Бібліотека №151

30.05.2019

«Головне про право дитини …»
Година спілкування
 
          До Міжнародного Дня захисту дітей у бібліотеці пройшла година спілкування за проектом «Я маю право» для учнів 5-х класів ЗЗСО № 276. Бібліотекарі познайомили школярів з документами представленими  в «Правовому куточку», які гарантують дітям рівні права у сфері виховання, освіти, фізичному та духовному розвитку.
 
 

 

        З інтересом учасники конкурсу  «Інтелектуальний штурм» змагалися в ерудиції  та обізнаності в питаннях з правознавства. Наприкінці заходу  спільно з бібліотекарями кожен з учасників заходу з радістю зробив паперовий голуб - символ миру в нашому суспільстві.

 
 

24.05.2019

«Слава Вам, брати – просвітителі!»
Пізнавальна година
 
      До Дня слов’янської писемності і культури бібліотека провела пізнавальну годину «Слава Вам, брати – просвітителі!» для різних категорій читачів.
     Бібліотекарі розповіли про діяльність святих рівноапостольних Кирила і Мефодія – просвітителів, які відіграли визначну роль у розвитку й становленні слов’янської писемності і культури. Із представленого бібліотекарями тематичного перегляду книг читачі дізналися про просвітництво братів.
 
 

   Користувачі з вдячністю оцінили науковий подвиг просвітителів, який сприяв майбутньому становленню й української писемності.

 
 

24.04.2019

«Ярослав Мудрий – Великий князь Київський»
Краєзнавчий урок

24 квітня бібліотека для учнів старших класів ЗЗСО №277 провела краєзнавчий урок «Ярослав Мудрий – Великий князь Київський», присвячений 1000-річчю від початку правління Ярослава Мудрого.
 
Бібліотекарі презентували тематичну виставку, яка інформативно розкрила період князювання Ярослава Володимировича, що відзначився великим піднесенням Давньоруської держави.
З розповіді бібліотекаря та відео - матеріалу школярі довідалися про Ярослава Мудрого, як однієї з великих особистостей світової історії, яка зуміла розширити територію держави, укріпити її кордони, встановити контакти з європейськими країнами та дбати про розвиток освіти в державі.

Пройшло тисячоліття з того часу, коли великий Київський князь Ярослав Мудрий давав наказ своїм синам:« Якщо будете у ненависті жити, у сварках та бійках, то самі загинете і загубите землю своїх батьків та дідів, котрі здобували її трудом своїм великим...». Як ця настанова актуальна і нині!
 

23.04.2019

«Вони захистили світ»
Вечір-вшанування
 
23 квітня бібліотека №151 в партнерстві з громадською організацією Фонд інвалідів Чорнобиля Деснянського району та ЗЗСО№277 провела для учнів середніх та старших класів захід, присвячений 33 річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

До заходу долучилися безпосередні учасники – ліквідатори Чорнобильської катастрофи, які поділилися спогадами про боротьбу з невидимим ворогом – радіацією та наслідками аварії на ЧАЕС.
Бібліотекарі «провели екскурс» у Чорнобиль часу ядерної катастрофи за допомогою огляду художніх та науково-публіцистичних видань.
Школярі урочистими виступами вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за спасіння людства від катастрофи планетарного масштабу та віддали пошану живим ліквідаторам.

 

07.03.2019

«Жінка. Берегиня. Мати»
Поетично-музична година
 
Напередодні Міжнародного жіночого дня бібліотека провела поетично-музичну годину «Жінка. Берегиня. Мати» за проектом «Бібліотека – територія єднання» для користувачів різного віку.

Привітати чарівне жіноцтво прийшов поет, мешканець нашого району Грачов Володимир Михайлович, який не тільки декламував свої вірші, що присвячуються жінкам, а й заспівав декілька романсів.
Гарний настрій учасників заходу підтримали бібліотекарі привітаннями до свята та частуванням солодощами.

Вітаємо всіх жінок зі святом!!!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter