Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

4.03.2014

«Шевченко. Між пензлем і словом»
Мистецька година

Мистецька година «Шевченко. Між пензлем і словом», у рамках програми «Мистецтво…знак нескінченності», в бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей, зібрала, на диво, різновікову аудиторію: і учнів 5 – 9 класів; і юнацтво; і дорослих. Але тема виявилася такою цікавою, що не залишила нікого байдужим. Для багатьох, наприклад, було відкриттям, що Шевченко - академік гравюри, що його мистецька спадщина налічує близько 1300 робіт, а поетична - понад 240 творів. Що саме дар малювання прокинувся в ньому найпершим і вивів його з кріпацького стану в мистецьку еліту. Про це і багато іншого присутні довідалися завдяки не тільки розповіді бібліотекаря, але й перегляду відеофільму «Тарас Шевченко». А виставка репродукцій картин Шевченка привернула увагу, зацікавила, надала поштовх до таких книг, як «Большаков Л. Шляхами великої долі», «Красицький Д. Тарас – художник», «Вічний, як народ», «Чуб Д. Живий Шевченко.
 

 

3.03.2014

Погостини "Широка Масниця"
Масляна або Масниця - одне з календарно-побутових свят, яке символізує давній народний звичай проводи зими та зустріч із весною. Воно завжди цікаво, бо це – не тільки сторінка етнографії та краєзнавства, а наочна картинка з побуту українського народу.

Гостей, що зібралися на гостини "Широка Масниця", у бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей, чекала не тільки гарна господиня у чудово прикрашеній «хаті», а й стіл з обрядовою стравою (пиріжками та млинцями). Діти, дорослі, вихованців «Центру соціально - психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями»  з задоволенням прийняли участь у різних обрядах і діях: в’язали Колодку жінкам та хлопцям; брали викуп; пригощалися пиріжками та млинцями, грали в «Подоляночку» та «Ми просо сіяли». А учні 5-х класів 218 середньої школи так цікаво розповіли, як святкували Масляну на Київщині, що у присутніх з’явилося бажання негайно прочитати усі книжки, представлені на виставці «Що край – то звичай». І вас запрошуємо!
 
 
 
 
 
 
 

28.02.2014

«Співуче Тарасове слово Джерельцем струмує в мені»

Свято рідної мови для вихованців дитячого садочку №102 присвячено картинам природи у поезії великого Кобзаря. І це не випадково, бо досліджено, що поетичні образи для дітей дошкільного віку мають велике значення в естетичному вихованні.

При оформлені заходу, вдало були використані ілюстрації до книг, репродукції картин відомих художників. Музичність, співучість, ритмічність української мови була продемонстрована не тільки віршами, але й піснею. Як виявилося, пісня «Зацвіла в долині червона калина» відома дітям цього віку. Вони з задоволенням підспівували і водили хоровод, дивилися книжки, виставку дитячих малюнків, фотографувалися з іграшками. А, опинившись у «Кімнаті казок», зацікавлено розглядали не тільки розпис стін з відомими казковими героями, але й картини Т. Г. Шевченка, представлені на виставці.
 
 
 
 
 
 

11.02.2014

«Декупаж або серветкова техніка»
Майстер-клас

У наш час неймовірно розвинулася мода на речі «ручної роботи», на унікальні подарунки. Чи знаєте ви найлегший засіб добитися приголомшливого результату, створюючи ефектні предмети своїми руками?
 
Підказуємо, це – декупаж, декоративна техніка по тканині, склу, дереву та інших поверхнях. Вона полягає у вирізуванні візерунків із різних матеріалів та наклеюванні їх на поверхню, що декорується. Це - особлива аплікація, яка виглядає, як розпис. У цьому змогли переконатися і учні, і дошкільнята, і батьки, які опанували цю техніку, в майстер-класі «Декупаж або серветкова техніка» у бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей. Під керівництвом досвідченої майстрині пані Юлії (Рак Юлії Володимирівни) діти залюбки створювали «валентинки – магнитики». А дорослих дуже привабила книжкова виставка за цією темою і матеріали з Інтернету, які ретельно підготували до цього заходу бібліотекарі.
 
Співробітники бібліотеки висловлюють подяку вихователям підліткового клубу „Космос” Освітньо - культурного центру „Дивосвіт” за допомогу у реалізації творчого потенціалу відвідувачів бібліотеки.
 
 

10.02.2014

«Паперова філігрань» - квілінг
Майстер –клас 

Останім часом досить популярним захопленням як дорослих, так і дітей, став квілінг. І це не випадково, бо створювати орнамент з маленьких паперових «баранців» - заняття дуже приємне і доступне усім. Воно дає можливість не тільки виготовляти  чимало цікавих та неповторних прикрас, а й чудово розвиває дрібну моторику та увагу людини. Робота з папером корисна тим, що вчить розрізняти кольорову гамму і поєднувати гармонійно кольори.
 
Тому, майстер – клас з квілінгу, у бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей, привернув увагу не тільки користувачів бібліотеки, але й вихованців «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями». З задоволенням прийняли участь у майстер-класі і батьки. Під час занять, під керівництвом молодої досвідченої майстрині (Несиної Анни), присутні навчилися скручувати в спіральки вузькі та довгі смужки паперу, змінювати їх форму, створювати з отриманих деталей різні пласкі композиції. З гордістю продемонстрували учасники чудові листівки, створені власноруч, бо відчули себе справжніми майстрами.

 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter