Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

12.05.2013

«Тільки память не сивіє»

Зустріч з ветеранами Великої Вітчизняної війни
 
Традиційно, у барвистому травні, користувачі бібліотеки ім. Ю.Гагаріна для дітей вітали ветеранів Великої Вітчизняної війни. На зустріч з учнями 9-х класів 218 середньої школи завітала Бондаренко Анна Іванівна – хірургічна медсестра, яка пройшла усю війну. Дивлячись на цю жінку, важко уявити, що на її долю випали «сороковые роковые». Анна Іванівна й зараз весела, доброзичлива, цікавиться політикою, футболом і біатлоном, життям дітей і молоді. І завжди дарує багато цікавих споминів про роки війни, роки своєї молодості. Про це яскраво свідчили та увага і захоплення, з яким слухали діти та дорослі ці розповіді. А розгорнута виставка з цікавими фото, репродукціями картин і художніми творами воєнної тематики не тільки привернула увагу присутніх, але й надала особистий емоційний настрій цьому заходу.
 
 
 
 
 
 

07.05.2013

Заняття гуртка любителів природи «Капітошка»
«З природою живи в дружбі,
То буде вона тобі в службі»
 Чергове заняття гуртка любителів природи «Капітошка» було проведено активно, корисно і весело. Спільно з активістами Соціального центру „Перспектива” діти і бібліотекарі прийняли участь в акції «За чисте довкілля». Отримавши необхідний реквізит (мішки для сміття, рукавиці, граблі), усі енергійно, з гарним настроєм продемонстрували свою турботу про ліс – «легені» міста. А нагородою і дітям, і дорослим були не тільки чисті галявинки і стежки, але й «чудо – вітамінки», і кінні пробіжки. А головне – було зроблено ще один крок до формування активної, гуманної позиції у ставленні до природи.
 
 
 
 
 
 
 

 

26.04.2013

25 квітня в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна відбулась зустріч читачів з народною майстринею, директором музею вишивки Тетяною Іванівною Протчевою. Своє вміння вишивати передала їй мати. Творчість майстрині добре знана в Україні та за ії межами. До уваги читачів були представлені ікони, що світяться у темряві, картини, що вводять в оману зір, та вишитий одяг. Наприклад, були представлені вишиті краватки, метелики та чоловічі хустинки для фраків. Тетяна Протчева  вважає, що для того, щоб популяризувати мистецтво вишивки, треба наблизити його до сучасності. Читачі залюбки розглядали картини і щиро дякували майстрині за нагоду долучитись до ії творчості.
 
 
 
 
 
 
 
 

17.04.13

 
17  квітня в бібліотеці  ім. Ю. Гагаріна відбулася зустріч учнів  6-го класу з працівником Національного молодіжного центру Всеукраїнської екологічної  організації Беланом  Владиславом  Юрійовичем, на якій діти дізналися про  різні джерела  енергії:  теплову, ядерну, енергією вітру, сонця, води. Особливо  учасникам заходу сподобалась розповідь про енергію людини, яка залежить від харчування і відпочинку.
 

11.04.2013

Пригоди в „країні кенгуру”.
Читачі бібліотеки ім. Ю. Гагаріна в рамках проекту «Щаслива Австралія» здійснили літературну подорож  за книгою А. Шклярського „Томек в країні кенгуру”. Разом з головним героєм діти ознайомилися  з природою Австралії, різноманіттям тваринного світу. Також читачі переглянули книги з виставки „Цікаво – про Австралію”.  А на завершення подорожі, втомившись, діти ласували цукерками, печивом і джерельною водичкою.
 
 
 
 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter