Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

26.01.2012

Майстер – клас „Бісерна фантазія”

Чи знаєте ви, що дуже сучасне та популярне зараз плетення з бісеру було ще 4 тисячі років тому? А які зараз способи виготовлення виробів? Плетення, нанизування, вишивання, ткання...Бажаєте дізнатися про все та навчитися щось робити? Майстер - клас – для Вас! Бо простір для творчості і фантазії – необмежений. У чому і переконалися учні Лісового масиву, які з захопленням прийняли участь у цьому заході. І їх батьки ще раз переконались, що бібліотека плюс Підлітковий клуб „Космос” – це творча спилка професіоналів, яка дбає про змістовне дозвілля дітей.
 alt
 alt
 alt
 alt
 alt

alt



 

 

 

 

 

Хай завжди буду Я

1.06.2011 р.

І знов в бібліотеці свято: «Хай завжди буду Я»… Здогадались? -  присвячене Міжнародному дню захисту дітей! З ранку лунали пісні та веселий сміх.
З яким захопленням  діти брали  участь в шаховому турнірі «Я б в гросмейстери пішов» та в музичному конкурсі«Я так люблю співати!». Як старанно розучували  співаночку: «Мама Медуза, папа Медуз...» Чого тільки не було на святі : і естафета «Диво коло веселих та кмітливих», і  вікторина «Герої улюблених книжок»… а  наприкінці  дітей  чекав флешмоб: «Малюнки на асфальті». Фантазії митців була безмежна… Дійство  було обрамлено чудовим мелодійним  фоном, який створив педагог музичної школи № 24  Феджора Зенон Володимирович. 
 

 alt
 alt

 

 

 

Бібліотека для дітей ім. Ю.Гагаріна 6 травня 2011 р.

6.05.2011

  Пам’ять про Велику Вітчизняну війну завжди залишається з нами як високий зразок мужності, тяжкої ратної праці. В травневий період весняного буйноцвіття, напередодні Дня Перемоги, в бібліотеках Деснянської ЦБС щорічно відбуваються зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни.  Хто, як не вони, можуть краще розповісти про «сороковые, роковые». У цьому році читачі , разом з бібліотекарями, також   привітали ветеранів війни. У кожної бібліотеки свої  герої. Наприклад, читачам бібліотеки ім. Ю. Гагаріна випала велика честь шанувати  воїна-жінку Бондаренко Анну Іванівну.
  Анна Іванівна пройшла всю війну, працювала у військових госпіталях на найважчій ділянці - хірургічною медсестрою. Яка це позитивна людина, доброзичлива, приязна, з чарівною посмішкою! Але...„в памяти еще грохочут войны»…
  Шановна Анно Іванівно та всі  ветерани Великої Вітчизняної війни! Міцного Вам здоров'я і довголіття, добра і радості, оптимізму і непохитної віри у те, що завтрашній день буде світлішим і щасливішим!
 

Писанка чудова, різнокольорова

20.04. 2011

  Наближаються  Великодні свята…З якими народними традиціями вони асоціюються у українців? Звичайно ж ,  з писанками!
 „Писанка чудова, різнокольорова” під такою назвою пройшло святкове заняття лекторію з мистецтва „Палітра”. З історією виникнення писанок, символікою кольорів, ознайомила  наших читачів  науковий співробітник Національного музею українського народного декоративного мистецтва Шадських Ганна Олександрівна. Шедеври мініатюрного живопису, атрибути весняного відродження природи були представлені з допомогою  слайд шоу.
  Цікава  лекція, схожа на казку…А розгорнута виставка з рушниками і писанками  та розповіді про родинні традиції  учасників лекторію додали цьому заходу яскраве  обрамлення.

   


 

Заходи до Міжнародного дня польоту в космос

12 квітня 2011 р.

Щорічно в бібліотеці ім. Ю.Гагаріна проходять заходи з нагоди Міжнародного дня польоту людини в космос. Цей рік - ювілейний, тому  з початку року стартував цикл заходів космічної тематики: книжкова виставка „Україна і космос, інформаційна година „Космос моїх надій, усний журнал „Його життя - мов спалах блискавки, книжкова виставка „Перший космонавт Планети Земля - Юрій Гагарін”. А сьогодні в бібліотеці  «космічний» ранок: лунають пісні «Знайте, каким он парнем был»…,  „На пыльных тропинках далёких планет...", "Трава у дома", „Мы - дети Галактики"...Діти зацікавлено розглядають альбоми малюнків космонавтів і книги, щоб відповісти на запитання вікторини.

 

 

Найкращий читач України-2011

    Найкращий читач України-2011
 
  Конкурс дитячого читання „Найкращий читач України-2011” зібрав прихильників книги до бібліотеки для дітей ім. Ю.Гагаріна. Це користувачі - учні 6-7 класів. Дуже порадувало, що їх виявилось багато завдяки активної допомоги Управління освіти Деснянського району. Творче змагання на знання української та зарубіжної літератури, фольклору, на вміння аналізувати прочитане, виразно розповідати про улюблене виявило переможців 1-го етапу конкурсу. Найбільшу кількість балів отримали учні: Герасименко Д. (307сш); Гончаренко О. (СШ № 282); Федоренко І. (СШ № 320); Херсонок С.(СШ № 320); Логвіновський Є. (СШ № 307); Пінчук Є. (СШ № 264); Ткач Ю. (СШ № 218); Добродій Д. (СШ № 218); Пофатна К. (СШ № 98) та учні гімназії „Троєщина”- Сорокопуд К., Музиченко І., Чернега А. А протягом невеличкої перерви учні музичної школи № 24 допомогли конкурсантам емоційно відпочити.
 title
 title

 

 

 

27.01.2011

Заняття лекторію з мистецтва „Палітра” в бібліотеці для дітей
ім. Ю. Гагаріна – це завжди відкриття.
Ось і сьогодні, учні 7-х класів 218 середньої школи з задоволенням здійснили віртуальну подорож до Лаври. Науковий співробітник лекторію Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Кабанець Євген Павлович розповів про роль Києво-Печерської Лаври у розвитку давньоруської культури, про прекрасні взірці українського бароко, рукописи стародрукованих книг, колекцію тканин і вишивок, що можна побачити у музеях і фондах, розташованих на території Лаври. Особливий інтерес у учнів викликала колекція з дорогоцінних металів, стародавні гравюри. А бесіда бібліотекаря біля виставки „Ввійди і ти у цей собор” довела, що книга - це той скарб, без якого не відбудеться жодна подорож.

 

Мелодії барв і ліній

15.12.2010

Мелодії барв і лінійalt

  Ось і зима завітала до нас зі справжньою завірюхою! А в бібліотеці сьогодні затишно і тепло. Як у казці, буйно розцвіли райдужними фарбами дивовижні квіти самобутньої української художниці Катерини Білокур.
  І нехай це тільки слайди, але завдяки використанню сучасноїтехніки, розгорнутої виставки та чудової розповіді наукового співробітника Національного музею українського народного декоративного мистецтва Шадських Анни Олександрівни, учні сьомих класів середньої школи № 218 відкрили для себе, яким радісним буває світосприйняття природи. Самє про Білокур Пабло Пікассо казав: «Якби у нас був художник такого рівня, ми змусили б весь світ говорити про неї». Дуже виразно охарактеризував життєвий і творчий шлях художниці вірш Ліни Костенко, якій пролунав у фіналі : „Я вибрала Долю собі сама. І що зі мною не станеться - у мене жодних претензій нема до Долі - моєї обраниці.”

 

Читацький старт - з дитячого садочку

15.11.2010

Читацький старт - з дитячого садочку
 
 І чого тільки немає у бібліотеці! І іграшки, і мультики, і лялькові будиночки...Але,  головне, звичайно, книги. Великі та маленькі, з чудовими і яскравими малюнками та великими літерами, книги-іграшки та розмальовки...Читацький старт - з дитячого садочку  „Голоснічитання” у затишній „Кімнаті казок” відчинили малюкам двері у чарівний світ казок. Можливо, це той місточок, який назавжди зв’яже їх з книгою.

 

 

Зустріч з ветераном

12.05.2010

Зустріч з ветераном 

alt  Зустріч з ветераном Великої Вітчизняної війни Бондаренко Анною Іванівною стала особливо важливою подією і для учнів 6-х класів 152 середньої школи,  і для співробітників бібліотеки для дітей ім. Ю.Гагаріна.

Детальніше...

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter