Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

21.03.2013

Бісерна фантазія
Де - які види народно-декоративного мистецтва, які мають давні коріння, стали зараз дуже популярні, отримали нове життя і сучасне обрамлення. Одне з них - плетення з бісеру. Воно приваблює не тільки дорослих, але і дітей.
 
Підтвердження того – майстер – клас у бібліотеці ім. Ю. Гагаріна , який зібрав учнів Лісового масиву і їх батьків, вихованців підліткового клубу „Космос” освітньо - культурного центру „Дивосвіт” та районного «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями». Під кервництвом досвідченого майстра Фірюліної Наталії Лук’янівни присутні отримали навички роботи з бісером. Використовуючи весь спектр кольорів цього матеріалу, вони змогли створити хто - квіточку, хто - браслет, хто - якусь тваринку. А ще юні майстри відкрили для себе, що річ, виготовлена своїми руками, є не тільки найкращим сувеніром або подарунком, а ще й оберегом. І дуже зраділи, коли бібліотекарі продемонстрували їм багато книг і альбомів цієї тематики, а також ознайомили з сайтами, де можливо знайти інформацію про бісероплітення. Майстер–клас – це перший крок, а наступний – треба зробити самому.
 
 
 
 
 

 
 

15.03.2013

Святкові гуляння
"Зиму проводжаємо – весну зустрічаємо (Масляна)
В бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей – свято Масляної. І чого тільки тут не було: зустрічали гостей – «молодиць», вимагали викуп, в’язали „Колодку”, пригощали усіх присутніх варениками та млинцями… Багато цікавого про народні традиції розповідали бібліотекарі, демонструючи яскраві книжки. А вихованці музичної школи № 24, разом з викладачами, створили чудовий настрій і учням 152-ї середньої школи, і вихованцям районного «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями», і бібліотекарям. 
 
 
 
 
 
 
 
 

4.03.2013

Увага!
Запрошуємо усіх бажаючих до бібліотеки ім. Ю.Гагаріна для дітей на виставку творчих доробок  вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Ви побачите вишивки, незвичайні малюнки, витинанки, птахів з  різнокольорової вовни, чудові дерева і риб з бісеру,  іграшки з паперу та багато іншого. А ще, звичайно, -  книги з розгорнутої виставки, яки допоможуть самостійно оволодіти де - якими навиками декоративного мистецтва.   І головне, - ви переконаєтесь, що всі діти (і дорослі!) мають здібності до творчості, але… коли є бажання щось робити своїми руками. І, можливо, цей вернісаж дитячих робіт надасть вам натхнення та підштовхне до шляху «саморобників».
 
 
 
 
 
 
 
 

1.03.2013

Заняття Лекторію з мистецтва «У світі Муз»
«..Як долі Кобзаревої відлунок»

Березень в бібліотеці завжди асоціюється з букетом свят, але головне з них – День народження Т.Г.Шевченко. Вже стало доброю традицією віртуально подорожувати до Київського літературно-меморіального будинку-музею Т.Г. Шевченка. Завдяки науковому співробітнику музею Карпенко Ользі Васільївни учні 9-х класів 152 середньої школи змогли ознайомитися з історією створення музею, узнали багато цікавих фактів про Київ цього часу та київський періоду життя поета. Дуже зацікавили присутніх фотографії деяких експонатів з фондів музею. А розгорнута книжкова виставка «Все упованіе моє на тебе, мій пресвітлий раю…» допомогла присутнім згадати твори Шевченка - поета і Шевченка - художника. Гарним обрамленням цьому заходу стала пісня О. Осадчого на слова Ю.Рибчинського „Шлях до Тараса ”.
 
 
 
 

 
 

22.02.2013

Заняття лекторію «У світі Муз»:
«Велетні Відродження» у музеях світу»

Лекторій «У світі Муз», у бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей, знов зібрав прихильників мистецтва, які здійснили віртуальну подорож музеями світу, де представлені полотна титанів епохи Відродження. А професор МАУП, кандидат педагогічних наук Найдьонов Іван Миколаевич допоміг учням 10 класів середньої школи № 218 зрозуміти, чому Леонардо да Вінчі вважається не тільки художником, але й мислителем, Мікеланджело - вічним бунтівником, найбільш незалежним з усіх митців італійського Відродження, а Рафаель Санті – світлим генієм, який спромігся поєднати дух античності з духом християнства. І біблійна тема  «Таємної вечері», і загадка портрета Мони Лізи, і поетичні, довершені Мадонни, і античні персонажі не залишили байдужими жодного з присутніх. Незважаючи на цікаву розповідь лектора, чудові слайди, ретельно підготовлені бібліотекарями, книжкова виставки «Вийди і ти у цей собор» привернула особливу увагу.


 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter