Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

02.02.2018

«Приваблива чарівність «АМІГУРУМІ»
 Майстер-клас

Творча студія «Дивограй», в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей, зібрала прихильників амігурумі. Останнім часом цей вид рукоділля став дуже популярним.
А ви ще не знаєте, що це таке? Тоді вас чекають приємні відкриття. Симпатичні тварини, чоловічки… Маленькі, забавні, з великою головою і сумними або веселими оченятами. І все це - ви зможете створити своїми руками в бібліотеці!

Запрошуємо усіх, хто вміє в’язати спицями або гачком!
Чекаємо на вас 22 лютого 0 16.00!

 

30.01.2018

«Ой ви, Крути, біль мого народу»
Інтернет – дос’є

«…Крути! Крути! Вічне бойовисько
За майбутній, за світліший день»
(Богдан-Ігор Антонич)

День пам’яті героїв Крут став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Ця подія – не лише день скорботи, але й день величі духу українського народу.
 

 
Трагічні і героїчні сторінки української історії відвідувачам бібліотеки ім. Ю. Гагаріна для дітей допомогла згадати інформація тематичного інтернет – дос’є. Розповідь бібліотекаря про Крути та обставини, в яких опинилися українські збройні сили в січні 1918-го року, викликала значний резонанс у користувачів бібліотеки. Але особливий відгук у дитячих серцях викликала інформація стосовно Куреня січових стрільців з Київських студентів та гімназистів, які пішли на смерть, виборюючи вільну Україну.
 

25.01.2018

«Прилітай, синичко, до годівнички!»
Заняття гуртка любителів природи «Капітошка»
 
Чергове заняття гуртка «Капітошка» за проектом «Я – за природу!»,  юні любителі природи вирішили присвятити птахам. У ці морозні дні їм доводиться особливо важко. Як і чим допомогти пернатим друзям? Чим їх годувати, де краще розташувати годівниці…

Які птахи прилітають до нас зимувати, а які можна зустріти протягом усього року? На ці та багато інших питань допоміг відповісти інтерактивний урок, на якому діти активно використовували книги, гралися, уважно знайомилися з пташиними  «делікатесами» та «моделями їдалень». Цікаво, весело, а головне – пізнавально!
 
Сподіваємося, що знання, отримані учнями, будуть активно використовуватись не тільки у цю зимову пору!
 

15.01.2018

«Гой Іване, Іваночку,
Пусти до хати Маланочку»


Свято Маланки завжди збирає в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей багато прихильників давніх українських традицій. Але цього року учні, разом з бібліотекарями, вирішили розширити коло учасників цього свята та защедрувати у 212 середньої школі.

Гамірна компанія з князем, веселою козою, господарями, циганами так гарно щедрувала, що усі учні - «від мала до велика» побачили: народні свята – це відмінний привід повеселитися. А ще, -  що звичаї ніколи не будуть "застарілими".
Тож  вивчайте  їх разом з нами та проводьте цікаво та захоплююче свій вільний час!
 

02.01.2018

«Канікули! Це – час для розваг?!»
 
Під час зимових канікул важко всидіти вдома. Це й не дивно! Адже всі мешканці Лісового масиву знають, що в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей ніколи байдикувати. Яка б не була погода за вікном, а двері рідної читальні завжди відчинені.

«Місцем відкриттів і несподіванок» - так відвідувачі називають свою бібліотеку. Тут навіть звичайні екскурсії перетворюються в щось незвичайне. Ось – найменшу книжку знайшли, а ось – зазирнули у потаємні куточки книгосховищ. А ще - обов’язкова «перевірка на ерудицію» - вікторина. І селфі біля ялинки.
 
Не засиділись без діла і  учасники творчої майстерні «Дивограй». Щоб поладнати з новим символом 2018 року діти вирішили зробити маски чарівних цуценят. Чудова робота! Чи не так?
Не забули наші читачі і про пташок. За допомогою бібліотекаря діти виготовили оригінальні годівнички, які наповнили кормом та розвісили на деревах. З такими турботливими годувальниками пернатим не страшні ані мороз, ані холод.
 
Приєднуйтесь! В новому році на вас чекає стільки всього цікавого!
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter