Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

11.04.2014

Понад два роки бібліотека ім. Ю. Гагаріна для дітей співпрацює з "Центром соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями." Залюбки організовуємо та проводимо спільні масові заходи, участь в яких беруть члени Центру. Ось і 10 квітня   учасники мистецької студія «Вуаль»,  за інформаційною підтримкою колективу нашої бібліотеки, для учнів 8-9 класів читали вірші, виконували пісні. В свою чергу учні із задоволенням  брали участь у цьому благочинному дійстві.
 
 
 

04.04.2014

2 квітня 2014 р. в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей відбулась поетична година "...Сію слово, добрі жнива колись - то будуть" в рамках 200 річчя з дня народження Т. Г. Шевченка. В заході брали участь учні 8-Б класу школи №218 та діти з "Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями".

Бібліотекар розповіла про життя і творчість Великого поета, зробила огляд тематичної виставки "Я не одинокий, є з ким в світі жить...", цікаво була проведена  вікторина "Т. Г. Шевченко".  Діти жваво брали участь у дійстві. Артистично учасники заходу  читали твори Кобзаря: "Садок вишневий коло хати", "Заповіт" та інші. Вдалим закінченням заходу була пісня на слова Шевченка «Думи мої, думи»,  яка дуже сподобалась присутнім.
 
 
 
 
 
 

19.03.2014

«Весняні фантазії»
Майстер – клас (солене тісто)

Створити власними руками маленьке диво – не тільки приємно і захоплююче, але й корисно для здоров’я. Це – позитивні емоції, розвиток дрібної моторики та уваги. Тому діти і дорослі завжди з задоволенням відвідують заняття творчої майстерні «Талановиті пальчики», у рамках програми «Мистецтво…Знак нескінченності», у бібліотеці ім. Ю.Гагаріна.

Майстер – клас по виготовленню прикрас з солоного тісту, зібрав молодших школярів Лісового масиву та їх батьків, вихованців районного «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями» та підліткового клубу „Космос” освітньо - культурного центру „Дивосвіт”. Несподіванкою  для присутніх було відкриття про властивості солоного тіста, «інкрустування» виробів зерном чи прикрасами, про фарбування тіста не тільки харчовими барвниками, аквареллю або гуашшю, але й додаванням какао. Про це та багато іншого розповіла досвідчена майстриня Бойко Олена Славівна. Діти і дорослі із задоволенням ліпили квіти, ангелят, улюблені іграшки.

Користувачі і співробітники бібліотеки дуже вдячні протоієрею храму свв. мчч. Адріана і Наталії отцю Роману за сприяння у проведенні цього заходу.
 
 
 
 
 
 
 
 

12.03.2014

 «…він тут ходив. Він тут любив, кияни!»
Заочна подорож до музею
 
«…Він був кріпак і став великою силою
 в громаді людських культур…»
(І. Я. Франко)

Заочна подорож до Київського літературно-меморіального будинку-музею Т.Г. Шевченка  стала одним з найцікавіших заходів з нагоди 200-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. І це не випадково, бо до бібліотеки ім. Ю.Гагаріна для дітей завітала старший науковий працівник музею Карпенко Ольга Василівна. Екскурсія до старосвітського будиночка у серці Києва, де мешкав Шевченко та розповідь про раритети, яких торкалася рука поета, особливо – малярське приладдя, виявилася такою цікавою, наче присутні побачили все на власні очі. З великою увагою слухали десятикласники і про актуальність поезії Шевченка, і про його мистецьку спадщину, і фрагмент з геніального послання: "І мертвим, і живим, і ненародженим...", і про особисте життя поета. Особливо сподобався - не хрестоматійний виклад подій життя великого Кобзаря, а особистий погляд авторитетної людини. А літературно-мистецька виставка творів Шевченка, як поетичних, так і мистецьких, а також біографічних матеріалів, до яких постійно зверталися, як лектор, так і присутні, створила яскраве візуальне обрамлення цьому заходу.
 
 
 

6.03.2014

«Я не одинокий, є з ким в світі жить…»
Біографічна розвідка
«Раз добром нагріте серце
 вік не прохолоне» 
 (Шевченко Т.Г.)
 
Протягом всього життя ми відкриваємо для себе Шевченко – поета, художника, філософа…Через його поезії, малюнки, критичні статті, сторінки біографії. І завжди дивуємося, як зміг син кріпака з бідної селянської родини досягнути вершин слави всупереч існуючим законам миколаївської Росії?
На ці та інші питання і намагалися відповісти учасники біографічної розвідки «Я не одинокий, є з ким в світі жить…», в бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей. Це те тільки дорослі, але й учні 5-9 класів. Використовуючи матеріали виставки, бібліотекарі та учні 9-х розповідали про Шевченка через біографії його друзів, показували, як переплітаються долі кожного персонажа з його життям, як освічені сучасники сприймали творчість поета і художника. Особливо зацікавила присутніх, якими постатями було окреслене коло друзів Шевченко у Петербурзі, як вони допомогли йому звільнитися з кріпацтва та здобути освіту, з ким з української еліти він був у дружніх стосунках. А п’ятикласники з задоволенням читали вірші. Для багатьох ця зустріч була відкриттям, надала поштовх до «Щоденників» Кобзаря, його листів до друзів і, навпаки, друзів до нього, до спогадів, які розкривають нам повніше образ Шевченка не лише поета і художника, а й геніальної людини.
 

 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter