Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

10.05.2018

«Психологічні особливості дорослішання дітей.
Проблеми батьків і дітей»
Тренінг
 
«У дитини своє особливе вміння бачити,
думати і відчувати…»    
Жан-Жак Руссо
 
До Міжнародного дня сім’ї  учасники тренінг-класу «Злагода» вирішили з’ясувати:
на чому ґрунтуються дружні стосунки в сім´ї та чому реальність батьків часто не збігається з реальністю підлітків.
Аби розібратися у всіх тонкощах цього питання до бібліотеки ім. Ю. Гагаріна для дітей запросили лікаря - психолога «Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району» Степанюк Оксану Юріївну. Спільними зусиллями, за допомогою пані Оксани, учні намагалися визначити,  що найбільше усього викликає в них гостру незадоволеність у спілкуванні з батьками та можливі способи розв’язання конфліктів. І що треба робити, щоб не виникало «помилкове Я» на догоду батькам.
 
Сподіваємося, що учасники тренінгу не тільки зробили правильні висновки, але й будуть намагатися застосовувати їх у житті. Головне – це довіра та повага.
 

03.05.2018

«В саду поезії Анатолія Качана»   
Творча зустріч
 
У рамках літературної вітальні «Автограф», відбулася зустріч учнів з відомим українським письменником Анатолієм Качаном.
 
 
Діти не тільки слухали веселі та повчальні вірші «письменника з підручника» у виконанні автора, але й самі їх декламували, відгадували загадки, вчили скоромовки, задавали питання. А ще – переглянули декілька короткометражних мультиків за творами Анатолія Качана, які створили їх ровесники.
 
     
Пан Анатолій ділився секретами творчості, виразного читання, розповідав про яскраві сторінки своєї біографії, супроводжуючі це відеорядом фотографій з сімейного альбому.   Скільки вражень, емоцій, відкриттів!
До зустрічі в бібліотеці!

 
 

18.04.2018

«Я – еколог!»
Заняття гуртка «Капітошка»
 
«Усе пов'язане з усім»
Б. Коммонер
 
Чергову зустріч, у рамках  проекту «Я – за природу!», юні любителі природи присвятили Всесвітньому дню екологічних знань та підготовці до міського конкурсу літературних творів «Тримай ЕкоХвилю!».
Щоб краще зорієнтуватися за тематикою, згадали головне: повноцінне життя всіх істот (і людини), можливе тільки серед чистої природи.  В ігровій формі, за допомогою книг, плакатів, наочних матеріалів учні дізналися, як особистий стиль життя кожної людини впливає на нашу екосистему. І що треба робити, аби припинити подальше забруднення природи.
 

Сподіваємося, що участь в конкурсі «Тримай ЕкоХвилю!» стане чудовою можливістю для усіх реалізувати свої  творчі можливості та допоможе  краще усвідомити свою відповідальність за світ природи, який нас оточує.
 

13.04.2018

«Як попередити стрес?»
Тренінг
 
«…років до тринадцяти діти живуть
в стані полуперманентного шоку»
Кінг С.
 
Чергове заняття тренінг-класу «Злагода», його учасники вирішили присвятити «стресу». Бо у сучасному житті він впливає не тільки на поведінку людини та взаємовідносини з оточуючими,  але й на самопочуття. Тим більше, до Всесвітнього дня здоров’я, ця тема така доречна.
 
За допомогою соціального педагога «Центру у справах сім’ї та жінок» Овсієнко Наталії Федорівни, учні намагалися розібратися: від чого залежить характер поведінки людини в стресовій ситуації? Які основні симптоми стресу? А яким чином можна їх позбутися? Чи достатньо, щоб заспокоїтися просто зробити кілька глибоких вдихів?
 
Згадали, завдяки книгам, поради не тільки відомих психологів, але й – письменників, народний фольклор: «Це - справа житейська», «Про це я подумаю потім», «Ранок вечора мудріший» та інші.
 
Сподіваємося, усім нам теж треба не тільки це пам’ятати, а й «взяти собі на озброєння».
 
Запрошуємо до бібліотеки, бо «Книги – діти розуму»!
 

10.04.2018

«Він усіх нас покликав у космос»
Година спогадів
 
«Чи можна мріяти про щось більше?
Адже це - історія, це - нова ера!»

Ю.Гагарін
 
Знаковою подією для читачів бібліотеки ім. Ю.Гагаріна для дітей стала зустріч з ветераном космодрому Байконур Олександром Болтенком, відомим інженером - випробувальником, завідуавчем відділом історії авіації та космонавтики ДПМ при НТУУ «КПІ» ім. Ігоря Сікорського, присвячена Всесвітньому Дню космонавтики.
 
Сьогодні вже нікого не здивуєш польотами в космос. Але всім цікаво: як  усе починалося?

Олександр Сергійович розповів про підготовку, процес польоту, про позаштатні ситуації в космосі і на Землі. І звичайно ж - про те, якою людиною був Юрій Гагарін. А ще - продемонстрував кадри документального фільму про перший політ людини в космос та відповів на численні запитання аудиторії.
Не залишилася поза увагою і книжкова виставка «Перший космонавт планети Земля – Юрій Гагарін», де добірку ретро - книг та фотоальбомів поповнили нові видання спогадів ветеранів Байконуру: «Гуркіт космодрому» та «Берег Всесвіту».
 
А ви ще не бачили? Запрошуємо!
 

04.04.2018

«Ой зав’ю вінки та на всі святки»
Майстер - клас
 
Усі ми знаємо, що зазвичай Великоднім символом вважається яйце, однак варіацій на тему святкових атрибутів дуже багато. Чому б не порадувати рідних і близьких чимось особливим?
 
Юні учасники творчої майстерні «Дивограй», що у бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей, вирішили проявити оригінальність. Ознайомившись, за допомогою книг, з найрізноманітнішими варіантами подарунків, зупинилися на віночку.
Подивіться, як гарно вийшло! Тут вам і яєчко, і курча, і весняні квіти, і святковий символ тепла. Навіть врахували класичну кольорову гаму: червоний, зелений і білий.
 
Сподіваємося, що такий яскравий подарунок стане прикрасою і невід'ємним атрибутом свята.
 
З Великоднем вас! З Христовим Воскресінням! Здоров’я! Миру!
 

28.03.2018

«Бібліотечне царство – Країна Читалія»

В рамках Тижня дитячої книги в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей відбулось багато цікавих заходів. Виставки, заняття гуртків, зустрічі з письменниками… Незважаючи на їх різноманітність, головною героїнею усіх заходів була Книга.

Літературна вікторина «Хто відкрив таку країну?» допомогла згадати не тільки чудові Країни: Оз, Сонячних Зайчиків, Нямликів, Часу, Мрій та багато інших, але й їх творців. Читачі легко поєднали авторів та їхні країни, бо, як відомо, «хто багато читає – той багато знає».

Захоплива, цікава гра - квест «Загадки Деснянського району» подарувала купу позитивних емоцій, продемонструвала кмітливість, начитаність, винахідливість учасників. Особливістю квесту було те, що частина інформації знаходилася не тільки у книгах, а й на різних веб-сайтах, тому відбувалося взаємне навчання членів команди працювати з Інтернет-ресурсами.
Дуже зраділи діти незвичайному майстер-класу, у рамках творчої майстерні «Дивограй». З'ясувалося, що улюбленими іграшками дівчаток завжди були і є ляльки. І не тільки Барбі, Монстер Хай та інші. Полюбляють маленькі панянки й паперові ляльки з одягом. Тому і вирішили створити їх своїми руками. В когось - білявка, в когось -руденька. І знов на допомогу прийшла книга.


Книга завжди «головує» в бібліотеці і чекає на вас, бо це - місце відкриттів та несподіванок!
 

21.03.2018

«Козацькі бувальщини»
від Павла Браницького
Творча зустріч
 
Музично-поетичне дійство, у рамках літературної вітальні «Автограф», виявилося доволі насиченим.

На зустріч з прихильниками історії завітав відомий письменник Павло Браницький, який започаткував серію поем про найяскравіші епізоди з української минувшини. Книжка "Козацькі бувальщини" дуже вразила присутніх: великий формат, яскраві ілюстрації, чудовий папір. Впродовж зустрічі гість розповідав дітям про свою творчість, співав, читав уривки з поеми. А відеоряд ілюстрацій про мужніх козаків-лицарів Запорізької Січі вдало підтримував емоційний настрій. Дуже зацікавила учнів і книжкова виставка «Історичний роман-віртуальна машина часу».
Сподіваємося, що літературна вітальня - не тільки «автографи» та «фото на згадку», але відкриття нових імен, нових тем, нових книг.
 
Ми чекаємо на вас!
 

20.03.2018

«Тут слів для пісні вистачає»
Творча зустріч

В бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей, в рамках літературної вітальні «Автограф», відбулася зустріч читачів з чудовою письменницею, поетесою, перекладачем, членом Спілки письменників України Любов'ю Гонтарук.

В творчому доробку авторки понад 40 книжок на різну тематику. Крім поетичних збірок, афоризмів, новел та романів письменниця звертається і до жанру документальної прози.

З великим захопленням та творчим завзяттям пані Любов спілкувалася зі слухачами, читала вірші, ділилася життєвим досвітом, власним світобаченням, відповідала на запитання читачів.
А ще – подарувала бібліотеці та прихильникам поезії свої книжки.
Що може бути краще книги з автографом та фото з улюбленою письменницою!
 

20.03.2018

«Збережемо воду – збережемо життя»
Заняття гуртка юних любителів природи «Капітошка»

До Всесвітнього дня водних ресурсів юні екологи, в рамках проектів «Пам’ятай! Відроди! Збережи!» та «Я – за природу!», вирішили здійснити заочну подорож до Чорноморського біосферного заповідника. Інтерактивна гра з використанням книг, мап, плакатів, фотографій допомогла відповісти на дуже важливі питання: про важливість збереження водних ресурсів, про джерела забруднення та яким чином можна виправити існуючі проблеми.

Особливу увагу приділили рідкісним морським ссавцям заповідника: дельфінам та тюленю-монаху. Ці тварини завжди викликають особливий інтерес, але мало хто замислюється, чому не можна тримати їх в неволі. А ви знаєте?
 
Запрошуємо до гуртка «Капітошка»!
Не пошкодуєте: тут ви отримає відповіді на багато запитань!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter