Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

10.05.2018

«Психологічні особливості дорослішання дітей.
Проблеми батьків і дітей»
Тренінг
 
«У дитини своє особливе вміння бачити,
думати і відчувати…»    
Жан-Жак Руссо
 
До Міжнародного дня сім’ї  учасники тренінг-класу «Злагода» вирішили з’ясувати:
на чому ґрунтуються дружні стосунки в сім´ї та чому реальність батьків часто не збігається з реальністю підлітків.
Аби розібратися у всіх тонкощах цього питання до бібліотеки ім. Ю. Гагаріна для дітей запросили лікаря - психолога «Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району» Степанюк Оксану Юріївну. Спільними зусиллями, за допомогою пані Оксани, учні намагалися визначити,  що найбільше усього викликає в них гостру незадоволеність у спілкуванні з батьками та можливі способи розв’язання конфліктів. І що треба робити, щоб не виникало «помилкове Я» на догоду батькам.
 
Сподіваємося, що учасники тренінгу не тільки зробили правильні висновки, але й будуть намагатися застосовувати їх у житті. Головне – це довіра та повага.
 

03.05.2018

«В саду поезії Анатолія Качана»   
Творча зустріч
 
У рамках літературної вітальні «Автограф», відбулася зустріч учнів з відомим українським письменником Анатолієм Качаном.
 
 
Діти не тільки слухали веселі та повчальні вірші «письменника з підручника» у виконанні автора, але й самі їх декламували, відгадували загадки, вчили скоромовки, задавали питання. А ще – переглянули декілька короткометражних мультиків за творами Анатолія Качана, які створили їх ровесники.
 
     
Пан Анатолій ділився секретами творчості, виразного читання, розповідав про яскраві сторінки своєї біографії, супроводжуючі це відеорядом фотографій з сімейного альбому.   Скільки вражень, емоцій, відкриттів!
До зустрічі в бібліотеці!

 
 

18.04.2018

«Я – еколог!»
Заняття гуртка «Капітошка»
 
«Усе пов'язане з усім»
Б. Коммонер
 
Чергову зустріч, у рамках  проекту «Я – за природу!», юні любителі природи присвятили Всесвітньому дню екологічних знань та підготовці до міського конкурсу літературних творів «Тримай ЕкоХвилю!».
Щоб краще зорієнтуватися за тематикою, згадали головне: повноцінне життя всіх істот (і людини), можливе тільки серед чистої природи.  В ігровій формі, за допомогою книг, плакатів, наочних матеріалів учні дізналися, як особистий стиль життя кожної людини впливає на нашу екосистему. І що треба робити, аби припинити подальше забруднення природи.
 

Сподіваємося, що участь в конкурсі «Тримай ЕкоХвилю!» стане чудовою можливістю для усіх реалізувати свої  творчі можливості та допоможе  краще усвідомити свою відповідальність за світ природи, який нас оточує.
 

13.04.2018

«Як попередити стрес?»
Тренінг
 
«…років до тринадцяти діти живуть
в стані полуперманентного шоку»
Кінг С.
 
Чергове заняття тренінг-класу «Злагода», його учасники вирішили присвятити «стресу». Бо у сучасному житті він впливає не тільки на поведінку людини та взаємовідносини з оточуючими,  але й на самопочуття. Тим більше, до Всесвітнього дня здоров’я, ця тема така доречна.
 
За допомогою соціального педагога «Центру у справах сім’ї та жінок» Овсієнко Наталії Федорівни, учні намагалися розібратися: від чого залежить характер поведінки людини в стресовій ситуації? Які основні симптоми стресу? А яким чином можна їх позбутися? Чи достатньо, щоб заспокоїтися просто зробити кілька глибоких вдихів?
 
Згадали, завдяки книгам, поради не тільки відомих психологів, але й – письменників, народний фольклор: «Це - справа житейська», «Про це я подумаю потім», «Ранок вечора мудріший» та інші.
 
Сподіваємося, усім нам теж треба не тільки це пам’ятати, а й «взяти собі на озброєння».
 
Запрошуємо до бібліотеки, бо «Книги – діти розуму»!
 

10.04.2018

«Він усіх нас покликав у космос»
Година спогадів
 
«Чи можна мріяти про щось більше?
Адже це - історія, це - нова ера!»

Ю.Гагарін
 
Знаковою подією для читачів бібліотеки ім. Ю.Гагаріна для дітей стала зустріч з ветераном космодрому Байконур Олександром Болтенком, відомим інженером - випробувальником, завідуавчем відділом історії авіації та космонавтики ДПМ при НТУУ «КПІ» ім. Ігоря Сікорського, присвячена Всесвітньому Дню космонавтики.
 
Сьогодні вже нікого не здивуєш польотами в космос. Але всім цікаво: як  усе починалося?

Олександр Сергійович розповів про підготовку, процес польоту, про позаштатні ситуації в космосі і на Землі. І звичайно ж - про те, якою людиною був Юрій Гагарін. А ще - продемонстрував кадри документального фільму про перший політ людини в космос та відповів на численні запитання аудиторії.
Не залишилася поза увагою і книжкова виставка «Перший космонавт планети Земля – Юрій Гагарін», де добірку ретро - книг та фотоальбомів поповнили нові видання спогадів ветеранів Байконуру: «Гуркіт космодрому» та «Берег Всесвіту».
 
А ви ще не бачили? Запрошуємо!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter