Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

04.04.2018

«Ой зав’ю вінки та на всі святки»
Майстер - клас
 
Усі ми знаємо, що зазвичай Великоднім символом вважається яйце, однак варіацій на тему святкових атрибутів дуже багато. Чому б не порадувати рідних і близьких чимось особливим?
 
Юні учасники творчої майстерні «Дивограй», що у бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей, вирішили проявити оригінальність. Ознайомившись, за допомогою книг, з найрізноманітнішими варіантами подарунків, зупинилися на віночку.
Подивіться, як гарно вийшло! Тут вам і яєчко, і курча, і весняні квіти, і святковий символ тепла. Навіть врахували класичну кольорову гаму: червоний, зелений і білий.
 
Сподіваємося, що такий яскравий подарунок стане прикрасою і невід'ємним атрибутом свята.
 
З Великоднем вас! З Христовим Воскресінням! Здоров’я! Миру!
 

28.03.2018

«Бібліотечне царство – Країна Читалія»

В рамках Тижня дитячої книги в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей відбулось багато цікавих заходів. Виставки, заняття гуртків, зустрічі з письменниками… Незважаючи на їх різноманітність, головною героїнею усіх заходів була Книга.

Літературна вікторина «Хто відкрив таку країну?» допомогла згадати не тільки чудові Країни: Оз, Сонячних Зайчиків, Нямликів, Часу, Мрій та багато інших, але й їх творців. Читачі легко поєднали авторів та їхні країни, бо, як відомо, «хто багато читає – той багато знає».

Захоплива, цікава гра - квест «Загадки Деснянського району» подарувала купу позитивних емоцій, продемонструвала кмітливість, начитаність, винахідливість учасників. Особливістю квесту було те, що частина інформації знаходилася не тільки у книгах, а й на різних веб-сайтах, тому відбувалося взаємне навчання членів команди працювати з Інтернет-ресурсами.
Дуже зраділи діти незвичайному майстер-класу, у рамках творчої майстерні «Дивограй». З'ясувалося, що улюбленими іграшками дівчаток завжди були і є ляльки. І не тільки Барбі, Монстер Хай та інші. Полюбляють маленькі панянки й паперові ляльки з одягом. Тому і вирішили створити їх своїми руками. В когось - білявка, в когось -руденька. І знов на допомогу прийшла книга.


Книга завжди «головує» в бібліотеці і чекає на вас, бо це - місце відкриттів та несподіванок!
 

21.03.2018

«Козацькі бувальщини»
від Павла Браницького
Творча зустріч
 
Музично-поетичне дійство, у рамках літературної вітальні «Автограф», виявилося доволі насиченим.

На зустріч з прихильниками історії завітав відомий письменник Павло Браницький, який започаткував серію поем про найяскравіші епізоди з української минувшини. Книжка "Козацькі бувальщини" дуже вразила присутніх: великий формат, яскраві ілюстрації, чудовий папір. Впродовж зустрічі гість розповідав дітям про свою творчість, співав, читав уривки з поеми. А відеоряд ілюстрацій про мужніх козаків-лицарів Запорізької Січі вдало підтримував емоційний настрій. Дуже зацікавила учнів і книжкова виставка «Історичний роман-віртуальна машина часу».
Сподіваємося, що літературна вітальня - не тільки «автографи» та «фото на згадку», але відкриття нових імен, нових тем, нових книг.
 
Ми чекаємо на вас!
 

20.03.2018

«Тут слів для пісні вистачає»
Творча зустріч

В бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей, в рамках літературної вітальні «Автограф», відбулася зустріч читачів з чудовою письменницею, поетесою, перекладачем, членом Спілки письменників України Любов'ю Гонтарук.

В творчому доробку авторки понад 40 книжок на різну тематику. Крім поетичних збірок, афоризмів, новел та романів письменниця звертається і до жанру документальної прози.

З великим захопленням та творчим завзяттям пані Любов спілкувалася зі слухачами, читала вірші, ділилася життєвим досвітом, власним світобаченням, відповідала на запитання читачів.
А ще – подарувала бібліотеці та прихильникам поезії свої книжки.
Що може бути краще книги з автографом та фото з улюбленою письменницою!
 

20.03.2018

«Збережемо воду – збережемо життя»
Заняття гуртка юних любителів природи «Капітошка»

До Всесвітнього дня водних ресурсів юні екологи, в рамках проектів «Пам’ятай! Відроди! Збережи!» та «Я – за природу!», вирішили здійснити заочну подорож до Чорноморського біосферного заповідника. Інтерактивна гра з використанням книг, мап, плакатів, фотографій допомогла відповісти на дуже важливі питання: про важливість збереження водних ресурсів, про джерела забруднення та яким чином можна виправити існуючі проблеми.

Особливу увагу приділили рідкісним морським ссавцям заповідника: дельфінам та тюленю-монаху. Ці тварини завжди викликають особливий інтерес, але мало хто замислюється, чому не можна тримати їх в неволі. А ви знаєте?
 
Запрошуємо до гуртка «Капітошка»!
Не пошкодуєте: тут ви отримає відповіді на багато запитань!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter