Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

12.02.2020

«Я та мої гроші»
Тренінг

«Гроші –дуже поганий хазяїн,
але дуже вірний і потрібний помічник!»

Ф.Бекон

Справжніми носіями економічного мислення для дитини були і завжди залишаться її батьки, які закладають певні економічні принципи. Але й батькам не завадить порада та допомога професіонала. Тому зустріч з психологом Центру у справах сім’ї та жінок виявилася дуже доречною.

Практичні вправи та створення різноманітних ситуацій дозволили  отримати відповіді на питання про мистецтво поводження з грішми,  про ставлення до грошей як до засобу, а не мети життєдіяльності,  про економічне виховання  дітей та  їх "кишенькові гроші".
А бібліотекарі згадали книги Бодо Шефер (фінансового консультанта номер один у Європі і письменника) «Пес Мані або абетка грошей» та «Кіра й таємниця бублика». Це - цікаві і корисні історії, як дітям, так і дорослим.  Бажаєте переконатися? Запрошуємо до бібліотеки!
 

07.02.2020

«Час читати!»
Голосні читання
«Лише діти знають, що шукають»
Антуан Сент-Екзюпері
 
   До Всесвітнього дня читання вголос наймолодших читачів бібліотеки чекало багато сюрпризів. Читання оповідань про природу та яскраві ілюстрації до них підштовхнули до сплеску фантазії та співавторства про неймовірні пригоди тварин.  Вікторина, від лялькових персонажів, про улюблені казки продемонструвала уважність і допитливість дітей. А як зраділи вони мультикам за сторінками відомих книжок!
 
 

    Шановні батьки, пам’ятайте: голосні читання – це найкраща форма залучення дитини до книги та розвитку мовлення! Тож чекаємо вас в бібліотеці!
 
 
 

 
 

30.01.2020

«GLOW ART… вишивки?»
Мистецька крамниця

Це мистецький витвір,
це краса і казка…»

Зустріч, у Лабораторії смаку «Space hall», з відомою українською майстринею Тетяною Протчевою здивувала та змінила уявлення учнів про сучасну українську вишивку. Та й не дивно! Бо вишиті роботи пані Тетяни «танцюють», «співають» і світяться в темряві, створюючи неповторний емоційний ефект.
А чого варті, поряд з краватками, метеликами, браслетами та торбинками з котами, вишиті картини! А вишите яйце, що внесено до Книги Рекордів України, або вишита каструля з друшляком?!
Дуже зацікавили дітей (і не тільки дівчаток) нові напрямки у мистецтві вишивки GLOW ART, DIGITALNEEDLEWORK та ПОЛІМСЕСТ. А захоплення – це вже перший крок до пізнання. Тож, - запрошуємо до бібліотеки!
 

28.01.2020

«До козацьких берегів»
Літературна подорож

Чергова зустріч з письменником Олександром Зубченком зібрала, у Лабораторії Смаку «Space hall», прихильників пригод. Незважаючи на дуже юний вік читачів, пану Олександру вдалося зацікавити аудиторію різними авторськими  таємницями, віршованою казкою «Гриць і Змієва гора», бойовою майстерністю запорожців, гуморесками. Не тільки письменник читав дітям, але й діти продемонстрували свою начитаність.
Сподіваємося, коло книголюбчиків  буде розширюватись. Бажаєте переконатися? Завітайте до бібліотеки!
 

22.01.2020

«Україна єдина!»
Історична розвідка

З нагоди Дня Соборності в бібліотеці відбулась зустріч наших читачів з головою Всеукраїнської Громадської Організації «Молодий Народний Рух» Ярославом Френчаком.
Інформативно, стисло та цікаво про важливе, відповіді на хвилюючі питання, інтерактивна вікторина та розіграш призів – час пролетів досить швидко!З такою активною молоддю майбутнє нашої країни в надійних руках!

Зі святом!
 

14.01.2020

«Хай колядки звучать
і вертепиться січень на дворі!» 

Погостини
 
       Яка приємна низка різдвяно-новорічних свят! Особливо, коли багато гостей! Ось, на Щедрий вечір, до бібліотеки завітали веселі колядники. З Маланкою та Василем, Козою та Зіркою, з піснями і танцями.
 
 

        А господарі, звичайно, і хату прибрали, і частування приготували, і себе не забули: вбралися по святковому. Навіть циганку запросили – щастя усім наворожити. 
 
 

        А щоб життя було добрим, веселим, солодким, господар з господинею та донькою, обдарували щедрівників смаколиками.
І вам хай щастить! Зі святами!



 

13.01.2020

«Пора майструвати нову годівничку. 
На крихти смачненькі!»
Екокалейдоскоп

Незважаючи на теплу зиму та низку свят, юні екологи не забули про Всеукраїнську акцію «Допоможемо птахам узимку». А щоб отримати відповіді на багато «пташиних» питань, до Лабораторії смаку «Space hall», запросили еколога, представника Національного природного парку «Голосіївський».
Разом з пані Ольгою діти згадали не тільки «меню» крилатих та «архітектуру» годівничок, але й правила поведінки в парку і лісі. І навіть зробили «павутинку» взаємодії живих істот у природі.

Допоможимо пернатим? Приєднуйтесь!
 

08.01.2020

«Що день – то свято!»
Арт майданчик

Різдвяно-новорічні свята так багаті на сюрпризи! Ось, до бібліотеки, на гостини, знов завітали герої книжок – Білосніжка з Гномом, Пірат, Відважний Лицар, символ Нового Року – Мишка та інші фантастичні істоти. Але Весела Бешкетниця забрала ключ від святкового настрою, а віддала лише після того, як діти піснями, віршами та танцями довели, які вони завзяті, кмітливі, талановиті.
Подарунки від Святкових Королев, селфі у фотозоні, чудовий настрій… І, ура! - канікули ще тривають!

Гарних вам свят! Зустрінемося у бібліотеці!
 

26.12.2019

 «Зима іде, свята веде»
Передноворічний фреш
 
     Підготовка до Нового року триває повним ходом! Привітальні вірші для Діда Мороза та Ялинки - вивчили! Колядки та щедрівки – згадали! Нові «па» для хороводу –запам’ятали!
 
 
 

      Що ще? Новорічний символ, – Мишка! А вона й сама завітала до такої веселої компанії. Та не одна. За Мишкою, як зазвичай, - поквапилася Котя. Та ще Зірочку с собою прихопила. Ось було весело! Особливо, коли всі одягли «мишачі маски», які швидко зробили власноруч. Новорічна за-а-а-гадка для Кота!
 
 

      А поки він її розгадував, встигли і під ялинкою сфотографуватися, і в різні ігри погратися.
 
А ви готові до Нового року?



 

 

20.12.2019

«По Вкраїні з краю в край
ходить Святий Миколай»
Погостини

        На свято Миколая відвідувачів бібліотеки чекало багато сюрпризів. Ялинка з подарунками, селфі зона, чарівні феї… А ще – чудова вистава «Морозко» у виконанні вихованців Центру соціально психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.
 

       А скільки позитивних емоцій отримали діти від зустрічі з Миколаєм! З яким задоволенням демонстрували йому свої здібності: співали, розповідали вірші, танцювали.
 
 
Дякуємо усім гостям, які завітали до бібліотеки, за щирі привітання та подарунки!

Хай вам щастить! Веселих свят!


 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter