Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

02.05.2019

«Пригодоманія Лесі Ворониної»
Творча зустріч

Нарешті у прихильників «Таємних Товариств» боягузів, брехунів та ботанів з’явилась можливість зустрітися, у літературній вітальні «Автограф», зі своєю улюбленою письменницею - Лесею Ворониною. Бо питань до пані Лесі накопичилось дуже багато. Наприклад, звідки беруться «перевертайчики», «заманюки» та інші «Нямлики»? І як уявляла собі письменниця своїх героїв? А чому такі «прикольні», а не страшні  «синьоморди»?...
Казкарка розповіла про детективно-пригодницькі історії своїх добрих та веселих персонажів, як зародився сюжет першої книжки та ще багато цікавого. Навіть поділилася незвичайним хобі – збором камінчиків, на яких згодом «ожили» Смугастий Равлик, смарагдовий дракон та інші герої.
Приємною несподіванкою було побачити, серед відвідувачів заходу, іншу відому українську письменницю Ірен Роздобудько, яку ми не забарилися запросити на наступну зустріч. Фото на згадку, автографи, нові книги...

Запрошуємо до нових зустрічей!
 

24.04.2019

«Створюємо особливі подарунки!»
Майстер – клас

Напередодні Великодніх свят юні майстри творчої студії «Дивограй» вирішили здивувати своїх друзів незвичайними подарунками.
Переглянувши кілька варіантів, діти зупинилися на моделюванні об`ємних пірамід ("сітчастої архітектури"). Використовуючи паперові трубочки та власну фантазію, учасники розділилися на команди та з задоволенням будували власні піраміди: торговельний центр, телерадіобашту, піраміду та вітряк. А надихали їх та допомагали у роботі керівники Дитячого архітектурного клубу «Cube ARCH Club», які отримали найкращу подяку - «Хочемо ще!».

 

23.04.2019

Поради «Маленького принца» 
      Екоурок
         З приходом весни юним любителям природи додалося більше клопоту: зберегти першоцвіти, подбати про птахів та інше. Пам’ятаєте, як казав Маленький принц? «Встав вранці, умився, привів себе до ладу —  й одразу ж упорядкуй свою планету».
 
 

           Тому чергове заняття гуртка «Лісовичок», за проектом «Я – за природу!», вирішили присвятити найдобрішій казці Антуана де Сент-Екзюпері. Виявилося, що незважаючи на дуже юний вік учасників, з «Маленьким принцом» знайомі усі. Діти з задоволенням згадували та пояснювали своє розуміння його висловлювань, зачитували улюблені фрагменти з казки, навіть створили свою «Троянду».
 
 

            А ви пам’ятаєте мудрі поради «Маленького принца»? «Кожна людина повинна прагнути до своєї планети», «Ми відповідаємо за тих, кого приручили», «У кожної людини свої зірки»… Так сучасно звучить, особливо - до Дня Землі!
 
 

16.04.2019

«Байдужість до природи - це байдужість до власної долі»
Екокалейдоскоп
 
До Дня екологічних знань, у рамках проекту «Я – за природу», в бібліотеці відбулася зустріч з екологом Громадської організації Центру екологічних ініціатив «Екодія» Іриною Ставчук.
Особлива увага була приділена питанню «парникового ефекту», хиткому балансу між зростаючими потребами людства та вичерпністю ресурсів планети. За допомогою виразних прикладів відеоряду, пані Ірина продемонструвала наслідки катастроф та низку екозаходів, необхідних для життя, закликала приєднуватись до волонтерів екологічної сфери.
Учні, у ролі «вчених екологів», мали можливість запропонувати кроки по захисту довкілля. Друга команда – «прихильники іншої точки зору» – активно заперечували вплив людини на природу. Це стимулювало цікавість присутніх до проблем навколишнього середовища та надало заходу яскравих емоцій.
 

15.04.2019

«Google  - вектор»
Інтернет – лабораторія
 
Зустріч прихильників сучасних технологій, до Дня Інтернету, в бібліотеці виявилася дуже плідною, корисною і цікавою.

Презентація історії Інтернету зацікавила учнів та підштовхнула до активної дискусії. Багато суперечок викликав вислів Пабло Пікассо, що «Комп’ютери марні. Вони всього лише можуть давати вам відповіді». «Експертам» прихильників різних точок зору довелося згадувати і про «найбільший архів світу» та  його можливості, і про «ілюзію спілкування», «аватарки», «ніки» та багато іншого.

Учасники ділились своїми улюбленими ресурсами для розваг та відпочинку, а бібліотекарі - тими, які допоможуть в саморозвитку та правилам безпечної роботи у мережі, блогами корисної інформації.
Сучасна бібліотека нерозривно пов’язана з Інтернетом. Наші бібліотекарі вирішили запровадити Інтернет – лабораторію.
Разом з дітьми досліджували:
Інтернет це добре?

Коли і в якій кількості безпечно споживати інтернет.

Які ресурси допомагають в навчанні, роботі?

А які навпаки шкідливі!

Бібліотека чи інтернет? Тепер таке питання не актуальне – Бібліотека доповнить інтернет а інтернет доповнить бібліотеку!
 

12.04.2019

«Магія зірок»
Астро – круїз

           День космонавтики для відвідувачів бібліотеки ім. Ю. Гагаріна завжди дуже важливе свято.
 
 
 

         Традиційні «Гагарінські читання» допомогли учням більше дізнатися про першого космонавта, зацікавити книгами про космос, дали можливість потримати в руках міні-ракету з Байконуру.   
 
 

     «Мульти - подорож» по планетам сонячної системи не тільки відкрила учасникам  загадковий Всесвіт, але й допомогла відповісти на питання вікторини.
І, звичайно ж – селфі на згадку в … «Ракеті» і «Літаючій тарілці».
І вам цікаво? Запрошуємо!


 
 

04.04.2019

«Книжки невеличкі – мудрості скарбнички» 
 Прес – калейдоскоп
            Чи знаєте ви, що журнали, привертають увагу дітей не менше, ніж книги? Але так важко зорієнтуватися та вибрати найкраще! Тому чергове «знайомство» з новими надходженнями зібрало багато прихильників «малих форм» друкованого слова.
 
 

          Діти з задоволенням слухали вірші, жарти та захоплюючі історії, розгадували кросворди, розглядали яскраві малюнки. Декого дуже зацікавили розважальні, пізнавальні сторінки журналів. А скільки нових назв відкрили для себе юні читачі!
         Сподіваємося, що це «знайомство» усіх підштовхне до читання. І не тільки журналів.
Бібліотека чекає на вас!
 
 

25.03.2019

«Ляльки розповідають казки»
Театралізовані читання
 
Чи знаєте ви, як можна об’єднати деякі свята? Наприклад, День лялькаря та День театру? А ось учасники студії «Дивограй» знайшли оптимальне рішення – «Театр ляльок».

Весела вікторина - разминка допомогла згадали та вибрати героїв улюблених казок і показала «читацькі здібності» учнів. А відсутність ширми та довільний вибір персонажів дали можливість вільно імпровізувати, демонструвати здібності акторів.
Ролі різних тварин виявилися настільки захоплюючими, що навіть бібліотекарі не втрималися від такого перевтілення!
 

22.03.2019

«Бібліотека + канікули = свято»
Творчий майданчик

        Під час канікул, учням Лісового масиву не доводиться нудьгувати, бо поряд – бібліотека.
Так, прихильники веселих історій, завдяки літературному калейдоскопу, відкрили для себе багато «книг гарного настрою», журналів з веселими історіями.
 
 
 
 

 
      А юні саморобники, до всесвітнього Дня водних ресурсів, вирішили зробити… «Рибку золоту». Тепер, напевно, всі бажання здійсняться.
 
 
 



    Приємною несподіванкою для дітей став оновлений етно - простір з виставкою виробів народного мистецтва. Тут представлені й деякі речі, зроблені дітьми: українська хатинка з «присадибними варіаціями», писанки, ляльки, вишивки. Особливо усіх відвідувачів вразило гобеленове панно – незвичайний витвір українського мистецтва.

 
 

22.03.2019

«Тарас Шевченко голосами поколінь»
Шевченківські читання

       Бібліотеки для дітей Деснянського району - завжди активні учасники міських заходів, ініційованих ЦБ ім. Т. Г. Шевченко для дітей м. Києва.
 
 
 
          Ось і цього року, активний читач бібліотеки ім. Ю. Гагаріна для дітей, Неспірний Богдан, взяв участь у проекті "Іду з дитинства до Тараса" у форматі декламації поезії Кобзаря читцями різного віку.
 
 

          «Подяка» - читцю, «Подяка» - ЦБС – це так почесно і приємно!



 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter