Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

Найкращий читач України-2011

    Найкращий читач України-2011
 
  Конкурс дитячого читання „Найкращий читач України-2011” зібрав прихильників книги до бібліотеки для дітей ім. Ю.Гагаріна. Це користувачі - учні 6-7 класів. Дуже порадувало, що їх виявилось багато завдяки активної допомоги Управління освіти Деснянського району. Творче змагання на знання української та зарубіжної літератури, фольклору, на вміння аналізувати прочитане, виразно розповідати про улюблене виявило переможців 1-го етапу конкурсу. Найбільшу кількість балів отримали учні: Герасименко Д. (307сш); Гончаренко О. (СШ № 282); Федоренко І. (СШ № 320); Херсонок С.(СШ № 320); Логвіновський Є. (СШ № 307); Пінчук Є. (СШ № 264); Ткач Ю. (СШ № 218); Добродій Д. (СШ № 218); Пофатна К. (СШ № 98) та учні гімназії „Троєщина”- Сорокопуд К., Музиченко І., Чернега А. А протягом невеличкої перерви учні музичної школи № 24 допомогли конкурсантам емоційно відпочити.
 title
 title

 

 

 

27.01.2011

Заняття лекторію з мистецтва „Палітра” в бібліотеці для дітей
ім. Ю. Гагаріна – це завжди відкриття.
Ось і сьогодні, учні 7-х класів 218 середньої школи з задоволенням здійснили віртуальну подорож до Лаври. Науковий співробітник лекторію Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Кабанець Євген Павлович розповів про роль Києво-Печерської Лаври у розвитку давньоруської культури, про прекрасні взірці українського бароко, рукописи стародрукованих книг, колекцію тканин і вишивок, що можна побачити у музеях і фондах, розташованих на території Лаври. Особливий інтерес у учнів викликала колекція з дорогоцінних металів, стародавні гравюри. А бесіда бібліотекаря біля виставки „Ввійди і ти у цей собор” довела, що книга - це той скарб, без якого не відбудеться жодна подорож.

 

Мелодії барв і ліній

15.12.2010

Мелодії барв і лінійalt

  Ось і зима завітала до нас зі справжньою завірюхою! А в бібліотеці сьогодні затишно і тепло. Як у казці, буйно розцвіли райдужними фарбами дивовижні квіти самобутньої української художниці Катерини Білокур.
  І нехай це тільки слайди, але завдяки використанню сучасноїтехніки, розгорнутої виставки та чудової розповіді наукового співробітника Національного музею українського народного декоративного мистецтва Шадських Анни Олександрівни, учні сьомих класів середньої школи № 218 відкрили для себе, яким радісним буває світосприйняття природи. Самє про Білокур Пабло Пікассо казав: «Якби у нас був художник такого рівня, ми змусили б весь світ говорити про неї». Дуже виразно охарактеризував життєвий і творчий шлях художниці вірш Ліни Костенко, якій пролунав у фіналі : „Я вибрала Долю собі сама. І що зі мною не станеться - у мене жодних претензій нема до Долі - моєї обраниці.”

 

Читацький старт - з дитячого садочку

15.11.2010

Читацький старт - з дитячого садочку
 
 І чого тільки немає у бібліотеці! І іграшки, і мультики, і лялькові будиночки...Але,  головне, звичайно, книги. Великі та маленькі, з чудовими і яскравими малюнками та великими літерами, книги-іграшки та розмальовки...Читацький старт - з дитячого садочку  „Голоснічитання” у затишній „Кімнаті казок” відчинили малюкам двері у чарівний світ казок. Можливо, це той місточок, який назавжди зв’яже їх з книгою.

 

 

Зустріч з ветераном

12.05.2010

Зустріч з ветераном 

alt  Зустріч з ветераном Великої Вітчизняної війни Бондаренко Анною Іванівною стала особливо важливою подією і для учнів 6-х класів 152 середньої школи,  і для співробітників бібліотеки для дітей ім. Ю.Гагаріна.

Детальніше...

 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter