Бібліотека №151

10.06.2015

10 червня 2015 року бібліотекою № 151 та  Деснянським районним у м. Києві центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проведено  освітній захід "Декларація прав дитини. Принцип перший".

Діти - відвідувачі дитячого табору відпочинку у середній школі № 232 у лекційній та ігровій формі отримали інформацію про основні принципи Декларації прав дитини, дізналися про спільні риси та розбіжності в культурах різних народів світу і як ці культурні особливості впливають на дотримання основних положень Декларації. Зрозуміли, що ніякі культурні та етнічні особливості народів світу не впливають на дотримання Декларації прав дитини і що всі положення Декларації мають однаково виконуватися в усьому світі.
 
Захід сприяв зростанню правової обізнаності дітей та викликав активну зацікавленість підростаючого покоління в питаннях дотримання прав дитини в усьому світі.
 

09.06.2015

9 червня 2015 року бібліотекою № 151 за сприяння Деснянського районного у м. Києві центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проведено виховну годину "Знай свої права, дитино!" для відвідувачів дитячого табору відпочинку, що знаходиться у Спеціалізованій школі № 23.
Під час заходу, виконуючи ряд вправ та завдань, діти дізналися про Декларацію прав дитини та її основні положення, усвідомили, що кожна дитина унікальна, але, незважаючи на всі несхожості, всі діти світу повинні мати рівні права, що і зазначено в Декларації.
 
Захід сприяв загальному розвитку дітей та викликав у них неабияке зацікавлення.
 

19.05.2015

19 травня 2015 року бібліотекою № 151 спільно з історико - меморіальним комплексом "Бабин Яр" та середньою школою № 277 проведено патріотичний урок "Історія нескорених" для учнів 8-х класів цієї школи.

На заході були розглянуті сторінки історії  Української повстанської армії - доблесних захисників Батьківщини і справжніх національних героїв. На їхньому прикладі сьогодні виховуються нові покоління українських патріотів. Також учні  дізналися про історію створення УПА, деякі сторінки її бойової історії та визначили для себе значення боротьби УПА в історії українського державотворення.
 

 

13.05.2015

13 травня 2015 р. бібліотекою № 151 для учнів третіх класів середньої школи № 276 проведено ряд патріотичних уроків "Юні герої".

На заходах діти дізналися про подвиги дітей - бійців, дітей - партизанів та дітей - воїнів УПА під час ІІ світової війни, отримали нову для них інформацію про подвиги дітей - підпільників, котрі допомагали УПА в період з 1945 по 1954 рік. Також були висвітлені подвиги новітніх юних героїв під час проведення антитерористичної операції на сході України. З цікавістю діти ознайомилися з численними фото та відеоматеріалами періодів ІІ світової війни, національно-визвольних змагань 1945-1954 р.р. та з зони АТО.

Більшість висвітлених фактів була невідома учням і викликала велику зацікавленість.
 
 
 

12.05.2015

12 травня 2015 року бібліотекою № 151 проведено патріотичний урок "Не зломимо своїх присяг..." для учнів восьмих класів середньої школи № 277.

Під час уроку школярі дізналися про заснування та діяльність Пласту, отримали інформацію про участь пластунів в організації Українських січових стрільців, переглянули частину документально-художнього фільму "Бій на горі Маківка" та дізналися про інші історичні факти, що стосуються діяльності Пласту, подвигів Українських січових стрільців та громадсько-політичних діячів - ініціаторів створення цих організацій.

Інформація була сприйнята школярами із великою увагою та сприяла зацікавленню молоді маловідомими сторінками історії України.
 
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter