Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

12.05.2013

«Тільки память не сивіє»

Зустріч з ветеранами Великої Вітчизняної війни
 
Традиційно, у барвистому травні, користувачі бібліотеки ім. Ю.Гагаріна для дітей вітали ветеранів Великої Вітчизняної війни. На зустріч з учнями 9-х класів 218 середньої школи завітала Бондаренко Анна Іванівна – хірургічна медсестра, яка пройшла усю війну. Дивлячись на цю жінку, важко уявити, що на її долю випали «сороковые роковые». Анна Іванівна й зараз весела, доброзичлива, цікавиться політикою, футболом і біатлоном, життям дітей і молоді. І завжди дарує багато цікавих споминів про роки війни, роки своєї молодості. Про це яскраво свідчили та увага і захоплення, з яким слухали діти та дорослі ці розповіді. А розгорнута виставка з цікавими фото, репродукціями картин і художніми творами воєнної тематики не тільки привернула увагу присутніх, але й надала особистий емоційний настрій цьому заходу.
 
 
 
 
 
 

07.05.2013

Заняття гуртка любителів природи «Капітошка»
«З природою живи в дружбі,
То буде вона тобі в службі»
 Чергове заняття гуртка любителів природи «Капітошка» було проведено активно, корисно і весело. Спільно з активістами Соціального центру „Перспектива” діти і бібліотекарі прийняли участь в акції «За чисте довкілля». Отримавши необхідний реквізит (мішки для сміття, рукавиці, граблі), усі енергійно, з гарним настроєм продемонстрували свою турботу про ліс – «легені» міста. А нагородою і дітям, і дорослим були не тільки чисті галявинки і стежки, але й «чудо – вітамінки», і кінні пробіжки. А головне – було зроблено ще один крок до формування активної, гуманної позиції у ставленні до природи.
 
 
 
 
 
 
 

 

26.04.2013

25 квітня в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна відбулась зустріч читачів з народною майстринею, директором музею вишивки Тетяною Іванівною Протчевою. Своє вміння вишивати передала їй мати. Творчість майстрині добре знана в Україні та за ії межами. До уваги читачів були представлені ікони, що світяться у темряві, картини, що вводять в оману зір, та вишитий одяг. Наприклад, були представлені вишиті краватки, метелики та чоловічі хустинки для фраків. Тетяна Протчева  вважає, що для того, щоб популяризувати мистецтво вишивки, треба наблизити його до сучасності. Читачі залюбки розглядали картини і щиро дякували майстрині за нагоду долучитись до ії творчості.
 
 
 
 
 
 
 
 

17.04.13

 
17  квітня в бібліотеці  ім. Ю. Гагаріна відбулася зустріч учнів  6-го класу з працівником Національного молодіжного центру Всеукраїнської екологічної  організації Беланом  Владиславом  Юрійовичем, на якій діти дізналися про  різні джерела  енергії:  теплову, ядерну, енергією вітру, сонця, води. Особливо  учасникам заходу сподобалась розповідь про енергію людини, яка залежить від харчування і відпочинку.
 

11.04.2013

Пригоди в „країні кенгуру”.
Читачі бібліотеки ім. Ю. Гагаріна в рамках проекту «Щаслива Австралія» здійснили літературну подорож  за книгою А. Шклярського „Томек в країні кенгуру”. Разом з головним героєм діти ознайомилися  з природою Австралії, різноманіттям тваринного світу. Також читачі переглянули книги з виставки „Цікаво – про Австралію”.  А на завершення подорожі, втомившись, діти ласували цукерками, печивом і джерельною водичкою.
 
 
 
 
 

21.03.2013

Бісерна фантазія
Де - які види народно-декоративного мистецтва, які мають давні коріння, стали зараз дуже популярні, отримали нове життя і сучасне обрамлення. Одне з них - плетення з бісеру. Воно приваблює не тільки дорослих, але і дітей.
 
Підтвердження того – майстер – клас у бібліотеці ім. Ю. Гагаріна , який зібрав учнів Лісового масиву і їх батьків, вихованців підліткового клубу „Космос” освітньо - культурного центру „Дивосвіт” та районного «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями». Під кервництвом досвідченого майстра Фірюліної Наталії Лук’янівни присутні отримали навички роботи з бісером. Використовуючи весь спектр кольорів цього матеріалу, вони змогли створити хто - квіточку, хто - браслет, хто - якусь тваринку. А ще юні майстри відкрили для себе, що річ, виготовлена своїми руками, є не тільки найкращим сувеніром або подарунком, а ще й оберегом. І дуже зраділи, коли бібліотекарі продемонстрували їм багато книг і альбомів цієї тематики, а також ознайомили з сайтами, де можливо знайти інформацію про бісероплітення. Майстер–клас – це перший крок, а наступний – треба зробити самому.
 
 
 
 
 

 
 

15.03.2013

Святкові гуляння
"Зиму проводжаємо – весну зустрічаємо (Масляна)
В бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей – свято Масляної. І чого тільки тут не було: зустрічали гостей – «молодиць», вимагали викуп, в’язали „Колодку”, пригощали усіх присутніх варениками та млинцями… Багато цікавого про народні традиції розповідали бібліотекарі, демонструючи яскраві книжки. А вихованці музичної школи № 24, разом з викладачами, створили чудовий настрій і учням 152-ї середньої школи, і вихованцям районного «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями», і бібліотекарям. 
 
 
 
 
 
 
 
 

4.03.2013

Увага!
Запрошуємо усіх бажаючих до бібліотеки ім. Ю.Гагаріна для дітей на виставку творчих доробок  вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Ви побачите вишивки, незвичайні малюнки, витинанки, птахів з  різнокольорової вовни, чудові дерева і риб з бісеру,  іграшки з паперу та багато іншого. А ще, звичайно, -  книги з розгорнутої виставки, яки допоможуть самостійно оволодіти де - якими навиками декоративного мистецтва.   І головне, - ви переконаєтесь, що всі діти (і дорослі!) мають здібності до творчості, але… коли є бажання щось робити своїми руками. І, можливо, цей вернісаж дитячих робіт надасть вам натхнення та підштовхне до шляху «саморобників».
 
 
 
 
 
 
 
 

1.03.2013

Заняття Лекторію з мистецтва «У світі Муз»
«..Як долі Кобзаревої відлунок»

Березень в бібліотеці завжди асоціюється з букетом свят, але головне з них – День народження Т.Г.Шевченко. Вже стало доброю традицією віртуально подорожувати до Київського літературно-меморіального будинку-музею Т.Г. Шевченка. Завдяки науковому співробітнику музею Карпенко Ользі Васільївни учні 9-х класів 152 середньої школи змогли ознайомитися з історією створення музею, узнали багато цікавих фактів про Київ цього часу та київський періоду життя поета. Дуже зацікавили присутніх фотографії деяких експонатів з фондів музею. А розгорнута книжкова виставка «Все упованіе моє на тебе, мій пресвітлий раю…» допомогла присутнім згадати твори Шевченка - поета і Шевченка - художника. Гарним обрамленням цьому заходу стала пісня О. Осадчого на слова Ю.Рибчинського „Шлях до Тараса ”.
 
 
 
 

 
 

22.02.2013

Заняття лекторію «У світі Муз»:
«Велетні Відродження» у музеях світу»

Лекторій «У світі Муз», у бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей, знов зібрав прихильників мистецтва, які здійснили віртуальну подорож музеями світу, де представлені полотна титанів епохи Відродження. А професор МАУП, кандидат педагогічних наук Найдьонов Іван Миколаевич допоміг учням 10 класів середньої школи № 218 зрозуміти, чому Леонардо да Вінчі вважається не тільки художником, але й мислителем, Мікеланджело - вічним бунтівником, найбільш незалежним з усіх митців італійського Відродження, а Рафаель Санті – світлим генієм, який спромігся поєднати дух античності з духом християнства. І біблійна тема  «Таємної вечері», і загадка портрета Мони Лізи, і поетичні, довершені Мадонни, і античні персонажі не залишили байдужими жодного з присутніх. Незважаючи на цікаву розповідь лектора, чудові слайди, ретельно підготовлені бібліотекарями, книжкова виставки «Вийди і ти у цей собор» привернула особливу увагу.


 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter