало питання: - чи необхідно дітей прививати, як  цього вимагають працівники МОЗу?

Бібліотекарі запросили взяти участь в бібліотерапевтичному усному журналі дільничого лікаря-педіатра дитяча поліклініка №1 Деснянського району Нагорську Людмилу Миколаївну, яка фахово відповіла зацікавленим даною тематикою читачам.

Виступаюча в профілактичних цілях прочитала лекцію про необхідність вакцинації.

Захід, який організувала бібліотека виконав інформаційну та роз’яснювальну функцію для родин, які є нашими користувачами.

 

01.03.2018

«Щоб пам’ятали…»
Мистецька година

У рамках проекту «Пам’ятай! Відроди! Збережи!» в бібліотеці  № 151 відбулась мистецька година «Щоб пам’ятали…», присвячена 80-річчю від дня народження Борислава Брондукова, видатного українського актора, народного артиста, першого лауреата Державної премії ім. О. Довженка.

Для читачів бібліотеки була підготовлена тематична ювілейна виставка, яка розповідає про життєвий та творчий шлях видатного актора.
Разом з бібліотекарем присутні згадали його комічні ролі та посміялися над українським Чарлі Чапліном, побачивши на екрані персонажів, яких так неперевершено грав Брондуков.

Працівники бібліотеки намагаються розширити культурний світогляд користувачів в пізнанні українського кіномистецтва від минулого  до сьогодення та долучити відвідувачів бібліотеки до мистецької скарбниці нашої нації.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter