Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

24.05.2019

«Довкола багато-багато магії»
Творча зустріч

«Я хочу бути щасливою від усього…»
Н. Матолінець

Чергова зустріч, в літературній вітальні «Автограф», виявилася особливо яскравою, позитивною, емоційно – насиченою і, на диво, веселою. Бо до бібліотеки завітала, молода, талановита львівська письменниця Наталія Матолінець.
Пані Наталія презентувала тільки що надруковану книгу «Варта у Грі. Артефакти Праги», розповіла про свої попередні твори «Гессі», «Варта у Грі». І зробила це так талановито, переконливо, красиво, що усім присутнім захотілося негайно поринути у цей чарівний та неповторний світ. Як не прочитати про героїв, ніби змальованих з підлітків, які ходять вулицями наших з вами міст?!
Присутні, здивовані віком, ерудицію, працездатністю письменниці, зачаровані її почуттям гумору, з задоволенням влаштували міні «прес-конференцію» та селфі на згадку.

І ще раз переконалися: сучасна українська книга – це цікаво, модно, круто!
 

23.05.2019

«Мій Шевченко. Спроба наближення»
   Творча зустріч

         З нагоди дня перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі, в літературній вітальні «Автограф», відбулася зустріч читачів з відомою письменницею Наталею Осипчук.
 
 

        Пані Наталія нагадала учням біографію Кобзаря, розповіла деякі історії, пов’язані із його життям у Києві, Відні, Петербурзі. Зробивши свої наголоси та коментарі, вона дала можливість присутнім по-новому побачити Шевченка, як людину, письменника, художника.
 
 

       А «інтелектуальний штурм» з аудиторією спровокував надзвичайний інтерес до книг про Шевченка. Бо літературно-мистецька виставка «Між пензлем та словом» продемонструвала не тільки автопортрети Кобзаря, але й великий арсенал його творів.
      І, звичайно, у читачів було багато питань до пані Наталії про її особисті книжки, улюблених героїв, захоплення у дитинстві.
        Як приємно зустрітися з улюбленою письменницею, особливо в її ювілейний рік!
Фото на згадку, нові книжки, нові враження.

 
 

16.05.2019

«Одягнімо вишиванки, друже,
Хай побачить українців світ!»

Погостини
 
          До Всесвітнього дня вишиванки бібліотека, завдяки старанням учасників творчої студії «Дивограй», перетворилася у справжню українську світлицю. З вишиванками, рушниками, витворами народного мистецтва… Але головне – з гостями, які із задоволенням демонстрували свої яскраві вбрання, розповідали вірші та легенди про вишиванку, співали.
 
 
 

          Уважно дивилися діти відеоряд про кольори та символи візерунків української вишивки, про використання її у сучасному одязі.
 
 

              Великою несподіванкою для присутніх стали ігри та танці з вишитими рушниками. А ви про таке чули? Запрошуємо! У бібліотеці відкривається багато таємниць.


 
 

14.05.2019

«Чудові Чудовиська Сашка Дерманського»
Творча зустріч

«…Щоб кожному стало
Безжурно й потішно,
Щоб стало прикольно,
Кумедно і смішно»

С. Дерманський

Зустріч в літературній вітальні «Автограф» з відомим письменником Сашком Дерманським  нарешті відбулася! І це – не тільки завдяки великому бажанню читачів та можливості письменника. Прихильники веселих історій і захоплюючих пригод ризикнули відправити автору навіть відео-запрошення. Як тут встояти?!
Улюбленець дітвори розкрив багато таємниць не тільки «Смарагдової Книги», але й деякі секрети своїх особливих персонажів. Чудовисько Чу, бабай Гарбузяник, дракониця Джульєтта, мудрий Шмигун…
А як уважно слухали діти і дорослі вірші та невеличкі оповідання у авторському виконанні, поринувши в світ яскравих і колоритних персонажів, карколомних пригод і небанальних сюжетів!
Спілкування, запитання та цікаві відповіді, легкий гумор та книжки з автографом. Що може бути краще для прихильників читання! А ще – фото на згадку!
 

10.05.2019

«Подарунки для матусі»
Майстер-клас
 
Напередодні Дня матері юні учасники творчої студії «Дивограй» вирішили здивувати своїх матусь незвичайними подарунками – квітами з …надувних кульок. Подивіться, як гарно вийшло!
До речі, нагадуємо: першого червня - Всесвітній день батьків. Книги та «біб-майстрині» допоможуть вам реалізувати будь-які задумки щодо подарунків вашим батькам.
 
Запрошуємо!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter