Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

23.01.2019

«Книжко-ранок з Наталкою Поклад»  
Творча зустріч
 «..Адже друзів, каже тато,
не буває забагато»
(Н. Поклад)

        За порогом «…біле полотно накрило землю…», а в бібліотеці по - домашньому затишно! Незважаючи на негоду, тут відбулася довгоочікувана зустріч, у літературній вітальні «Автограф», з улюбленою письменницею Наталкою Поклад. 
       Для маленьких  читайликів – це справжне свято, бо її твори – завжди мудрі і веселі, щирі і довірливі. Діти слухали розповіді письменниці про дитинство, навчання, як і чому вона почала писати. А ще – з задоволенням декламували свої улюблені вірші, спілкувалися, ставили багато питань. І, звичайно ж, - автограф та селфі на згадку!
 
А вам цікаво? Запрошуємо!
 

22.01.2019

«Оригінальні подарунки
із звичайних речей»
Майстер-клас

        Заняття творчої студії «Дивограй» - це завжди щось цікаве та незвичайне. Це – відкриття та зустрічі. Тому діти і дорослі з задоволенням відвідують ці «посиденьки». У тому числі і вихованці центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.
 
 
 

     Чергову зустріч «саморобники» присвятили виготовленню паперових підставок під ручки і олівці. Найцікавішим виявилася техніка оформлення: хто – прикрашав свою роботу зернами кави, хто – малював кумедних тваринок або квіти. Але головне – усі отримали масу задоволень: і від процесу створення власних «шедеврів», і від книг, і від спілкування.
 
Приєднуйтеся до нашого кола!

 

15.01.2019

«Допоможемо птахам узимку»
Заняття гуртка
 любителів природи «Лісовичок»


       Незважаючи на гарну снігову зиму та низку свят, юні любителі природи дуже стурбовані: як живеться птахам у цю пору? Тому заняття гуртка «Лісовичок», за проектом «Я - за природу!», присвятили головному питанню – як допомогти пернатим друзям. За допомогою бібліотекарів та екологів Українського товариства охорони птахів, учні дізналися, які птахи залишаються зимувати, чим їх годувати, де краще розташовувати годівниці та багато іншого. А ще діти вирішили, у наступну зустріч, зробити будиночки для птахів власноруч, пригостити птахів насінням (але не смаженим!) та розповсюдити флаєра, зроблені бібліотекарями, про «пташині сніданки».
 
 

    На згадку про зустріч діти отримали від друзів - екологів настінні календарі з зображенням пташок, а бібліотека – яскраві книги про птахів.
 
 
 

 
 

14.01.2019

«Щедрівочка щедрувала»
Дитяча розвага
 
Вже традиційно Свято Маланки та Василя збирає в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей багато гостей, прихильників українських традицій та звичаїв. От і цього року щедрувати та засівати до бібліотеки завітали учні 212 школи.
Гамірна компанія з князем, господарем, дядиною, козою та веселими циганами співали обрядові пісні, зичили здоров’я, щасливу долю та достаток, водили хороводи. А молода циганка навіщувала бібліотекарям багато хороших читачів.
Впевнені, що так і буде. Адже здавна ведеться так: що бажається з добром - завжди збувається.
 
Зі святом вас!
 

05.01.2019

«Христос рождається – славімо Його!»
Погостини

   Новорічно – різдвяні свята тривають. І до бібліотеки ім. Ю. Гагаріна для дітей завітали бажані гості. Не лише постійні читачі, а й вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, їх батьки, вихователі.
 
 
 

    Привітати відвідувачів бібліотеки з Різдвом Христовим завітав служитель Свято-Успенської Києво – Печерської Лаври, архімандрит Гліб, який розповів присутнім про історію свята. А бібліотекарі – пропонували яскраві книжки різдвяної тематики.
   Отець Гліб привітав присутніх подарунками, а бібліотекарів - книгами з біблійними історіями.

 
Зі святом вас!


 
 
Більше статтей...
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter