Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

13.11.2019

«А він – такий!»
Урок етики

    Напередодні Міжнародного дня толерантності, юні чомусики вирішили з’ясувати: що ж це таке, толерантність?
    І, звичайно, вирушили до бібліотеки, де в ігровій формі, на прикладах з книжок, відкрили для себе багато цікавого.
 
 

    Спробували виявити риси характеру лялькових персонажів, згадали негативні ситуації, у які потрапили деякі казкові герої (Дюймовочка, Гидке каченя…)
 
 

    Не залишили без уваги і слова в української мові, яки мають безпосереднє відношення до толерантності – терпіння, повага, підтримка, милосердя, чуйність, співчуття, любов, розуміння тощо.
Все зрозуміло! Тож будьмо толерантними!

 

06.11.2019

«Будь ласка ... приручи мене!»
Зустріч з  зоологом
 
    Перша незвичайність чергової зустрічі юних любителів природи, яка вразила усіх відвідувачів бібліотеки  – тиша. А друга несподіванка – гість «Лісовичка», який не любить шуму !!! Ніколи не здогадаєтесь!
 
 


    Знайомтесь - лис Крістофер зі своїм другом, зоозахисником Діаною Тетерею. Пані Діана розповіла багато цікавого: як врятувала лису життя, про особливості його виховання та утримання у домашніх умовах, про співтовариство FoxUA та їх зустрічі. А ще – продемонструвала відеоряд «Крістофер та його друзі».
 
 
 

    Учні так перейнялися гаслами захисників тварин: «Хутро личить лише звірам» та «Звірі - це не шкурки для одягу», що по іншому, навіть з жахом, поглянули на свої комірці.
    Крістофер виявився дуже терплячим і поблажливим, тому фотосесія задовольнила усіх.

 
 

05.11.2019

«Подарунки для Осені»
Майстер клас
«…Тільки вчора було ще влітку,
а сьогодні вже восени!»?
Л. Костенко

 
      На черговій зустрічі творчої студії «Дивограй» креативні учасники вирішили зробити реверанс Королеві Осені. За чудові дні, за хороводи з листя, за тепло та сонечко… і щоб вона ще трошки порадувала нас таким несподіваним «бабиним літом».
 
 
 
       А оскільки осінній ліс дуже щедрий на дари, в умілих пальчиках народились симпатичні гномики з природних матеріалів.
      Такими чудовими подарунками діти задобрили Королеву Осінь та, вкотре, підкреслили важливість збереження природи!
 
 

30.10.2019

«Кодекс правильних батьків»
Тренінг

Канікули – пора зібратися з силами і батькам школярів. А оскільки питань, стосовно виховання, завжди вистачає, на допомогу бібліотекарям запросили психолога.

Учасники тренінгу обговорили велике коло питань - від типів відносин батьків і дітей до проблемних моментів виховання. Ділилися досвідом, міркували про потреби батьків і дітей та можливості їх задоволення. Особливу увагу приділили часу, який батьки приділяють для спілкування з дітьми.
Головний висновок: дітей слід відпускати, коли буде відчуття, що час настав. У дитини повинна бути свобода вибору, а дорослі мають забезпечити повноцінний вибір.

Дякуємо старшому викладачу кафедри психології особистості та соціальних практик Київського університету ім. Б. Грінченко Власенко Інні Анатоліївні за цікавий і корисний захід!
 

29.10.2019

«Це ж елементарно, Ватсон!»
Літературний квест

 
«Ви бачите, але не спостерігаєте»
Конан Дойль
 
До 127-річчя першої публікації «Пригодів Шерлока Холмса» Конан Дойля, у бібліотеці, на численні прохання любителів детективних історій, відкрилася «Школа детективів».
 
Після складання клятви детективів, на юних читачів чекали складні задачі на логіку, цікаві завдання на уважність, знайомство з дедуктивним методом. 
Із захопленням юні детективи опановували техніку «сленгу», розслідування, без слів призначати зустрічі в певному місці, складати фоторобот. А ще - вчились спостережливості, умінню робити висновки, використовувати знання, отримані при читанні книг. Ось де в нагоді начитаність!

Перші випускники пройшли загадковий квест та отримали почесні дипломи «Школи детективів» і ефективний поштовх до читання.

 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter