Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

18.10.2017

«Зберігаючи папір, зберігаємо природу»
Заняття гуртка «Капітошка»

Чи знаєте ви, що кожного четвертого четверга у жовтні щороку відмічають Всесвітній День без паперу? Юні любителі природи своє чергове заняття гуртка «Капітошка», у рамках проекту «Збережемо дивосвіт рідної країни», присвятили саме цій події. Цікаві факти з історії паперу допомогли бібліотекарям залучити присутніх до жвавого обговорення - чому важливо раціонально використовувати папір, де і як саме можливо його замінити. Використання у заході ігрових форм створили можливості для активної участі дітей та їх самостійної діяльності.
Не залишилися, звичайно, поза увагою і книжки. І не тільки природознавчого характеру. Дуже доречними виявилися твори українських письменників: «Мандрівники» Петро Козланюка, «Габріель і сталевий лісоруб» Дяченко, «Осінні сни клена» Василя Сухомлинського та інші.
А головне «капітошкінці» це зрозуміли, що один зі результатів захисту лісу –  це збереження паперу.
 

11.10.2017

«Осінь фарби позичає,
майструвати всіх навчає…»

Майстер - клас

Ось і осінь остаточно вступила в свої права! І не тільки з дощиком, хмарами та холодним вітром, але й з сонечком, різнокольоровим листям та глянцем каштанів.

Учасники творчої майстерні «Сонечко», яка  діє при бібліотеці для дітей  ім. Ю. Гагаріна, дуже полюбляють цю пору року за можливість використати різноманітні природні матеріали. Чергова зустріч, яка відбулася в бібліотеці 11 жовтня спільно з підлітковим клубом «Космос» освітньо - культурного центру «Дивосвіт», продемонструвала здібності дітей, їх фантазію та винахідливість. Зацікавили присутніх також книги, які можна використати при виготовленні подарунків своїми руками (а попереду свят так багато!).
Майстер –клас – це не тільки змістовне дозвілля, а й поштовх до читання, бо хто багато читає, той не тільки багато знає, але й багато вміє.

Бібліотека завжди чекає на вас!
 

06.10.2017

«Говорила мишка мишці:
до чого люблю я книжки!»

Театралізовані читання

Хто з дітлахів не любить слухати казки? Особливо разом з ляльковими персонажами, тобто коли відбувається театралізоване дійство.

Ось і цього разу, завітавши до бібліотеки ім. Ю. Гагаріна для дітей, дошкільнята з задоволенням роздивлялись книжки та журнали, уважно розглядали ілюстрації, вгадуючи улюблених героїв, залюбки розповідала віршики. Дуже сподобалася юним артистам підтримка гномика Кузі та Потап Потапича.
А більш за все діти зраділи ляльковій виставі, де були задіяні не тільки герої творів Маршака, але й Зайчик- Вуханчик та курочка Лара. Вони дуже полюбляють книжки і порадили дітям скоріше вивчити усі літери, щоб швидше почати читати. Скільки вражень, емоцій! А головне – бажання знов відвідати це чудове місце – Бібліотеку.

Запрошуємо всіх!
 

03.10.2017

«Я так люблю співати!»
День музики

Чи знаєте ви, що низку свят жовтня відкриває Міжнародний день музики? Вже стало доброю традицією відзначати його у бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей.
Учасники заходу взяли активну участь у вікторині. А головною подією став виступ вихованців дитячої музичної школи № 23. З яким задоволенням діти та дорослі дивилися чудовий концерт цього талановитого колективу! Спів, гра на сопілці, бандурі, баяні…, яскраві українські костюми…
Свято вдалося, бо надало не тільки гарного настрою, але й можливості дізнатись багато цікавого про музичні інструменти та книжки з мистецтва.
 

21.09.2017

«Все, чого душа запрагне, я створю»
Майстер – клас
 
«Якщо моя дитина
приділяє увагу спінеру, а не  планшету,
то це взагалі супервинахід»
(Вікіцитата)

Увага! У бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей знову відновило свою роботу творче об’єднання «Сонечко». Запрошуємо усіх бажаючих! Тут вас навчать експериментувати з різноманітними матеріалами та техніками, розвивати фантазію. А ще ви отримуєте задоволення, позитивні емоції та впевненість у своїх силах.
Ось подивіться, з яким захопленням діти створюють досить популярну останнім часом пальчикову іграшку – спінер. Для початку навчального року – це актуально, бо, як стверджують,  гаджети допомагають зосередитися і здатні зменшити хвилювання чи роздратованість. Як і сам процес їх створювання.

Вважаєте легше купити? А ви спробуйте зробити своїми руками!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter