Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

20.03.2019

«Подорож «Чаклунським лісом» разом з Іваном Андрусяком»
День письменника

«Все одно Абетка з мене починається»
І. Андрусяк
 
До літературної вітальні «Автограф» завітав відомий український письменник, улюбленець дітлахів Іван Андрусяк. Позитивний, веселий, щирий. Жарти, пустощі і кумедні пригоди героїв його книг відомі усім, тому учні з задоволенням декламували автору вірші, розповідали про своє шкільне життя, ставили багато запитань. А пан Іван виразно читав уривки з творів та розповідав, чому його Чакалки, Бабаяти та інші персонажі, незважаючи ні на що, «м’які і пухнасті».

Творча зустріч, на радість читачів бібліотеки, перетворилася у справжній «літературний марафон», бо тривала протягом декількох годин. Відвідувачі мали змогу поспілкуватися з письменником «зі шкільного підручника», отримати книги з автографом та зробити «фото на згадку».
 

19.03.2019

«Стежками Лісовичка»
Свято
 
Напередодні Міжнародного дня лісу багато кого цікавлять питання: як поводяться навесні тварини та птахи, чи достатньо первоцвітів для комах, як поводитися людині у лісі.

Тому чергову зустріч, у рамках гуртка «Лісовичок», за проектом «Я – за природу!», любителі природи, присвятили Лісу. А відкрити та прочитати «Лісові таємниці» допомогли книги, ігри, вікторини. Кожне повідомлення викликало ланцюгову реакцію допитливості. Діти залюбки відгадували загадки, гралися у «Крокодила», «В лісі» навіть танцювали.
Чудовий емоційний настрій вдалося створити завдяки фантазії бібліотекарів, які перетворилися у чарівних Фей, які нагадували і закликали:
«Не шуми: ліс злякається, притихне і ти не довідаєшся жодної таємниці»,
«Ліс – це диво, ліс – це казка.
Тож заходьте в ліс, будь ласка,
Але завжди пам’ятайте:
Диво-ліс охороняйте!»
 

18.03.2019

«Іван Мазепа: зрадник чи герой?»  
Відео - досьє   
«Герої, подібні до творів мистецтва, 
видаються величнішими через простір віків»     
П’єр Буаст
 
              Однією з найяскравіших і найсуперечливіших постатей української історії є Іван Мазепа. Його життя та вчинки і сьогодні викликають гарячі суперечки та неоднозначні оцінки.
            За проектом «Україна – історія, сьогодення, майбутнє!», з нагоди «Мазепинських річниць» наші читачі вирішили з’ясувати, ким насправді була ця людина: «зрадником» чи «героєм». Відео - досьє, створене бібліотекарями за допомогою Медіа – студії «Boness Production», допомогло не тільки відповісти на багато питань, але й зацікавити юнацтво книгами про відомого гетьмана. А ще – відкрити для себе український кінематограф, який допомагає дуже виразно створювати образи відомих історичних постатей.
 

13.03.2019

«Гагарін. Шлях до зірок»
Зустріч

       З нагоди 85-річчя з дня народження першого космонавта Юрія Гагаріна, в бібліотеці відбулася зустріч з ветераном космодромів Болтенко Олександром Сергійовичем.
 
 

     «Заслужений випробувач Байконуру», командир «Комплексу передстартової підготовки космонавтів», завідувач відділу історії авіації і космонавтики Державного політехнічного музею (ДПМ) при НТУУ "КПІ"…
 
 

       Олександр Сергійович цікаво і доступно розповідав про підготовку космонавтів, про перші польоти, демонстрував документальну кінострічку про політ Юрія Гагаріна. 
       На згадку про зустріч, подарував бібліотеці, зі своєї особистої колекції, ракету, яка зайняла почесне місце на виставці «Магія зірок», ставши ще одним виразним «Айс-стопером».
Бажаєте побачити? Бібліотека чекає вас!
 
 

27.02.2019

«Не бійся заглядати у словник!»
Квест
 
Мовознавчий квест, за проектом «За українську мову!», продемонстрував прихильність юних знавців української мови і літератури до незвичайних пошуків та відкриттів. Отримавши конверти із завданнями, юні ерудити розв'язували ребуси, цікаві та різноманітні загадки, шукали відповіді у книгах…
 
Активна, злагоджена, організована робота учнів показала не тільки знання рідної мови, але й вміння працювати в команді та відповідальність. А ще – допомогла учасникам отримати знання про довідкові друковані видання, які завжди були і є першими помічниками у пошуку будь якої інформації.

Тож – запрошуємо до бібліотеки!
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter