Бібліотека №151

03.06.2016

3-го червня бібліотека № 151 радо зустрічала дітей із літнього оздоровчого табору «Віночок» при СЗШ № 277.
 
«Будемо гратись і читати – світ цікавий пізнавати» - під таким девізом пройшов захід, що підготували фахівці бібліотеки для дітей табору.
 
Школярі познайомилися з книжковою  серією «Скарбничка школяра». Через огляд  книг цієї серії пізнавали рідну Україну: про заснування міст, сіл, про походження свят і звичаїв, мистецтв і ремесел, про її історію та природу та про героїв казок та легенд. Закріпити почуте учням допомогла гра – вікторина: «А чи знаєш ти?...» та перегляд мультфільму про нашого національного казкового героя Котигорошка.
 
Віримо та сподіваємося, що такі зустрічі допоможуть під час літніх канікул поглибити знання з народознавства, відкриють перед дитиною скарби народної фантазії, навчать народної мудрості.
 

До нових зустрічей в бібліотеці!

 

20.04.2016

20 квітня в школі  №277 відбувся вечір пам’яті, присвячений 30-річчю Чорнобильської катастрофи, який  було підготовлено працівниками бібліотеки  №151 спільно з  Фондом інвалідів Чорнобиля та учнями і вчителями школи.

В цей день зібралися люди різних поколінь, щоб віддати шану тим, хто 30 років тому, жертвуючи своїм здоров’ям і життям, рятував світ від катастрофи планетарного масштабу. Учасники заходу мали нагоду зустрітися з мешканцями нашого району:  Могильчуком  Петром Сергійовичем, який в ту ніч, 26 квітня 1986 року, працював старшим черговим електромонтером блоку на ЧАЕС та Бахмуровою Альбіною Олександрівною – начальником водно-хімічної лабораторії хімічного цеху станції. Нікого з присутніх не залишила байдужими розповідь ліквідаторів про те, як вони боролися із катастрофою та як  в перші хвилини вступили в нерівний бій з реактором. Із сумом і болем  в серці згадували  друзів-ліквідаторів, яких уже ніколи не буде з нами.

Завідуюча бібліотекою №151 – Думанська Т.А. провела для присутніх бібліографічний огляд книги Світлани Алексієвич «Чорнобильська молитва». Школярі з увагою та допитливістю слухали про те, що книгу написала Нобелівська лауреатка 2015 року, яка отримала премію «за її багатоголосу творчість – пам’ятник стражданню і мужності в наш час». Ця книга стала сповіддю багатьох людей про катастрофу, що зруйнувала мільйони життів, перевернула світогляд цілого покоління. Бібліотекар  розповіла, що роман створений на основі інтерв’ю з очевидцями та потерпілими від Чорнобильської трагедії, ліквідаторами та їх близькими, вимушеними переселенцями з уражених радіацією територій, «самоселами» , посадовцями та дітьми, котрі знали, що народилися вже приреченими. Слухали про саркофаг, якою ціною людських життів його будували.

Школярі підготовили вірші, співали пісні та слухали вірші свого учителя історії Притики Івана Степановича про рідний край, любов до України та тугу за тим куточком, де жив, зростав, але ніколи вже не зможе побувати – бо нині це «зона».

Чорнобильська трагедія сколихнула увесь світ і змусила переглянути своє ставлення до мирного атому. Головне, щоб люди пам’ятали про цю подію та наслідки, що спричиняє вибух атомної енергії.
 
 
 

30.03.2016

30 березня бібліотека № 151 в співпраці з бібліотекою школи №277, провели урок вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка «Незабутній Кобзар» для учнів восьмих класів.

Бібліотекарі цікаво розповідали учням про маловідомі факти із життя Т. Г. Шевченка, представивши книжкову виставку «Сторінками життя Кобзаря». З презентованих на заході книг, постать Шевченка показано, як людину універсальних обдарувань та інтересів, життя якої було присвячено народу, рідній Україні, боротьбі за наближення часу, коли країна стане незалежною, коли в Україні шануватимуть свою мову та культуру. Родзинкою заходу стала презентація путівника з вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка «Живи, поете, в бронзі і граніті, живи, поете, в пам’яті людській», який розробили бібліотечні фахівці центральної районної бібліотеки ім. П. Загребельного. Учасники заходу із цікавістю знайомилися з розділами путівника та поданою інформацією про те, скільки пам’ятників встановлено, скільки фільмів знято, скільки премій засновано, названо закладів та установ ім’ям Т.Г. Шевченка в Україні та світі, як образ Кобзаря відображається в образотворчому мистецтві.

З інтересом та повагою учасники заходу сприйняли інформацію про те, що путівник рецензувала Людмила Красицька – племінчата праправнучка Т. Шевченка, президент Всеукраїнського благодійного культурно-наукового фонду Т.Г. Шевченка, жителька Деснянського району.
 
 
 

21.03.2016

21 березня, в перший день весняних канікул,  до бібліотеки № 151 завітали школярі,  щоб узяти участь в інформаційній хвилині, присвяченій Всесвітньому дню лісового господарства. На  заході  бібліотекарі  представили тематичну розкладку  «Легені планети», поділилися знаннями про те, що ліси є будинком та  джерелом засобів існування  для 1, 6 млрд населення землі. Школярі розповідали про участь лісових насаджень у формуванні клімату планети, забезпечення киснем, переробці шкідливих викидів, зберіганню водних ресурсів. Але кожну секунду Земля втрачає більше 1, 5 га лісу. Нажаль, динаміка нашого економічного прогресу негативно віддзеркалилась на цьому безцінному надбанні людства.

Бережне ставлення не тільки один до одного, а також і до флори та фауни, яка нас оточує – це запорука нашого завтра. Таким став підсумок нашого екологічного диспуту.

 

18.02.2016

18 лютого в бібліотеці №151 відбувся вечір-вшанування Героїв Небесної Сотні, організований спільно з Соціальним центром сім’ї, дітей та молоді Деснянського району.

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, що загинули за честь, за волю, за право бути народом, за країну в якій не страшно житии і народжувати дітей.

На заході була представлена книжково-патріотична експозиція присвячена Небесній Сотні.  Зворушливо поділився спогадами, про побратимів-майданівців та ті буремні дні,  один із учасників революції гідності журналіст Зінченко Володимир Борисович, що зазнав поранень під час протистоянь. До глибини душі всіх присутніх схвилював документальний фільм «Зима, що нас об’єднала».
 
Учасники заходу вшанували  пам’ять Героїв!
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter