Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

18.05.2017

«Пташина симфонія життя»
Заняття клубу «Капітошка»

Чергове заняття гуртка юних любителів природи «Капітошка» було присвячене птахам. Еколог з Українського товариства охорони птахів розповіла дітлахам,  які птахи живуть на нашій землі, зокрема в Києві, розкрила головні «секрети» пернатих. А книги, представлені на виставці, допомогли дітям дізнатися, чому пташки відлітають зимувати в теплі краї та чому не залишаються там назавжди, як вони виховують нащадків, чим живляться та де будують свій дім. А ще юні слухачі дізнались, чому птахи дуже важливі та потрібні в природі. Та як людина повинна дбати про навколишнє середовище, щоб в ньому могли щасливо співіснувати і люди, і тварини, і пташки!

 

13.05.2017

«Май добру звичку-звертайся в родинну скарбничку»
Свято матері

«Ти не перестаєш бути дитиною,
поки у тебе є матір»

 (С. Джейет)

Міжнародний день матері у Деснянському районі, незважаючи на весняний дощик, відсвяткували голосно та весело: з парасольками, з піснями та танцями, вправами з бойових мистецтв…
Створити чудовий настрій, як дітям, так і дорослим, допомогли і майстер-класи, і вікторини, представлені публічними бібліотеками  – завжди активними учасниками всіх районних свят.



Ніхто не залишився осторонь дійства, бо найкмітливіших чекали призи. А хто ж не любить подарунки?!
 

27.04.2017

«Ми українці – нація сильних»
Літературна мозаїка Марії Морозенко

У бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей відбулася довгоочікувана зустріч відомої української поетеси, письменниці, голови ТО об’єднання дитячих письменників Національної спілки письменників України Марії Морозенко зі своїми прихильниками.
Марія Миколаївна розповідала про свою творчість, ділилась планами на майбутнє, читала вірші, презентувала нову повість «Я закохалась», яка вийшла друком нещодавно, роздавала автографи, відповідала на безліч запитань. Цікаво було послухати враження дітей від улюблених книжок, особливо про кошового отамана війська запорозького, Івана Сірка. «Незвичайні», «захоплюючі», «цікаві» - ось загальна оцінка читачів. Що може бути краще?!
 

27.04.2017

«Я єдиний та неповторний»
Тренінг-клас «Гармонія»

Чергове заняття в рамках тренінг-класу «Гармонія» було присв’ячене самооцінці. Ажде, коли дитина дорослішає, їй часто дуже важко розібратися у собі, правильно оцінити власну поведінку та зрозуміти, чому якісь речі відбуваються саме з нею.

Розібратися у всіх тонкощах власного «Я» підліткам допомогла психолог з «Центру у справах сім’ї та жінок» Наталія Федорівна Овсієнко.  Досвідчений педагог розповіла учням,  які бувають типи людей, про вплив людської свідомості на наші вчинки, взаємини з рідними та друзями.


Наостанок Наталія Федорівна дала школярам цінні поради: як розкрити свої таланти, налагодити стосунки з оточуючими та  жити в гармонії зі світом.
 

26.04.2017

«Те, про що не можна мовчати…»
Фотовиставка

Арт-виставка «Те, про що не можна мовчати», в рамках Всеукраїнського проекту «Інтеграція через діалог», завітала до бібліотеки  ім. Ю. Гагаріна для дітей. Кожне фото – це своя історія, емоції та переживання підлітків, які опинилися у складних життєвих обставинах.
Учні шкіл Лісового масиву Деснянського району мали змогу не тільки переглянути чудові фотороботи, але й послухати коментарі до них, поспілкуватись із однолітками. А ще – зробити для себе відкриття, як за допомогою оптичного пристрою можна побачити минуле і теперішнє.

 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter