Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

20.09.2019

«Осінні пригоди, підслухані в природи»   
Дитяча розвага
«Красива осінь вишиває клени
Червоним, жовтим, срібним, золотим.
А листя просить: – Виший нас зеленим!
Ми ще побудем, ще не облетим»
Л. Костенко


      Ось і дочекалися ми осені! З вересневим дощиком, першим золотом листя та глянцем каштанів… І, звичайно, - з великим кошиком дарунків, які пані Осінь приготувала для справжніх любителів природи. 
 
 
 
    Але отримати їх змогли тільки ті «лісовичата», які відгадали загадки про осінні явища та розповіли вірші про цю чудову пору року. Дехто поділився своїми враженнями від осінніх перетворень та згадав приказки. Не забули й про улюблені книжки.
 
 

    Приємною несподіванкою стала гра в «Лованки» з Лиходієм «Видимо-Не-Видимо», від якого довелося захищати дари осені. Але, за допомогою Осені, юні «природолюбчики» змогли подолати усі труднощі. Навіть подружитися з Лиходієм. А тому усі місяці осені (головне - не сумнівайтеся!) будуть яскравими, смачними та запашними!

 
 

18.09.2019

«Збережемо озоновий шар – захистимо себе»  
Зустріч з екологом 
 
     З нагоди Міжнародного дня охорони озонового шару, до юних любителів природи завітав еколог Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» Катерина Полянська у рамках проєкту «Я - за природу». 

   Незважаючи на юний вік аудиторії, були розглянуті дуже серйозні питання про роль озонового шару для життя кожного живого організму, про речовини, що його руйнують та чому це небезпечно. Більш за все здивувало присутніх здатність озону руйнувати віруси та бактерії та його вплив на зміну клімату.
  Цікава лекція, перегляд відеоряду та книг підштовхнули учнів до створення власної «Конвенції про захист озонового шару».
 

05.09.2019

«Бібліотечне царство – країна Читалія»
Книжковий калейдоскоп
 
«Читаючи авторів, які добре пишуть,
звикають добре говорити»
Ф. Вольтер
 
І знову вересень зібрав до бібліотеки любителів гарних книжок. Екскурсії залами та книгосховищами відкрили багато цікавих новинок-несподіванок.

Літературні вікторини – продемонстрували ерудицію учнів, а імпровізована лялькова вистава (за творами народних казок) – акторські здібності учасників.
А ось конкурс «Упізнай героя» дав можливість побачити, хто кращий оповідач, кому бракує емоцій, а кому – не вистачає слів. Тож пам’ятайте,  хто багато читає, той завжди знайде, що сказати!
Книжки чекають на вас! А найбільше їх – у бібліотеці!
 

22.08.2019

«Україна – це Я!»
 
     З Днем прапора та Днем Незалежності України жителів Лісового масиву вітали бібліотекарі. У святковому вбранні, з книгами та подарунками.  Вікторини, спілкування, фото на згадку…
 
 
 

    Відвідувачів бібліотеки чекали яскраві виставки, оздоблені символами України, оновлений етно-куточок, «Кімната казок», ігровий майданчик.
   А бажаючи зробити подарунки своїм друзям власноруч завітали на майстер клас. З величезним захопленням і дорослі і малі творили символ вільної країни – «Журавлика».
     Свято – це щирі посмішки, добрий настрій для дітей і дорослих, та заряд натхнення для бібліотекарів.
З Днем народження, Україно! Зі святом, кияни!

 
 

24.07.2019

« Книжковий сад для малят»
Бібліотечний десант
 
       З величезним позитивом зустріли бібліотекарку в дитячому садочку!
Малюки, справжнісінькі непосиди, запросили нас до свого «Світу Фантазій» де мешкають чарівні істоти – Котофеї, Собканавти, Воронозаври та багато інших…
 
 

      Після веселих рухливих ігор на майданчику, перегляду цікавих книжок та журналів
домовились про зустріч в бібліотеці де все «дуже -пре-пре-дуже цікаво» (за словами нашої юної читачки)!
 
 

   Адже серед книжок, на кожній полиці живуть ті самі чарівні істоти! Прийдіть та переконайтесь!


               
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter